Saturday, September 7, 2013

Estonia 100. Telgitagused.

Eile toimus ajalooline sündmus - peeti Estonia maja sajandat sünnipäeva. Paljud blogi lugejad on soovinud postitust minu tööst. Valisin sinu jaoks ühe tavarutiinist erineva päeva ja kirjutan väikese ülevaate Estonia 100 vastuvõtu eelsest melust, mida kajastasin Delfi meelelahutusportaali Publik tarvis.

Otsisin selleks suureks sündmuseks oma garderoobist välja maani rohelise kleidi, mille ostsin aastaid tagasi Helsingist. Lisasin kleidi juurde Pi-Ret Jewelry "Moon Mood" kollektsiooni kõrvarõngad. Ma nii armastan Pireti loomingut - kõiges, mida ta teeb, on tunda pühendumust ja rõõmu - need imelised tilgad kingivad mulle alati annuse luksust. Sättisin end valmis ja kuulasin taustaks Mart Sanderi toredat kokkuvõtet Estonia majast, mille ta hiljuti TV 3 uudistele tegi. Valmistasin ette küsimused ja oligi aeg sammud Estonia poole seada. 


Saabusin kohale kaks ja pool tundi enne külaliste saabumist. Jalutasin Estoniasse, suundusin treppidest üles ja jõudsin saali, kus õhtusöögilaudu ette valmistati. Uhkest vastuvõtust veel enam võlus mind see hetk ja võimalus jälgida, kuidas seitsmesajale külalisele laudu kaunistati. Siin on mõned kaadrid, mida minu Instargrami jälgijad on juba põgusate kommentaaridega näinud. Kui sa ei ole veel Stellariumi Instagramiga ühinenud, siis saad seda teha SIIN


Astusin saali just sel hetkel, kui rahvusooperi peadirektor Aivar Mäe pidas imelise ja sütitava kõne nendele, kes juba kaks tundi hiljem asusid palavikuliselt 700 külalist teenindama. Muu hulgas rääkis Aivar Mäe sellest, kuidas 100 aastat tagasi toimus Estonias  peo ajal 2,5 tundi kestnud elektrikatkestus. Menüüs olid lambaraguu ja jäätis ... Võid vaid ette kujutada, kuidas lambaraguu hangus ja jäätis sulas.
 


Tund hiljem hakkasid juubeldavad külalised kaarikutega saabuma. Intervjueerisin teiste seas maestro Eri Klasi, Tallinna linnapea Edgar Savisaart, muusik Erich Kriegerit, Kroonika peatoimetaja Krista Lensinit, poliitik Vilja Savisaar-Toomastit koos ooperilauljast abikaasa Taimoga ja üht vahvat prouat, kes oli kunagi Estonias baleriin olnud. Tal olid kaasas fotod aastast 1923 - tema vanemad olid nendel piltidel Estonia ballil. Minu pilku köitis ka ebatavaline vaatepilt - üks vahva tüdruk oli kaarikusõidule võtnud kaasa väga vapra valge kassipoja.



Kell 19.30 sai minu tööpäev läbi. Kaarikud olid kadunud ja õhtusöök Estonias võis alata. Mina jalutasin üle tee Solarise toidupoodi. Viskasin korvi jäätisetordi ja ruttasin siis bussi peale. Seal ma seisin - maani kleidis ja käes poekott. Mul on kahju, et sellest fotot pole. See oleks päris lõbus vaatepilt olnud - ma ei kanna just sageli bussiga sõites maani kleiti.       

Väärib märkimist, et Estonia 100 tähistatakse 20.septembrini kestva suurejoonelise festivaliga. Toimuvad kontserdid, autogrammitunnid, ekskursioonid, avatud proovid ja salvestused, raamatuesitlus, jututoad ning palju muud. Astu kindlasti läbi!

PS. Üks tagasihoidlik meeldetuletus sulle. Ära unusta, et Stellariumis toimub parasjagu suur parfüümimäng. Loosi leiad SIIT

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig