Tuesday, January 3, 2017

Serge Lutens Baptême du Feu


It's five years since my first encounter with Serge Lutens perfumes, but I keep discovering new perfumes in their collection that take my thoughts on mystic paths. They have warmth and adventures in them, mystic and music, spices and power.

Some perfumes hide a scent that takes us on paths that our fantasy has never taken us before. One of them is Baptême du Feu by Serge Lutens, released last year. It's a perfume that tells a story of battle, fire, and ... everyday struggles. No doubt, this description of a Serge Lutens perfume is unlike any other. The one that wears this perfume is described as someone who is open to both good and bad by nature. Someone, who sucks the surroundings in without giving it much thought. Bâpteme du Feu is an oriental scent created for both women and men. It hides gingerbread aroma, powdery notes, mandarin, osmanthus, and wood. 



Bâpteme du Feu is a perfume that gives you the feeling of letting the genie out of the bottle when you spray it on your wrist. That genie is myself. I'm not wearing a fancy dress. I'm not accessorised. I'm not given confidence by glamorous makeup. I'm the one I've always been, and at the same time someone I've never met before. Don't we sometimes suddenly meet a completely new "me"? Someone whose existence was unknown to us. Or we meet someone whose existence within we'd forgotten about. There's a fighter in that perfume. Someone who's carried an invisible sword since they were little. Ready to strike and alert. Always suspecting. But also always friendly and warm. This scent definitely has warmth in it - when you spray it on your skin, it's as if it runs towards you. For those who appreciate the more traditional perfumes by Serge Lutens, this perfume should be quite predictable. But even the predictable one could hide a little note of surprise. When you open Bâpteme du Feu by Serge Lutens, you don't just release the genie, but scent notes that almost give you strength. Be it in our fantasies or a regular morning, we always encounter big and small challenges. Bâpteme du Feu will be by our side then. Which perfume has given you strength? Leave a comment and share this post in your Facebook and win yourself Bapteme du Feu on 15 January.

Dear readers! Our lucky winner is Jovolie. Please contact: info@stellarium.ee 



Minu esimesest kohtumisest Serge Lutensi parfüümidega on möödas viis vaimustavat aastat, kuid jätkuvalt avastan nende valikus uusi lõhnu, mis viivad minu mõtted müstilistele radadele. Nendel teedel on soojust ja seiklusi, müstikat ja muusikat, vürtse ja võimu. 

Mõnes parfüümis on peidus lõhn, mis kannab meid maailma, kuhu fantaasia varem isegi viivuks viinud pole. Üks nendest on Serge Lutensi möödunud aasta lõhn "Baptême du Feu". See on parfüüm, mis räägib loo võitlusest, tulest ja ... verevõitlusest. Kahtlemata on seekordne Serge Lutensi lõhnakirjeldus minu jaoks pildis üks omalaadsemaid. Selle lõhna kandjat on kirjeldatud, kui kedagi, kes on loomu poolest avatud nii heale kui kurjale. Kellelegi, kes pikemalt mõtlemata tõmbab ümbritsevat endasse. Tegemist on orientaalse lõhnaga, mis on loodud nii naistele kui meestele. 



See peidab pudelis piparkoogi aroomi, puudriseid noote, mandariini, osmanthust ja puitu. "Baptême du Feu" on üks neid, mida käele piserdades saadab tunne, justkui oleksin pudelist džinni välja lasknud. See džinn olen mina ise. Kui see on teistsugune mina. Ma ei kanna ei pidulikku kleiti. Ma pole ehitud aksessuaaridega. Mulle ei kingi enesekindlust glamuurne meik. Ma olen keegi, kes ma olen alati olnud ja ometi keegi, keda ma pole varem kohanud. Kas sageli polegi see nii, et me kohtume äkitselt täiesti uut ennast? Kedagi, kelle olemasolust meil varem aimugi polnud. Või kohtame iseennast sellisena, kelle olemasolu olime vahepeal unustanud. Selles lõhnas on võitleja. Keegi, kellel on lapsest peale nähtamatu mõõk vööl. Löögivalmis ja tähelepanelik. Alati umbusklik. Ja ometi distantsilt sõbralik ning soe. 

Kahtlemata on selles lõhnas soojust, piserdades seda nahale, jookseks see justkui sinu hinge. Ja neile, kes peavad lugu Serge Lutensi kõige traditsioonilisematest lõhnadest, peaks see olema ootuspärane parfüüm. Kuid ka see, mis kannab endas ootuspära, peidab alati väikest üllatusnooti. Serge Lutensi "Baptême du Feu" lõhna avades ei tule sealt välja mitte ainult džinn, vaid lõhnanoodid, mis kingivad justkui julgust. Olgu see lugu siis meie fantaasias või argises hommikus, mil me astume igapäevaselt vastu suurtele ja väikestele võitlustele. "Baptême du Feu" on sellisel hetkel alati meie kõrval. Need kaadrid on minu nägemus moodsast naissõdurist. Vahel me vajame kiireid jalgu. Vahel me vajame mõttejõudu. Ja miks mitte igaks võitluseks meid saatvat sobivat parfüümi? Milline parüüm on sulle alati jõudu andnud? Jäta oma kommentaar Stellariumi kommentaariumisse, jaga seda postitust oma Facebookis ja võida endale 15.jaanuaril parfüüm "Baptême du Feu".  

Armsad lugejad! Sel korravl võitis Serge Lutensi lõhna Jovolie. Palju õnne! Hea võitja, palun kontakteeru: info@stellarium.ee




PHOTOS: Tiina Annamaa
SHARE:

21 comments

  1. Väga huvitav filosoofiline parfüümiportree. Vahel äratavad parfüümid lõhnamälu ja oledki nagu Dorothy ilma kannaklõpsuta kaugel, olukordades ja inimestega, kus ja kellega oled aastaid (vahel kümneid) tagasi viibinud. Vahel on see rõõmus seiklus, vahel kurb meenutus.
    Lõhnadel on imepärane võime jõudu anda, tekitada turvatunnet ja enesekindlust. Piisab kergest piserdusest ja lõhnapilvekest läbikõndimisest ja oledki kaetud säravat turvisega, valmis päevale ja igale keerulisele olukorrale vastu minema.
    Minu turviseks on olnud pikemat aega YSL Manifesto ja YSL Manifesto L'Elixir. Kui need on toonud minus välja mulle juba enesele teadaolevaid omadusi, siis nüüd tekkis suur huvi Serge Lutens Baptême du Feu suhtes, oleks ääretult huvitav tutvuda mõne veel omalegi teadmata isiksusega või vähemalt mõne uue joone või küljega endas :)

    ReplyDelete
  2. ..selle loo kangelannat pole veel kohanud, kuid kujutan teda elavalt ette, sest minu esimene Serge Lutensi parfüüm, Feminite du Bois, võiks olla tema kaksikõde. Mäletan, kuidas Tallinnasse ja Kaubamajja sattudes seadsin esimesed sammud kohe parfümeeriasse, piserdasin seda eliksiiri nahale ja lihtsalt seisin nagu lummatud..vajusin nagu põhjatusse tumedasse sügavikku, see vabalangemine oli mõnus, mõrkjas,erutav.rääkisin oma sõltuvustest ka sõbrannadele ja oh üllatust! sain neilt ihaldatud asja kingituseks! Sel põhjusel meenutab Feminite mulle esmalt kättesaamatute kuid täituda võivate unistuste lõhna.

    ReplyDelete
  3. Sinu kaks viimast parfüümi arvustust (Boss ja Lutens) on olnud väga head. Selline tunne nagu film hakkaks silmade ees jooksma. Lutens on nagu vaataks endasse ja tekitab isegi mõtte, et kui palju inimesi meis tegelikult elab või millises olukorras need inimesed välja tulevad. Soovin uueks aastaks seda sügavust, mida su postitused endas kannavad.

    ReplyDelete
  4. Unustasin mainida, et lõhn, mis mulle jõudu annab, on Creed 'Royal Oud'. Sain selle uuesti jõuluks ja püüan järgmiste jõuludeni vastu pidada. Mul on veel ka Creed 'Millésime Imperial'. Mõlemad on lemmikud!

    ReplyDelete
  5. Väga mõnusad mustvalged kaadrid. Mulle meeldivad sageli lõhnad, mis sobivad nii meestele kui naistele. Aga päris oma lõhna ma siiski alles otsin. Võib-olla ei leiagi seda, just nagu võib ka ise-ennast tõepoolest üha uuesti ja uuesti otsida ja leida ja ka üllatadagi teinekord. Hiljuti võtsin asja tõsiselt ette ja tellisin omale lausa 10 erinevat miniparfüümi, et siis lõpuks niimoodi katsetades leida midagi, mis rohkem mulle sobiks. Ja praegusel hetkel on sõelale jäänud lõhn, millest varem teadsin ning nautisin just meesteversiooni - Armani Acqua Di Gioia. Kuna mul ei ole ühte lemmikut välja kujunenud, sest sageli on mu lemmikud ka pakkumisest välja läinud, siis ütleksin, et olen salaja jõudu ammutanudki just kõige rohkem erinevaid meeste parfüüme endale peale pritsides. Kuidagi nad mõjuvad teistmoodi, olenevalt eluperioodist ja etapist, aga alati on nad minu jaoks olulisel kohal olnud. Juba lapsest peale.

    ReplyDelete
  6. Minu elus on olnud kaks lemmikut lõhna. Miss Dior, kahjuks pealkirja ei mäleta .. Isa kinkis. See lõhn viiis mind kommimaale ... See oli nii hea magus ning peale pihustades andis koguaeg hea tuju kaasa.
    Hetke lemmik on Armani Si, see lõhn lihtsalt viib mu kuu peale, kasutan seda igal võimalusel, isegi maal metsa minnes või tööd tehes.

    ReplyDelete
  7. Siiani üks kõige meeldivamaid ning tähendusrikkamaid lõhnu on olnud Gucci Rush 2. Sellel on piisavalt tugev ning meeliülendav lõhn. Too lõhn on käinud minuga juba väga noorest saati kaasas, justnimelt mu ema kaudu. Samas uute lõhnade proovimine ei tee kunagi halba, niiet kindlasti leian oma lemmikuid veelgi. :)

    ReplyDelete
  8. ...Serge Lutensi parüümi, "La fille de Berlin", silmitsedes tuli meelde üks armas lugu, kuidas hommikul Berliinis ühe mees kolleegiga seisime hotelli ees ja ta hakkas järsku sõna otseses mõttes õhku ahmima, ma esimesed sekundid olin hämmastunud ja segaduses, sest ei saanud aru, mis haiguse hoog teda nii äkki tabas. Õnnis ilme tema näol aga andis vastupidise signaali. Lõpuks ta selgitas: "Berliin lõhnab NII ERILISELT!" Poleks teda kunagi sellises tundelisuses "kahtlustanud"..aga tõsi ta on, ka linnal ja muidgi selle linna tüdrukutel võib olla oma lõhn.

    ReplyDelete
  9. Sensuous Noir by Estée Lauder - it is intense, seductive, it gives me confidence and makes me feel powerful
    share: https://www.facebook.com/suta.lavinia/posts/10206344719536763

    ReplyDelete
  10. Üks värskete heade mälestustega seotud lõhn on Aigner Cara Mia, mille kinkis elukaaslane mulle jõuluks. Valisin lõhna ise, sest varem ei ole ma saanud päris seda lõhna. Cara Mia saab palju komplimente ja mulle meeldib, et inimesed ei tea, millise lõhnaga on tegemist. Väike salapära võiks asja juurde jääda.

    ReplyDelete
  11. Mul on hea mälu nägude, nimede ja lõhnade peale. Mõned lõhnad võivad järsku valla päästa aastakümnetetagused mälestused ning viia näiteks teatud päeva või kohta. See on tegelikult lausa müstiline. Kui ma tunnen (nende õigete, aromaatsete) tomatite lõhna, siis ma olen enda mõtetes kohe lapsepõlvekodu kasvuhoones. Konkreetse puidu lõhn viib mind vanaema Mustamäe korteris olevasse kappi, millel oli 3 jalga ning mis peitis enda sees maiustusi... Sama on parfüümidega - need seostuvad teatud päeva, koha ja inimesega... Viimased meeldivad mälestused olen talletanud Hugo Bossi Ma Vie´ga.

    ReplyDelete
  12. Pean ära märkima, et Sinu lõhna tutvustused on nii elavad ja suure fantaasiaga. Mulle meeldib see! Aitäh(:
    Minule annab jõudu kindlasti "La Vie Est Belle" Lanqome. See lihtsalt olen nii mina, et muud polegi minu iseloomustamiseks vaja, kui lihtsalt piserda seda parfüümi õhku(:

    Jagan facebookis

    ReplyDelete
  13. As a true perfume lover, I have a large count of perfumes because each single one has a story to tell, the mood to accompany, the day to enrich. But there is a perfume that I have fallen in love years ago and up to today it's the one that I pick to be enhance me, my being. CHANEL Coromandel. I really loved your article!! And I am very curious about new Serge Lutens scent. Hugs, Joana

    ReplyDelete
  14. Pldid on huvitavad ja mõtlema panevad et vaadates neid pilte tekib tunne nagu oleksin ka ise seal.Minule on aastaid lemmikuks olnud Diori jadore parfüüm.Loositav lõhn tundub huvitav ja ootan suure põnevusega et saaksin ka proovida seda parfüümi.Jagasin ka facebokis

    ReplyDelete
  15. Jõudu on mulle alati andnud Armani SI- Minu jaoks tugeva iseloomuga parfüüm, mis on nii eriline, et seda ei saa teiste pafüümidega segamini ajada. Naiselik ja ''powerful''. :)

    ReplyDelete
  16. Stella, sul on imeline oskus igast parfüümist imeline iseloomustus kirjutada!
    Minu jõu allikaks on YSL Black Opium, mingi nähtamatu rüü on justkui ümber tõmmatud! 😊

    ReplyDelete
  17. See on üks väga tähtis minu jaoks parfüüm, see on Salvador Dali Dalia! :) Alati on see minuga koos, kui mul on eksam, suur päev ja arsti juurde minek (kardan arste)

    ReplyDelete
  18. Bvlgary Rouge, Balenciaga B ja Olfactive Studio Flashback (tegelikult enamus nende lõhnu) on need, mis annavad lisaks aroomile ka poweri laksu!

    ReplyDelete
  19. See lõhnaportree iseloomustab mind hästi - ei meigi ega kanna uhkeid rõivaid. Kasvult olen ka suur ja pean üksi hakkama saama - ei sobigi magusad ja lillelised parfüümid.
    Võib- olla sellepärast, et olen suureks kasvatanud kolm poega, kes harva saavad kaugelt külla tulla, meeldivad ka nende lõhnad rohkem - ikkagi turvalisem tunne.
    Kord jättis või unustas poeg habemeajamisjärgse tualettvee maha(veidi oli sees). See oli Acqua di Parma ja meeldis mulle nii väga, et kasutasin seda enda lõhnastamiseks ja praegugi, kui igatsus laste järele tuleb, nuusutan tühja pudelit.:)

    ReplyDelete
  20. Acqua Di Parma Colonia Essenza oli tualettvee nimi.

    ReplyDelete
  21. Minu jaoks on suure jõu tähendusega parfüümiks just Gucci Rush Gucci :) Mitu aastat tagasi oli see ostetud, kui mul oli eksamite ja uuele tööle astumise periood. Gucci Rush Gucci andis mulle enesekindlust juurde. Eelmisel aastal leidsin äkki selle parfüümi Tallinki laevalt :D Nüüd olen ma jälle supernaine!!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig