Monday, September 17, 2012

Lõuna-Aafrika gala õhtusöök

Reede õhtul toimus Meriton Grand Conference ja Spa hotellis oivaline Lõuna-Aafrika gala õhtusöök, kus sai proovitud erinevaid Lõuna-Aafrika rahvusroogi.

 Menüüs oli palju huvitavat, millest ma suure enamuse üles pildistasin. Neid samu roogi saab mekkida kahe nädala jooksul Meritoni hotellis, sest neil on käimas Lõuna-Aafrika Vabariigi roogi tutvustav festival. Minu jaoks oli see juba teine Lõuna-Aafrika õhtusöök, eelmine pidu oli läinud aastal ja seepärast oli meil põnev sel korral roogi võrrelda. Eelmisel õhtusöögil oli näiteks samuti jaanalinnu filee, mis on tõeline maitseelamus.  


Kandsin sel õhtul kleiti, mille lasin endale 20ndaks sünnipäevaks õmmelda. Uskumatu, kuidas aeg lendab ... See kleit on 14 aastat vana.



Esimesena pakuti gaselli carpacciot avokaado salati ja kõrvitsaseemne õliga. Sinna kõrvale Laibachi Ladybird Organic White 2011 veini.


Teine käik sisaldas lambakareed, mida küpsetatakse ahjus pisikese kõrvitsa sees. Nagu varajane Halloween ... Roa täpne nimetus on lambakarre juurvilja bobotie ja chakalaka`ga. Laibachi vein Ladybird Organic Red oli lambakarre juures ideaalne kavaler.


Ülimõnusaid rütme mängis Mzwakhe Hlatshwayo ja sõbrad.


Kolmas käik oli jaanalinnu filee hooaja köögiviljade ja rohelise pipra kastmega. Kui enamasti on linnuliha hele, siis jaanalind on mõnusalt punane. Jah, ma olen lihasööja.


Magustoiduks serveeriti Malva puddingit karamelli kastmes. Kuna ma olen jäägitu maiasmokk, siis see ... viis keele alla. Malva pudding oli selline, millest jään veel pikalt mõtlema. Karamelli kastme retsepti tahaks endalegi. Magustoidu kõrvale pakuti klaasike Kaapzichti.


Mulle meeldisid need Lõuna-Aafrika nädala puhuks kaunistuseks toodud nukud ja kujud.


Nagu pildilt näha, läks õhtu pikaks. Nii heast seltskonnast oleks olnud patt varem lahkuda :)


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig