Tuesday, February 18, 2014

My Tips & Tricks: How To Organize Your Makeup?


It has been said you shouldn't remind an old things too much. Yet I have to tell a story when I went to a dinner with a makeup with only one eye done. Last summer me and my hausband were invited to a fancy dinner. I got home from work, took a quick shower and applied my makeup.

I could have the whole world's time before an event, but when I am getting ready I could always use some extra to get myself done. On that day I was especially late and had to do everything on sonic speed. I kept all my makeup items on separate makeup bags and when I do so, things start to happen... it was time to really head out of the door and I quickly threw one of my makeup bags into my handbag to finish off the other eye in the car. But when I was actually in the car, I discovered I took a makeup bag full of four to five lipsticks and no eye makeup at all. From the car's mirror I looked one perfectly done eye and the other one ... Well, the other one didn't even have a mascara one. I saved myself with a good amount of humor from the whole situation, because at the end of the day going into dinner with only one done eye isn't as important as going into heart surgery would be...

After that night and event I decided that all those bottomless makeup bags where I can't find anything, have to go from my home. I adopted a simple system - all my makeup items got their new place in used and cleaned candle glasses. When you remember, in last February Stellarium and Nurme Seep let out collective candle called Stellarium. For that time I had burnt so many candles and all thise empty candle jars had to go recycling. Some of them are still in my bathroom drawers, but the other ones found their new place on my bedroom's wide window still placed on a white tray.


This way everything has its own place and what's most importan - they are always at my sight. Lip are in glosses one jar, lipsticks lay in othet one and mascaras along with primers found their new home in the third empty glass. I won't struggle anymore whenever I need to find my powder and blush brushes or want to get ghold of my most loved eye liner pencils. At the same time I found the perfect place for my earrings I tend to wear on a daily basis. Where do you keep your jewellery pieces?


Öeldakse, et kes vana asja meelde tuletab, sellel silm peast välja, kuid lugu sellest, kuidas ma õhtusöögile ühe värvimata silmaga läksin, väärib siiski meenutust. Läinud suvel olime abikaasaga kutsutud ühele uhkele galaõhtusöögile. Jõudsin töölt koju, käisin kiirelt duši all ja asusin end meikima. 

Ükskõik, kui väga ma ei tahaks, et mul oleks alati kasvõi paar tunnikest aega, et end enne üritust sättida ja peoks häälestuda, siis tavaliselt jääb ajast ikka puudu. Tol päeval olin iseäranis ajahädas ja kõik pidi käima helikiirusel. Sel ajal hoidsin oma meigiasju erinevates kosmeetikakottides ja nagu vahel kipub juhtuma ... ühel hetkel läks nii kiireks, et jõudsin meikida ära ühe silma ning seejärel viskasin pimesi ühe kosmeetikakottidest oma ridiküli. Autos avastasin, et olin võtnud kaasa neli-viis huulepulka, kuid kogu silmameigiarsenal jäi teise kosmeetikakotti. Autopeeglist vaatas mulle vastu üks perfektselt meigitud silm ja teine ... Noh, teisel polnud isegi ripsmetušši mitte. Kogu olukorrast päästis mind vaid huumor, sest kokkuvõttes pole ühe meigitud silmaga õhtusöögile minek ju südameoperatsioon...



Pärast seda õhtut otsustasin, minu kodust kaovad põhjatud kosmeetikakotid, kust ma kiirga nagunii mitte midagi üles ei leia. Seega võtsin kasutusele imelihtsa süsteemi - kõik minu ilutooted on paigutatud tühjaks põlenud küünalde klaasidesse. Kes mäletab, siis läinud aasta veebruaris tuli Stellariumil koostöös Nurme Seebiga välja küünal Stellarium. Selleks ajaks olin oma tosin küünalt ära põletanud ja nüüd läksid klaasid taaskasutusse. Osad klaasid on mul vannitoa sahtlites, teised aga valgel kandikul magamistoa laial aknalaual.  


Nõnda on kõigil asjadel oma koht ja mis põhiline - nad on nähtaval. Huuleläiked ühes,  huulepulgad pikutavad teises ja ripsmetušid koos primeritega kolmandas klaasis. Ma ei jää enam hätta, kui otsin puudri- ja põseruužipintsleid või oma palavalt armastatud pliiatslauvärve. Samuti ripuvad klaasiäärel igapäevases kasutuses olevad kõrvarõngad. Vaata vaid neid Pi-Reti "Ayda On The Moon" kõrvarõngaid - nad on ju oma kohaga täitsa rahul. Ja OPI minilakid on klaasis lausa dekoratiivsed. 

Ah jaa ... Aastaid tagasi, kui elasin koos oma vanematega ja pidasin emaga toredat lilleaeda, oli kõigist lilledest minu lemmikuimaks hortensia. Tol ajal oli meil aias väike hortensiatega palistatud jalgtee ja tundsin igal õhtul koju tulles nende üle suurt uhkust. Kahjuks polnud toona hortensiaid, mis toas vastu peaksid. Seega oli suur minu üllatus, kui leidsin läinud nädalal Tallinnast ühest lillepoest just tubastesse oludesse mõeldud hortensiad. Ostsin esialgu vaid ühe (hind 15.60 eur) ja vaatan, kuidas ta kohaneb.  Ma armusin hortensiatesse kunagi ammu, kui vaatasin Hercule Poirot` müsteeriumi "Hädaoht End Houses". Just selles filmis oli samasugune hortensiatega palistatud kõnnitee, mille tegime emakesega ka oma aeda. Muide, minu hortensia sai koju jõudes ka nime - Magdala - inspireerituna ühest kurikaelast tütarlapsest, kes saatis filmis "Hädaoht End Houses" korda suuri ja väikseid nurjatusi.  


Kus ja kuidas sina oma igapäevaseid ilutooteid hoiad? Oma esimeses "My Tips & Tricks" postituses soovitan sulle just läbipaistvaid klaase. Lisasin pildiseeriale juurde Nurme Seebi "Sidrunheina" küünla, mis on nende valikus üks parimaid.

SHARE:

17 comments

  1. Kasutan ise aastaid suuri viskiklaase meigivahendite hoidmiseks. Kui igal hommikul tuli kosmeetikakotid ülekantud mõttes kesk pörandat kokku puistata, et vajalikku asja leida, on klaasides kohe näha ja võtta ja samas näevad kenad välja. Hea külg samuti see, et ei unusta ühtegi huulepulka või muud värvi kauaks seisma, kui pilk peale jääb, tuleb mõte seda äkki just täna kasutada :)
    Hortensiad on väga stiilsed lilled, kaugest lapsepõlvest mäletan, et peeti matuselilledeks, kes pärga ei saanud lubada, tuli hortensiapotiga lahkunut ära saatma. Mulle on hortesiad alati meeldinud, samuti kallad, mida nimetas minu vanaema samuti surnutelilledeks.Ju ma siis oma lilleeelistustega olen vanarahva tavade mõistes alati natuke kalmu poole olnud :D
    Kuna mainisid oma postituses Agatha Christie Hercule Poirot` müsteerime, siis mulle meeldib neid väga vaadata, tuhka mõrvadest, armastan seda ajastut, riietust ja kombeid ja õhkkonda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen samuti kuulnud, et hortensia seostub paljude jaoks hoopis mustade nootidega, kuid minu jaoks on nendel teine tähendus. Elevus, mida tundsin, kui emaga läksime jälle aeda lilli ostma ja rõõm nende istutamisest. Ma ise olen suur kriminullide sõber ehk Who Did It? Ma mäletan, kuidas esimesse klassi minnes oli mul raske seltsida ja sõpru leida ning üldse olin ma kuidagi üksildane. Istusin vahel raamatukogus ja kord sattus mulle kätte üks Agatha Christie raamat. Ma olin täiesti võlutud. Sellest hetkest peale polnud ma enam kunagi üksi. Võin vist öelda, et lapsest peale on olnud minu parim sõber Hercule Poirot ja veel palju raamatukangelasi. Nad ei valmista mitte kunagi pettumust. Üldse on hea raamat või film alati parim valik. Konkreetse Poirot sarja puhul on see ajastu, kombed ja õhkkond lihtsalt V-A-I-M-U-S-T-A-V. Lisan siia lingi, mille hiljuti leidsin, kus David Suchet räägib Poirot` loomisest, mängimisest ja juurde paar lõbusat seika: http://www.youtube.com/watch?v=hKpeBHIGxrw

      Delete
  2. :)))), küll on hea jälle hommikul vara hea tuju saada sinu ülinaljakast äpardusest lugedes ja siis sinna otsa lükkida veel kasulikke tarkuseterasid!? :D Aitäh Stella, nüüd võib hea tujuga tööpäevale vastu minna! Õnneks (või kahjuks?! :)) omal pole kunagi sellist muret tekkinud, sest olen suht tagasihoidlik meikija - üks ripsmetušš, kulmupliiats ja mõned huulepulgad jm pisiasjad veel sinna lisaks ;) - kõik mahuvad kenasti ühte kotti ja muret ei miskit :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on liiga palju asju ja siis aitab vaid üks asi - süsteem. Vastasel juhul juhtub vaid üks - katastroof. Seega ma sunnin end iga päev olema süsteemne. Siis on lihtsam elust läbi minna.

      Delete
  3. Väga ilusad pildid ja mõnus idee. Minu meigitarvikute arsenal on hetkel siiski enamasti kosmeetikakottides. Ühes on maniküürivahendid ja küünelakid, teises - mitmete lahtritega avaras kotis - on põhivara ja kolmas kott on väiksem, kus on eraldi kosmeetikumid, mida reisidel või nädalalõppude väljasõitudel kaasa haarata. Lisaks on mu peeglilaual mitmeid kausikesi ja aluseid, kus on huulepulkade ja parfüümide testrid ja muu pudi-padi, mida päeva jooksul rohkem kasutan. Praeguse elu juures selline süsteem mulle sobib, kuid kindlasti oleks lahe proovida ka teisi variante ja luua võimalus, et kõik oleks rohkem näha ja meeles. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Mul oli üks mõnus, vaikne hetk kodus ja mõtlesin, et nüüd on õige aeg oma aknalaud üles pildistada. Soetasin endale ka paar väikest kristallkausikest, kuhu olen ehteid puistanud ja see töötab - asjad on silma all :)

      Delete
  4. Kasutaks juhust ja küsiks, kus kohas praegusel aastaajal hortensiaid müüdi? Kas toahortensiad hakkavad toas ka uuesti õitsema?
    Ma ise olen ka hortensiahull, et mitte nüüd korrata, aga on minulgi aias ülisuurte õiekobaratega hortensiarivi..... :)

    Asjade sorteerimisesele ja süstematiseerimisele lisaksin veel seda, et mul on analoogselt ka ehted ära sorteeritud. Kuna juhtub neid palju olema, siis ei mahu nad ehtekarpidesse/kastidesse ära (ja peale selle ei ole ehtel hea olla kusagil hunnikus koos). Seepärast on mul neile pühendatud üks kummutisahtel, sahtlipõhja pandud alused (panin ehtekarpide sisud ja sahtlid) ning ehted on laotatud grupiti nende peale - kõrvarõngad, käeketid, prossid, kaelakeed jne. Igapäevane ehetevalimine on ka lihtsam - tõmbad sahtli lahti ja kogu valik korraga silme ees.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea Maarja, vabandan, et vastan viivitusega. Otsisin tükk aega hortensia tšekki, et sealt leida poe nimi, kuid mis läinud, see läinud ... Pood asub aga Tallinnas, Pärnu mnt enne Sushi Cati kohvikut. Paraku ei tea, kas üldse seda hortensiat soovitada, sest minul on ta viimastel päevadel muret valmistanud - esiteks murdusid paar vart õite raskuse all ära ja nüüd on ta ülds norgu vajunud ning õitele on tulnud pruunikad täpikesed. Ma rääkisin talle küll, kui väga oodatud külaline ta meie kodus on, kuid mis edasi saab, seda ei teagi... Loodan, et ta ei lähe välja. Püüan teda poputada.

      Delete
  5. Päris head ideed kuidas kosmeetikat hoida ise ka koguaeg hoian kosmeetikat osa kotis või siis suurem osa ültse kapis karbi sees aitäh idee eest.Hommikul seda lugedes tuli kohe hea tuju sisse et suht naljakas kui nii juhtub,mul sõbrannal ka nii juhtunud linna vahel käis mõtles miks kõik naeratavad talle et kas ta nii ilus täna vms ja kui tööle jõudis vaatas peeglise et ups pool nägu meigitud ja pool nägu meikimata jäänud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. See seik sarnaneb pisut sellega, kuidas inimesed tulevad haiglast või polikliinikust ning avastavad poole tee peal või hoopis kodus, et sinised kilesussid on ikka jalas :D

      Delete
  6. Vot see nipp tuleb küll kasutusele võtta! Nüüd peab sammud poodi Stellaariumi küünla järele seadma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stellariumi küünal on Nurme Seebi põhivalikus. Ja vist hetkel nende ainus kollane küünal. Leiab poest lihtsalt üles :)

      Delete
  7. Nii tore lugu. :D
    Mina kasutan ka kosmeetika hoidmiseks ära põlenud küünalde klaase. Alustasin pintslitest ja nüüd hoian seal ka huulepulki. Üks on isegi vannitoas, hambaharjade topsi asemel kasutuses. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, mida rohkem neid koguneb, seda uhkema süsteemi saab luua :)

      Delete
  8. Minul on hoopis selline rumal küsimus - kuidas te küünalde klaasid nii ilusti puhtaks saate? Mul jääb alati osa küünlast sinna põhja ja selle kraapimine tundub rohkem kahju kui kasu tegevat ja siis lendavad need ilusad klaasikesed (nuuks!) kõik riburadapidi prügikasti. Kas selleks on mingi erinipp? Või peab lihtsalt õige küünal olema?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Küünal peab põlema päris lõpuni, nii, et kustub ise ära. Seejärel tuleb noaga eemalda see väike metall osa, mis küünalt aitab püsti hoida. Ma olen vahel suisa valvanud, kui küünal ise põlemise lõpetab :). Seejärel tuleb soe vesi koos Fairyga lisada klaasi ja klaasšvammiga puhtaks pesta.

      Delete
    2. Aitäh! Proovin!

      Delete

Blogger Template Created by pipdig