Saturday, October 24, 2015

Carmen Kass, success & 50 covers

PHOTO: instagram.com/juliaperlin

Designer Diana Arno made history at Tallinn Fashion Week, because her autumn collection show was opened by Carmen Kass. Carmen Kass was one of the first models who took off to the big world from the tiny Estonia and conquered numerous shows, commercials, fashion pages, and magazine covers. But what do we know about the 37-year-old Carmen Kass who has remained distant from media over the years?  

Carmen was the shortest girl in her class, but at the age of 10 she started growing and today she's 178 cm tall. Carmen Kass, who grew up in Mäo near Paide, was discovered by Paolo Moglia shopping in the mall. Carmen was 14 at the time and according to her, she faked her mother's signature to go work in Italy. Carmen's career has many important milestones that have made her the icon she is today.

Year 1997 will always remain important for Carmen Kass. She was on the cover of the French Vogue. This cover photo meant that overnight Carmen was automatically known to everyone active in the fashion industry.  The next peak that Carmen conquered was becoming the face of J'adore by Diior in 1999. The best pefume ads run in magazines for years. Dior is an expensive and prestigious firm, all of their perfumes are instant classics. In 2000, Carmen got the most valued fashion award - VH1 and Vogue Model of the Year. 

It's said about Carmen that she appeared exactly at the right time when the fashion world needed its Mean girl. Carmen has played chess since she was a child, because her father was a chess teacher, and it was often played at home. She has said that every person should play chess because the brain needs to be trained. Doesn't hurt anyone, does it. Modelling has brought Carmen financial independence and freedom (I can be free as a bird). What would Carmen recommend to future young models? She says that you shouldn't fear failure, because everyone has setbacks. She recommends looking at the world with an open attitude, growing patience within yourself, and not imagining that modelling is a dream world. "It's work, and the more professional you are, the longer your career will last. But the most important thing is not to be afraid of failure, because that will happen in life one way or another. So, you need to learn from the setbacks and move on."



Disainer Diana Arno tegi Tallinn Fashion Week raames ajalugu, sest tema sügiskollektsiooni avas beebiootel Eesti supermodell Carmen Kass. Just Carmen oli üks esimesi, kes väikesest Eestist laia maailma lendas ning loendamatud show`d, reklaamid, moeküljed ja ajakirjade esikaaned vallutas. Kuid mida me teame 37aastasest Carmen Kassist, kes on läbi aastate jäänud meedia jaoks kaugeks ja kättesaamatuks? Stellarium avaldab olulisi tähiseid Carmeni karjäärist ja ei rohkem ega vähem, kui 50 esikaant, mis on supermodellist läbi aegade ilmunud.

Carmen oli klassi kõige lühem tüdruk, kuid 10aastaselt hakkas ta pikkust viskama ja täna on ta 178 cm pikk. Paide lähedal Mäo külas üles kasvanud Carmen Kass avastati Paolo Moglia poolt kaubamajas sisseoste tegemas. Carmen oli siis 14aastane ja ohtralt on räägitud sellest, et noor tüdruk võltsis oma ema allkirja, et Itaaliasse tööle pääseda. Paraku on Carmen hiljem tunnistanud, et see lugu on pigem legend ja pärast pikki läbirääkimisi lubas ema Koidu tal minna laia maailma õnne proovima. Carmeni karjääris on mitmeid tähtsaid verstaposte, mis on teinud temast tänaseks ikooniseisuses modelli.

1997 jääb Carmen Kassi jaoks alati oluliseks aastaks. Ta poseeris esimest korda Prantsuse Vogue`i esikaanel. See kaanefoto tähendas, et Carmen oli üleöö automaatselt tuttav igale moemaailmas tegutsevale inimesele. Järgmine tipp, mille Carmen vallutas, oli pääsemine Diori lõhna J`adore reklaamnäoks 1999. aastal. Parimad parfüümireklaamid ilmuvad ajakirjades aastaid - Dior on eriti kallis ja prestiižikas firma, nende iga parfüüm on juba ette klassika. Aastal 2000 sai Carmen maailma väärikaima moeauhinna - telekanali VH1 ja ajakirja Vogue poolt nimetati ta Aasta Modelliks. 

Carmeni kohta on öeldud, et ta ilmus välja täpselt õigel ajal, kui moemaailm vajas oma Kurja tüdrukut, kas keegi mäletab teda poodiumil naeratamas? Vaevalt. Carmen on lapsest peale mänginud malet, sest tema isa oli maleõpetaja. Ta on öelnud, et iga inimene peaks mängima malet, sest aju tuleb treenida ja see ei tule ju ometi mitte kellelegi kahjuks. Modellindus on Carmenile tema enda sõnul andnud rahalise sõltumatuse ja vabaduse. "Ma võin olla vaba nagu lind," ütles ta hiljutises intervjuus. Mida soovitab Kass tulevastele noortele modellidele? Ta ütleb, et ei tohi karta ebaõnnestumist, sest kõigil tuleb elus tagasilööke. Carmen soovitab vaadata maailma avatud pilguga, kasvatada endas kannalikkust ja mitte kujutada ette, et modellindus on unistustemaailm. "See on töö. Ja mida professionaalsem sa oled, seda pikemalt sinu karjäär kestab. Kuid kõige tähtsam on mitte karta ebaõnnestuda, sest seda tuleb elus nii või teisiti ette. Seega tuleb tagasilöökidest õppida ja edasi minna."



SHARE:

10 comments

  1. Carmen Kass on nähtus. Välimus, stiil, töökus, intelligents ja vastupidavus.
    Murdes esimesena eesti modellidest maailmalavale sillutas ta teed praegustele ja tulevatele eesti tüdrukutele.
    Carmen Kass jääb alati märgiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, omamoodi märgiline on ka see, et Eestist on sirgunud kaks väga kõva karjääriga nimekaimu - Carmen Kass ja Karmen Pedaru. Mõlemad on olnud ja Pedaru on jätkuvalt, Michael Korsi muusa. Vahva.

      Delete
  2. Väga mõnus lugemine ja eriti lahe, et kõik esikaaned ritta panid. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan, Carmen on nii erinevate nägudega, et vahepeal polnud ma kindel, kas leidsin ikka õige esikaane :)

      Delete
  3. Leidsin läbi Mixa loosi selle blogi ja mulle väga meeldivad sinu lood. Nii muhedalt kirjutatud, ilusad pildid ja tore lugemine. Carmen Kass oli aastaid minu iidol, ikka vaatasin teda Fashion TV-st.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fashion TV oli aastaid paljude suur lemmik. Mina mäletan seda ajast, kui käisin juuksurisalongis, kus alati Fashion TV mängis ja iga kord kilgati, kui mõni eesti tüdruk (enamasti Carmen) seal kõndis. See meenutas juba nagu vana head aega, kui Šmigun suusatas.

      Delete
  4. Tõeliselt kaunis naine on Carmen Kass . Tore,et tal on elus hästi läinud ja raske tööga on palju saavutanud .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaatasin selle loo tarbeks temast YouTube`ist intervjuusid ja ühes viimases usutluses oli ta nii-nii sümpaatne. Naine, kes on endaga rahul ja õnnelik. Ta kõneles Eestist ja perekonnast nii ilusti ja iseäranis asjalikku nõu andis ta tulevastele modellidele. Minu silm puhkas ja meel samuti. Seda saab vaadata siin: https://www.youtube.com/watch?v=yO8dQvi9AEQ

      Delete
  5. Mina mäletan, kui Carmen Kassi J`adore´i reklaam ilmus Viru tänaval asuva parfüümipoe aknale ja mul vajus suu lahti. Nüüd on selles poes hoopis kohvik, kuid selle konkreetse vaateaknaga jääb alati seostuma Carmen. Vinge ülevaade!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig