Saturday, January 21, 2017

Bring some Christmas flavour to January


A creamy, slightly salty goat’s cheese ice cream with Christmas-flavoured cranberry sauce is a wonderful combination that probably melts the hearts of those who don’t usually like cakes very much. 

Despite the iciness of the cake, it fits a Christmas table perfectly. If you wish, you can also prepare it without the crust, simply a goat’s cheese and cranberry ice cream. In any way, it is a good way to bring some Christmas flavour to January. For 6-8 persons. 

What's needed?

Crust: 

100 g dates 
100 g hazelnuts 
1-2 tbsp coconut oil  

Goat’s cheese ice cream: 

2 dl 35% cream 
150 g goat’s cream cheese 
100 g regular cream cheese 
2-3 tbsp DanSukker unrefined cane sugar 
Vanilla seeds scraped from 1 pod  

Cranberry sauce: 

200g cranberries 
1 dl DanSukker jam sugar 
1/2-1 tsp cardamon 
1-2 star anise  
pistachios, chopped

How to prepare?  

For the cranberry sauce, boil the cranberries with jam sugar, cardamon, and star anise for about 15-20 minutes. Cool down.  Make the crust. Use a food processor to combine the nuts and dates into an even mass. Add melted coconut oil and stir everything through. Line a cake tin or other suitable container with cling film and press the crust into it.  For the goat’s cheese ice cream, whip the cream with room temperature goat’s cream cheese and regular cream cheese, sugar, and vanilla seeds into a creamy foam. Pour half the goat’s cheese cream into the cake tin. Pour half the cranberry sauce on top of it. On top of the sauce, pour the rest of the goat’s cheese cream, and cranberry sauce on top of that once more. Mix the top layers a bit with a spoon. Place in the freezer for at least 5 hours up to overnight. Before serving, take the icy cake out to room temperature for a bit so that it would melt slightly and get creamy. Sprinkle chopped pistachios on top when serving.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".


Kreemjas, pisut soolaka alatooniga kitsejuustujäätis koos jõulumaitselise jõhvikakastmega on imeline kooslus, mis maitseb suure tõenäosusega ka neile, kes muidu suured koogisõbrad ei ole. Vaatamata jäisele olemisele sobib selline jäätisekook hästi ka jõululauale. 

Igatahes sobib ideaalselt see ideaalselt ka neile, kes soovivad veel jaanuaris jõulumaitsed. Väärib märkimist, et soovi korral võid selle valmistada ka ilma koogipõhjata ja lihtsalt kitsejuustu-jõhvika jäätisena. Koogist jagub 6-8-le maiasmokale.


Mida sa vajad?

Tordipõhi: 

100 g datleid 
100 g sarapuupähkleid 
1-2 sl kookosõli 

Kitsejuustujäätis: 

2 dl 35%-list koort 
150 g kitsepiimast toorjuustu 
100 g toorjuustu 
2-3 sl DanSukkeri rafineerimata 
roosuhkrut 
1 vanillikauna seest kraabitud seemned 

Jõhvikakaste: 

200 g jõhvikaid 
1 dl DanSukkeri moosisuhkrut 
1/2-1 tl kardemoni 
1-2 tähtaniisi 
pistaatsiapähkleid, hakituna.

Kuidas valmistada?

Jõhvikakastme jaoks keeda jõhvikaid koos moosisuhkru, kardemoni ja tähtaniisiga ca 15-20 minutit. Jahuta. Valmista koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis pähklid ja datlid ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud kookosõli ja sega kõik läbi. Vooderda keeksivormi või muu sobiliku nõu kilega ja suru sinna põhjale koogipõhi. Kitsejuustujäätise jaoks vahusta koor koos toasooja kitsepiimast- ja tavalise toorjuustuga, suhkru ja vanilliseemnetega kreemjaks vahuks. Kalla pool kitsejuustukreemist koogipõhjale. Sinna peale kalla pool jõhvikakastmest. Jõhvikakastmele kalla jälle kitsejuustukreem ning kõige peale taas jõhvikakaste. Tõmba lusikaga pealmine kiht paari liigutusega veidi segamini. Aseta sügavkülma vähemalt 5 tunniks kuni üle ööl. Enne serveerimist tõsta jäine kook veidi aega enne serveerimist toatemperatuurile, et ta veidi sulaks ja muutuks kreemjamaks. Puista serveerides peale hakitud pistaatsiapähkleid. 

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema võrratust blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

Tuesday, January 17, 2017

Drama named Kiehl's


Twice a year I do a very thorough clean in the bathroom. Once I asked a cleaner to help out and all of a sudden I discovered that some empty jars that were very valuable in my eyes, had found their way to a large bin bag. My cleaning lady thought of them as useless, but soon enough she started collecting them also. They were empty Kiehl's containers. 

I was pulling my hair in despair, and finally I dove hands first into the bin bag and after some rummaging, I found what I was after. The cleaning lady rolled her eyes and asked if she'd thrown the family gold away. The story is actually that Kiehl's has a recycling programme that even makes the most practical-minded people collect their small and big jars. It's a gradual progression - when you take three empty containers back, you'll get a lip balm. Five empty packages give you one full size product. It's the most interesting that when you bring all ten empty products, you'll get three presents at once! 

I've collected the empty packages for two years already, and that's why I was on the verge of fainting at the thought of not getting my gifts. It's also an experience in itself when you go to Kaubamaja with empty bottles, and return with a pretty bag full of goodies. The packages are collected in a wooden box, then Ragnsells comes to pick them up and recycles everything. So the recycled stuff can be used again later. I'd thought that everyone knows about this recycling programme, but my cleaning lady was very happy to find out and start collecting Kiehl's empty packages as well. Good girl! 

I had the pleasure to join a Kiehl's press trip in Finland, I had my skin tested, and after that I've stayed very loyal to the brand. My favourite facial cleansing gel is the deep cleansing calendula face wash by Kiehl's which I've written about before here, and the second one is their legendary Midnight Recovery Concentrate which I've written about here. Did you know about the clever recycling programme Kiehl's has and what are your favourite products by them?


Aastas kaks korda teen vannitoas suurpuhastuse. Kord kutsusin koristaja appi ja äkitselt avastasin, et mõned minu silmis väga väärtuslikud tühjad purgid ja pudelid olid suurde prügikotti lennanud. Minu koristaja silmis olid need topsikud täiesti väärtusetud, kuid õige pea hakkas ka tema neid koguma. Nimelt oli tegemist tühjade Kiehlsi pudelite ja potsikutega.

Ahastasin ja hoidsin juustest kinni, lõpuks pistsin pea suurde prügikotti ja pärast mõningast tuhlamist leidsin, mida olin otsinud. Minu koristaja pööritas vaid silmi ja küsis, kas ta on perekonna kulla ära visanud. Tegelikult on lood nii, et Kiehlsil on recycling programm, mis paneb ka kõige praktilisema meelega inimese nende väikseid ja suuri purke koguma. Tegemist on astmelise programmiga. Näiteks, kui viid poodi tagasi kolm tühja pakendit saad preemiaks huulepalsami. Viis tühja pakendit tähendab aga ühte täissuuruses toodet. Eriti põnev on see, et kui tuua kõik kümme tühja toodet, saab kõik kolm kingitust korraga! 

Mina olen juba kaks aastat oma pakendeid kogunud ja olin seepärast minestuse äärel, et jään oma toodetest ilma. Lisaks on see omaette elamus, kui lähed Kaubamajja oma tühjade potsikutega ja väljud kena kotikesega, mis sisaldab hea ja paremat. Pakendid kogutakse puukasti ja seejärel tuleb tubli Ragnsells nendele järgi ja utiliseerib kogu kraami. Nii saab uteliseeritud materjali hiljem taaskasutada. Kui mina arvasin seniks, et kindlasti on igaüks sellega kursis, oli mu koristaja väga elevil ja ütles, et asub nüüd samuti Kiehlsi pakendeid koguma. Tubli tüdruk! 

Mul oli paar aastat tagasi rõõm käia Kiehlsi pressireisil Soomes, lasta oma näonahka testida ning pärast seda olen jäänud sellele firmale väga truuks. Minu lemmikuim näopesugeel on näiteks Kiehlsi sügavpuhastav saialille näopesuvaht, millest olen varem kirjutanud siin ja teine asendamatu toode on nende legendaarne Midnight Recovery Concentrate, mille kohta jagasin oma muljeid siin. Kas sina teadsid Kiehlsi nutikast süsteemist ja millised on sinu arvates nende lemmikuimad tooted? Kas leidub Kiehlsi kosmeetikume, mida oled alati soovinud proovida?
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig