Thursday, February 25, 2016

Call the lip ambulance!


There aren't many whose lips are always healthy. It's rather the case of never really having perfect lips. Especially when you're a passionate kisser, don't drink enough water, and bite your lips occasionally. I battle cracked and dry lips all year round. The reason is that I ride my scooter in almost any weather and the cold wind of our climate does its job with your lips. So there are plenty of various lip balms on my night stand, purses, and pockets. Today I'm introducing my new and old favourites.

It's an old truth that when you use only one lip balm, your lips will get used to it and one day it might not have an effect any more. I'm a passionate online shopper and the first lip balms I'm introducing are sold on the popular beauty site Feelunique.com It was the Nuxe lip balm that greeted me one morning when I opened my Feelunique advent calendar. Nuxe is a really thick balm that's good for the crispiest of colds when you the cold wind and sleet are coming straight in your face. Then it's time for the Nuxe balm. You should also use the Nuxe lip balm as a mask for the night - your lips will be like new in the morning. The Nuxe lip balm costs 12.54 eur / 15 g.

Last year brought a new favourite in cosmetic brands - Balm Balm. I also have their rose and geranium lip balm. Balm Balm was a real discovery for me - their products are 100% organic and all three cosmetic products I have used have confirmed that I will continue discoveering their products. They're special because they are solid oil. You only need a little bit of the lip balm - a small amount turns into oil on your lips and absorbs quickly. Balm Balm lip balms are sold in little pots and tubes. In addition to the rose geranium products, they also have tea tree oil, and unscented lip balms. The slogan of those balms is Lip Balm (and more). Indeed, you can splendidly use on cuticles and other dry places all over your body. Balm Balm Lip Balm costs 4.50 eur / 5 ml, the tube is a bit more expensive - 6.56 eur / 7.5 ml.

The French brand La Roche-Posay is indisputably another real find for me. It's a real shame it's not sold in Estonia, but at Feelunique.com there are often very good deals, so I recommend having a look. Their Barrier Repairing Balm is an unscented and effective product. To be honest - I think this lip balm does have a very light scent, but in my opinion it's only pleasant. I carry the La Roche-Posay tube in my coat pocket, because it seems unacceptable for me to stick your fingers in a tub when you haven't washed your hands. I've also taught my daughter that when you go outside, take a lip balm in a tube, and have a tub on the night stand, and always dig in with clean hands. Barrier Repairing Balm costs 7,92 eur / 7,5 ml tube.

An old favourite that I've used many times is the Dr.Hauschka lip balm, also, all the lipsticks by Dr.Hauschka have a healing effect. Dr.Hauschka's lip balms come in pots and as lipsticks. Lip balm pot costs 8,90 eur /4,5 ml.  Throughout the years, my favorite shade is Dr.Hauschka's Pink Topaz (nr. 16). When the day seems exceptionally bad, this pink lipstick will surely brighten up the mood. Many women have admitted a simple secret: when the day isn't the sunniest of all, do your makeup, and your spirits will be lifted. Indeed - Pink Topaz always works. Price 20.95 eur.

To continue with pink tones - there's a lip balm called Kissy Missy in the cosmetics line of Zoella, who's one of the most famous British YouTube stars (I've reviewed Zoella's products here). As Zoella said herself, a product at this price is affordable to perhaps all her viewers, and the price to quality ratio is perfectly in balance here. I've given many of my friends the Kissy Missy balm, and they've all tried a tip by me - used it on top of the foundation as a blush. It gives a light healthy glow to the cheeks - as if you've just come from outside. Zoella's Kissy Missy costs 3,56 eur / 5 g. Which lip balms do you recommend and which ones have you tried out of these?



Vähe on neid, kellel on alati terved huuled. Pigem on lood vist ikka nii, et huuled pole kunagi täiuslikud. Eriti kui sa oled kirglik suudleja, ei joo piisavalt vett ja näksid aegajalt oma huuli. Mina pistan katkiste ja kuivade huultega rinda aastaringselt. Põhjuseks see, et ma sõidan pea iga ilmaga tõukerattaga ja meie kliima külm tuul teeb huultega oma töö. Sellepärast on minu öökapile, käekottidesse ja taskutesse kogunenud ohtralt erinevaid huulepalsameid. Täna tutvustan sulle oma uusi ja vanu lemmikuid.

Vana tõde on see, et kui kasutad ainult ühte ja sama huulepalsamit, siis huul harjub sellega ära ja ühel päeval ei pruugi see enam mõjuda. Ma olen kirglik internetist tellija ja esimesed huulepalsamid, mida tutvustan on müügil populaarsel ilutoodete lehel Feelunique.com. 

Alustan oma jõulukuu leiust. Just Nuxe huulepalsam tervitas mind ühel hommikul, kui avasin möödunud detsembris oma Feelunique`i jõulukalendri järjekordset akent. Nuxe on tõeliselt tihke palsam, mida on hea kasutada pakasega, tead küll kui kõnnid vastu külma tuult ja lörts peksab sulle vastu nägu. Just siis on Nuxe õigel kohal. Seda soovitatakse ka siis, kui väljas on karmid miinuskraadid. Lisaks tasub Nuxe huulepalsamiga teha huultele ööseks mask – hommikul on huuled justkui uued. Nuxe huulepalsam maksab 12.54 eur ja seda on 15 grammi. Tegemist on tõeliselt suure potsikuga, seda jagub selle hinna eest tervele perele. 

Vana lemmik, mida olen korduvalt kasutanud, on Dr.Hauschka taastav huulepalsam. See maksab 8,90 eur ja seda on 4,2 grammi. Samuti on kõik Dr.Hauschka huulepulgad huuli raviva toimega. Läbi aastate on Dr.Hauschka huulepulkade seast jäänud minu lemmiktooniks Pink Topaz (nr.16) – kui päev tundub tõeliselt kehv, siis see roosa huulepulk teeb meeleolu kindlasti kirkamaks. Paljud naised on tunnistanud lihtsat saladust: kui päev pole kõike päikesepaistelisem, tee endale meik ja enesetunne paraneb. Tõepoolest – Pink Topaz töötab alati (hind 20.95 eur). See foto on tehtud paar aastat tagasi presidendi vastuvõtul, kui valisin oma huultele just Pink Topazi. Kui kõiki eelnevaid tooteid saab osta internetist, siis Dr.Hauschka on Eestis igati esindatud.   




Möödunud aasta tõi minu kosmeetikumide hulka uue lemmikfirma, milleks on Balm Balm. Sellelt firmalt on mul ka nende roosi ja geraaniumi huulepalsam. Balm Balm on minu jaoks tõeline avastus – tooted on 100% orgaanilised ja kõik kolm kosmeetikumi, mida olen nende valikust seni kasutanud, on kinnitanud veendumust, et jätkan nende toodete ostmist ja avastamist. Nad on erilised sellepoolest, et tegemist on tahke õliga. Näiteks huulepalsamit kulub vähe – väike kogus muutub huulel kergeks õliks ja imendub kiiresti. Balm Balmi huulepalsameid on müügil nii väikestes potsikutes kui ka tuubides. Lisaks roosi-geraaniumi lõhnalisele tootele on valikus ka teepuuõliga ja lõhnatu huulepalsam. Nende palsamite reklaamlause on Lip Balm (and more). Tõepoolest seda saab hiilgavalt panna ka näiteks küünenahkadele ja karedatesse kohtadesse üle kogu keha. Balm Balmi Lip Balm hind on 4,62 eur eur ja seda on 7 ml. Tuub on õige pisut kallim – 5,94 eur ja seda on 10 ml.

Prantsuse firma La Roche-Posay on kahtlemata minu jaoks järjekordne leid. Kui ma algselt seda postitust kirjutasin, mainisin, et mul on nii kahju, et seda firmat Eestis pole, kuid hea uudis on see, et La Roche-Posay on jõudnud nüüd ka Eesti apteekidesse. Minu lemmik on nende Barrier Repairing Balm on lõhnavaba tõhus toode. Tõele au andes – väga kerge lõhn siiski sellel huulepalsamil on ja minu arvates on see vaid meeldiv. Ise kannan La Roche-Posay tuubi mantli taskus, sest mulle tundub vastuvõetamatu käsi pesemata kuskil potsikus sõrmepidi urgitseda. Ma olen ka oma tütrele õpetanud, et kui lähed õue, siis on soovitav võtta kaasa tuubis olev huulepalsam ja öökapil võib olla potsik, millesse tasub sukelduda alati puhaste kätega. Barrier Repairing Balmi hind on 7,92 eur ja seda on tuubis 7,5 ml.

Kui jätkata roosade toonidega, siis Briti ühe kõige kuulsama YouTube´i staari Zoella kosmeetikaliinis on huulepalsam Kissy Missy (Zoella tooteid olen varem arvustanud siin). Nagu Zoella ise ütles, saab selle hinnaga toodet lubada ehk iga tema vaataja ja siin on hinna ning kvaliteedi suhe täiuslikult paigas. Olen mitmele sõbrannale kinkinud Kissy Missy palsami ja nad kõik on proovinud minu soovitatud nippi – kasutanud seda jumestuskreemi peale põsepunana. See annab põskedele kergelt õhetava jume, justkui oleksid äsja õuest tulnud. Zoella Kissy Missy hind on 3,56 eur ja seda on topsikus 5 grammi. 

Milliseid huulepalsameid sina soovitad ja milliseid nendest oled testinud? Kõik, kes soovitavad mulle kommentaariumis lahkelt mõnd uut huulepalsamit või tõhusat retsepti, kuidas huuli korras hoida, loosin 10.märtsil välja ühe Zoella Kissy Missy huulepalsami. 

Kissy Missy huulepalsami võitis Kadri Kadakas. Hea Kadri! Palun võta Stellariumiga ühendust: info@stellarium.ee  





PHOTOS: Stella K. Wadowsky & Tiit Mõtus
SHARE:

20 comments

  1. I'm obsessed with lip balm always gotta have a few in your pocket every one and just spend a lot of them. My husband tells me, you like to eat, and lip balm. :) I tried this by La Roche Posay and excellent. I have a couple of products from La Roche Posay and all are phenomenal, ideal for sensitive skin because they are totally free of parabens, fragrances and irritating ingredients. For this balm of Nuxe lot of women say that is perfect I have not tried. Marijana Š.

    ReplyDelete
    Replies
    1. My faves is Cicaplast from La Roche-Posay. This product is packed full of super-nurturing ingredients that soothe and protect the skin, fight inflammation and promote skin cell growth. It’s also a really lovely formulation – almost creamy in texture, and melts into the skin, making it a perfect pre-base product for problematic skin.

      Delete
  2. See lause on küll juba ära leierdatud mu enda poolt - aga see postitus on järjekordselt täpselt nagu mulle kirjutatud! :) Kuna ma armastan väga liikuda jala ning viibida värskes õhus, siis lisaks tohutule hulgale headele omadustele on sellel lisaks ka mõned miinused. Üks neist on justnimelt katkised ja pidevat niisutust vajavad huuled. Seega püüan alati igas kotis ja taskus hoida mõnda sobivat toodet, mille järgi haarata.
    Sinu nimetatud toodetest on mul proovitud Zoella Kissy Missy huulepalsam - vahel olen seda parema pealekandmise jaoks seganud mõne värvitu lemmikuga, näiteks Oriflame'i Tender Care palsamiga, need on mu suured lemmikud juba oma armsa kujunduse poolest. Aga aasta alguses sain proovida ka PUREDERM BOTANICAL CHOICE Intensive Lip Care Gel Patch huulemaski. Väga põnev kogemus ja kusjuures, mulle tõesti tundus, et see suutis mu huuli juba ühe katse järel ka turgutada - narmendavad nahad olid silutud ning igapäevases kasutuses olevat huulepalsamit läks vähem tarvis. Soovitan proovida, kui pole veel jõudnud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm... See PUREDERM BOTANICAL CHOICE Intensive Lip Care Gel Patch huulemask tundub väga põnev! Kust seda soetada saab?

      Delete
    2. Jaa, see on lahe tõesti, selle kasutamiskogemus oli ka omamoodi, kuna varem pole ma taolist maski kasutanud, mis mul suu sõna otseses mõttes tükiks ajaks kinni paneks. Siin lehe lõpus on üks pildike, kui ta mul peal oli ka: https://mariamaailm.wordpress.com/2016/01/25/ilusad-kingitused/

      Aga leidsin nende FB lehelt, et Mahtra 30c on ilmselt võimalik ka oste sooritada: https://www.facebook.com/PuredermEstonia

      Delete
  3. Mina soovitan väga Blistexi MedPlus'i, mis ravib katkised huuled terveks ja seda üsna kiiresti. Minu lemmik huulepalsam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on ka päris mitu Blistexit olnud ja töötavad hästi.

      Delete
  4. Huulepalsamid on eluks nii vajalikud, kuid sina tõestad küll, et suudad ka nii igavatest asjadest huvitavalt kirjutada. Aitäh, et sa hinnad juurde panid, see teeb lugemise eriti lihtsaks. Mina kasutan Dr.Hauschka sticki ja Fushi huulepalsamit. Mul on samasugune asi, et ma ei taha tänaval ja ühistranspordis sõrmi potti pista, siis on stick parim. Gripihooajal ega ka muidu ei kujuta ette, et sobran sõrmitsi oma huulepalsamis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fushi on väga mõnus bränd. Ma ostsin endale suvel Londonist mitu nende asja. Mul on veel järel nende Fushi Bringer of Peace Herbal Body Moisturiser, mida ei raatsi lõpuni kasutada.

      Delete
  5. Mina ostsin La Roche-Posay tooteid endale Pariisist. Sealne sõbranna, kes on kõigega kursis, soovitas. Huulepalsamit mul küll ei ole, kuid nendel on väga hea mitsellaarvesi ja tundlikule nahale mõeldud kreemid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen blogidest lugenud igasuguseid ülistusi nende mitsellaarvee kohta ja plaan on seda osta. Kuid enne tuleb eelnevatele põhi peale teha.

      Delete
  6. Burt's bees granaatõuna huulepalsam on siiani parim, mida kasutanud olen. Tellin seda samuti feelunique.com lehelt kohe mitmekaupa. Vahepeal oli seda võimalik osta ka Mylooki lehelt väga soodsa hinnaga, kuid kahjuks enam mitte :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Burt's beesi ma ei olegi veel proovinud. Sellest räägitakse igasugu imelugusid. Kolan täna Feelunique`is ringi ja uurin lähemalt. Aitäh soovitamast, Maarja.

      Delete
  7. Senimaani olen ise kindlaks jäänud Eucerini huulepalsamile, sest see on kõige paremini sobinud. Kunagi kasutasin ka Blistexi, aga mingi hetk ei "töötanud" see enam nii nagu vaja :D Mulle ei meeldi kui huulepalsam hakkab kuidagi huuli kokku kleepima, ma ei oska seda paremini väljendada, aga nii on :) Ja huulepalsamid, mida peaks sõrmega määrima, neid kohe ei tihka soetada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma arvan, et sel juhul sobiksid sulle just sellised tahked õlid, mis pärast huulele kandmist muutuvad kergeks õliks ja ei jää kleepuvad. Balm Balmil on sellised ja saad mõnusalt ka selle endale otse tuubist huulele panna.

      Delete
  8. Minu lemmik on BABE huulepalsam. Kaitseb nii päikese kui ka külma eest. Vähemalt minu huultele sobib hästi :)
    Ülaltoodud toodetest pole veel ühtegi proovinud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pole sellest midagi kuulnud, päris põnev. Asun guugeldama :)

      Delete
    2. Mulle meeldivad väga BABE tooted. Kasutan ka kehakreemi, näokreemi. Kunagi sain suurema koguse testreid ning sain proovida paljusid erinevaid ja nii enda lemmikud välja valisin, mida kasutama jäin :)

      Delete
  9. Nuxe on väga väärt bränd. Kui millestki oma kotis puudust tunnen, siis just sellest praegu. Hea, et meelde tuletasid, pean seda taas tellima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täitsa usun, et sellest jääb sõltuvusse, samas on hea, kui huulepalsameid vahetad, siis huul ei harju ära ühe ja samaga. PS. Kust Sa Nuxe´i tellid?

      Delete

Blogger Template Created by pipdig