Friday, June 26, 2015

Girl Friday: Blooming Tale



The summer has officially started and this summer's series in Stellarium bears the name "Blooming Tale". If last year our summer series was called "Secret Garden", then this year we're continuing the close-to-nature theme and our photo series will talk about blooming. Soon the expression is used about women. For me, blooming associates with my mother. My mother always started blooming in the spring when she got to stick her fingers in the earth in the garden, and started redoing her flowerbeds. 

I remember the times in my childhood when I left home in the morning and returned in the evening and no flowerbed was the same. Mother always found something to change. She needed changes and they made her happy. Lately our flowerbeds have become more modest and mother busies less in the garden. Thinking about my mother, I decided to call this summer's photo series "Blooming Tale". An opening series of sorts is already "From Liberty with Love" (here) and a few days later we found the special rich exhibition of artificial flowers that I'm posing with at Covent Garden. There's a funny story to go with this photo series. If usually everyone was super kind with us in London and we were lucky with both strangers and acquaintances, then in the middle of the shoot I heard some passionate displeasure. When I'm doing a photo shoot, I normally switch everything else off, so it took a while before I realised that Meisi and I were the source of displeasure resulting in telling off. Namely one Mediterranean family was angry that we occupied the wagon of flowers for too long, and the daughter decided to tell everything that was on her mind. Her last words were: "Let us take photos for two minutes, then you can pose for another ten minutes!" When we finished, we left quietly snickering. If looks had killed, I wouldn't be writing these lines here. Anyway, I'm announcing our summer series "Blooming Tale" to be open now.


Outfit details:

Dress & coat: Pohjanheimo Couture
Shoes: Kate Spade
Jewelry: Givenchy, Monet, Pi-Ret Jewelry, vintage




Suvi on ametlikult alanud ja Stellariumi seekordne suveseeriate läbiv teema on "Blooming Tale" ehk "Õitsemise Lugu". Kui eelmisel aastal oli meie suviste pildiseeriate läbivaks teemaks "Salaaaed" ehk "Secret Garden", siis sel korral jätkame loodulähedusega ja meie pildiseeriad kõnelevad õitsemisest. Sageli kasutatakse ka naiste puhul väljendit õitsema. Minu jaoks seostub õitsemine oma emaga. Ta puhkes aastaid õitsele just kevadel, mil ta sai näpud mulda pista ja asus lillepeenraid ümber kujundama. 

Lapsena mäletan, et kui hommikul kodust välja läksin ja õhtul tagasi tulin, polnud lillepeenar iialgi seesama. Ema leidis alati, et midagi on vaja muuta. Ta vajas muutuseid ja need tegid teda õnnelikuks. Viimastel aastatel on meie lillepeenrad muutunud tagasihoidlikumaks ja ema asjatab aias vähem. Mõeldes oma emakesele, otsustasin suviste pildiseeriate teemaks valida õitsemise ja omamoodi avaseeria oli juba "From Liberty with Love" (fotod leiad siit). Ühel päeval leidsime Meisiga Covent Gardenis uidates selle spetsiaalse kunstlilledest koosneva väljapaneku, mille ees ma poseerin. Selle fotoseeriaga on ka lõbus lugu. Kui muidu olid kõik meiega Londonis erakordselt lahked ja meil oli õnne nii võõraste kui tuttavatega, siis keset seda pildiseeriat kuulsin äkki kirglikku riidlemist. Mul kulus mul pisut aega, kui sain aru, et mina ja Meisi olime need, kellega pahandati. Nimelt oli üks Vahemere äärest Londonisse seilanud perekond pahane, sest hoidsime lillevagunit liiga kaua kinni ja nii otsustas peretütar öelda meile ära kõik, mis tal meeles mõlkus. Enne, kui lillevaguni eest lahkusin, kriiskas ta: "Las meie pildistame nüüd ka siin kaks minutit, siis saate teie siin veel kümme minutit poseerida!" Kuna me olime lõpetanud, lahkusime vaikselt itsitades. Kuid kui pilk oleks tapnud, siis mina neid ridu siin ei kirjutaks.


PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

9 comments

  1. See pildiseeria on täielik muinasjutt. Sinu Londoni päevik on pannud mind Londonist puudust tundma. Tahaksin osta lennupileti ja kohemaid minema sõita. Väga nauditav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui igatsus on peal, siis tuleb hakata sõitu planeerima. Mul endalgi uued plaanid küpsemas :)

      Delete
  2. I do not have words, images are stunning. A flower among flowers. Awesome indeed. (y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, my dear Marijana :) It was such a happy day!

      Delete
  3. The look with this elegant dress looks very tasteful <3
    Many thanks for sweet words on my blog. I checked your blog and want to give you the feedback that you are doing a good job! Now I want to ask you if you want to follow each other?
    xx Rena
    International Giveaway: Bags are More Than Fun for Me
    www.dressedwithsoul.com

    ReplyDelete
  4. Kaunis pastelne kleit sobib lillesülemite vahele nii hästi ja sõrmus ning pross moodustavad suurepärase paari, aga lisaks lilledele jäi pilk pikemaks ja armusin hetkega kingadesse, fantastilised :)
    Praegu on suve kõige ilusam aeg minu meelest, kõik õitseb ja lõhnab ja kuigi ise ei ole peenrategija tüüpi, siis rohenäppude aedasid ja lilli imetlen südamest.
    Kirjutad, et fotodel väljapanek kunstlilledest.Uskumatu kui loomulikud teised :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on kunstlillede vastu alati kerge allergia, kuid need olid nii ilusad, et kutsusid seal poseerima. Sel korral me Londonist välja ei jõudnud, kuigi oli plaan ühe sõbra aed üle vaadata :) Sarjas Mõrvad Midsomeris on küll alati nii võrratud aiad, et mõrv muutub vahel lausa teisejärguliseks.

      Delete
  5. Imeline fotoseeria! Mulle nii meeldib see riietus ka, see kleit on nii tagasihoidlik ja lihtne, kingad ka imeilusad ja mitte just liiga silmapaistvad ja see kõik on selline komplekt, mida mulle endale nii meeldiks kanda.
    -P.
    BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma teen oma garderoobi just ümber ja hinges tekkis küsimus: "Kui palju kingi üks naine vajab?" Ühtpidi on kingad võrratud, kuid need Kate Spade`i kingad ostsin vist kuus aastat tagasi ja kannan neid ikka aegajalt. Samal ajal paljud kingad seisavad lihtsalt niisama. Aitäh ilusate sõnade eest, Piia :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig