Friday, September 20, 2013

400. Vähe või palju?

400 tuleb pärast arvu 399 ja enne numbreid 401. Kas 400 on suur või väike arv? Oleneb. 400 meetrit on staadioniring. Paljudele raske missioon. Ja teistele käkitegu. Kunagi ammu tundus 400 krooni suur raha. 400 eurot - selle kohta võiks öelda - pole paha. 400 grammi kommi on juba kaunis kogus. Ikka selleks, et kustutada magusanälg. Jääks ülegi.
 
"400 lööki" oli Truffaut läbilöögifilm, kus peaosas mängis Jean-Pierre Léaud, kes kuulub minu suurte lemmikute sekka. Kui hakata 400 kohta guugeldama, leiab põnevaid seiku. Uue ja Vana Testamendi vahe on 400 aastat. Päikese läbimõõt on umbes 400 korda Kuu omast suurem. Ja päike on 400 korda kaugem kui Kuu. Stellariumis täitub selle looga 400 postitust. Kuid veel rohkem tähemärke ja fotosid. Kas 400 postitust on vähe või palju? Otsusta ise. Nende 400 postituse sisse mahub palju meeleolusid, mida on raske sõnadesse panna. Küll aga on need meeleolud piltidele püütud.  400nda postituse puhul teen väikese ülevaate erinevatest kaadritest, mis läbi aegade Stellariumis ilmunud.



Aitäh kõigile lugejatele, kes on seni olnud minuga!

SHARE:

8 comments

  1. Oi kui armas kollane lilleni kleit?pluus? on ühe pildi peal. Mis postitus see oligi?

    Ja ikka jaksu ja õnne ja tahtmist ja põnevust ja inspiratsiooni ja rõõmsameelsust, et järgmine 400 postitust ka täituks! :)

    Päikest.
    E.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, Egelt, see pilt on tehtud läinud suvel ja inspiratsiooniks telesari "Väike Maja Preerias". Tegemist on suvise maani kleidiga, kuid fotol vaid ülaosa. Lähemalt saab lugeda siit: http://stellaarium.blogspot.com/2012/06/vaike-maja-capril.html

      Päikest Sullegi,
      St.

      Delete
  2. Stella, Sinu pildid on kõik vapustavad, Su postitusi on suur rõõm lugeda. Edu ja jaksu, jään järgmist 400 postitust ootama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea Liina, aitäh ilusate sõnade eest! Väga tore oli eile näha :) Ootan ka Sinu järgmisi postitusi, kus Sa ikka kleite kannad :)

      Delete
  3. Sa oled vapustavalt kaunis ja ülitubli! Sinu postitusi on alati mõnus lugeda ja silm lausa puhkab imeliste fotode peal - siinkohal kiidaks ka Meisit, sinu ihufotograafi :D

    Loodan, et jätkad ka edaspidi ja nii kihvt, et me ka päriselus kohtunud oleme paaril korral!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meisi on tõesti imeline ja see koostöö on olnud väga tore :) Mul on samuti nii hea meel, et järjest rohkem olen kohtunud blogijatega, kelle tegemistega olen kogu aeg kursis olnud, kuid silmast-silma kohta on hoopis teine asi. Loodan, et kolmapäeval juba näeme ;)

      Delete
  4. Imeline Eesti naine!

    Kuigi ma pole sind kaua jälginud, tean, et 400 järgmist postitust minust juba mööda ei läe :)

    Haha, muide täna just mõtlesin selle peale, et ka 100 krooni oli kunagi päris hea raha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suurepärane, et Stellariumisse tuleb aina uusi lugejaid. See teeb mulle ainult rõõmu!

      Delete

Blogger Template Created by pipdig