Sunday, May 26, 2013

Arvustus: Dr. Hauschka dušipalsamid

Dr. Hauschka paiskas mai alguses müüki uued dušipalsamid, mille kohta on Stellariumi kommentaariumis juba minu muljeid uuritud. Enne, kui sa asud minu arvustust lugema, vajuta mängima Mozarti klaverikontsert nr. 15. Just see on muusika, mida kuulen oma kõrvus, kui olen Dr. Hauschka dušipalsamit kasutanud.

Dušipalsameid on valikus kokku neli - roosi, sidruni-sidrunheina, lavendli-sandlipuu ja mandli. Dr. Hauschka lõhnameister Jörg Zimmermann on mitmekümnest looduslikust eeterlikust õlist tempinud dušipalsamite tarvis kokku neli erinevat lõhnabuketti, mille seast peaks iga temperamenditüüp leidma selle oma. 

  
Roosi dušipalsam

 Dr. Hauschka kehakreemide seas on minu lemmikud võrdselt nii lavendli kui ka mandli kehakreem. Dušipalsamitega on teised lood - esimene, mida testisin, oli roosi dušpalsam ja selle peadpööritavalt hea lõhn sunnib mind kiire duši asemel võtma hoopis vann. Nii ma ka tegin. Neljast dušipalsamist on see minu suurim lemmik - ühel õhtul lasin vanni vett täis ning valasin sinna ohtralt roosi dušipalsamit. Kui ma silmad sulgesin ja vannis mõnulesin, meenusid ehk liigagi ilusad roosiaiad Viinis, kus olen jalutamas käinud. Sellel dušipalsamil on lilleline lõhnasüda, merevaigune põhjanoot ning hõrk lõpptulemus tänu salapära kiirgavale sandlipuule ja vanillile. Just roosi dušipalsamis kümmeldes kuulen kõrvus Mozarti klaverikontseri nr. 15.

200 ml hind 13.60



Lavendli-sandlipuu dušipalsam

 Lavendli-sandlipuu dušpalsam on samuti mõnusalt intensiivne, kuid minu jaoks on lavendel pigem külmade ilmade toode. Ma vajan lavendlit pimedatel sügis- ja talveõhtutel, siis on ta hea kaaslane. Kuid ma tean täpselt, kellele see dušipalsam praegu sobib - sättisin selle vannitoas oma abikaasa riiulile. Kui sa otsid oma sõbrale lihtsat, kuid samas kuninglikku kümbluskaaslast, siis soovitan just Dr. Hauschka lavendli-sandlipuu dušipalsamit. 

200 ml hind 12.60

Mandli dušipalsam

Kõige tagasihoidlikuma aroomiga on kindlasti mandli dušipalsam, mis on mõeldud neile, kes ei armasta intensiivseid lõhnu. Mandlikokteil sisaldab ka bergamotti, ilang-ilangi ja roosi. Kuid see pole kaugeltki kõik - tonkaoa ja vanilli põhjanoodid annavad oma panuse, et dušipalsam oleks magus, kuid mitte lääge. Selles lõhnas on midagi toretsevalt vanamoelist. Kui sõnal vintage oleks lõhn, siis täpselt sellise aroomiga.

200 ml hind 12.60



Sidruni-sidrunheina dušipalsam

Eesti naiste seas on sidruni-sidrunheina tooted ülimalt popid. Ma tean seda eriti hästi tänu Nurme Seebiga koostöös loodud Stellariumi küünlale, kus üheks komponendiks on samuti sidrunhein ja see küünal on palavalt armastatud isegi praegu, kui küünlaid nii kirglikult ei osteta ega põletata. Dr. Hauschka sidruni-sidrunheina dušipalsam on hurmav hommikune ärataja, mis sisaldab ingverijuurest valmistatud tsitruselõhnalist eeterlikku õli, särtsakat sidrunit ja laimi. Lõhn on klaar ja värskendav.  

200 ml hind 11.00

Dušipalsamid on tummised ja mis põhiline - neid kulub vähe. Pakend on käepärane ja mugav ning see kaunistab vannituba. Kas mõni lugeja on Dr. Hauschka dušipalsamite seas endale juba lemmiku leidnud? Milline dušipalsam tundub sinu jaoks kõige ahvatlevam?

PS. Stellarium tähistab 1. juunil rahvusvahelist kleidi kandmise päeva ja loosib sel puhul koostöös Bastioniga välja ühe kleidi, mille saad endale nende assortimendist vabalt valida. Loe lähemalt SIIT.  

SHARE:

4 comments

  1. Roosid ja nende lõhn on minu suur nõrkus.
    Milline rõõm, et Dr. Hauscka valikusse on lisandunud uusi tooteid. Neid lihtsalt peab proovima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui roosid on suur nõrkus, siis sa jääd kindlasti roosi dušipalsamist ka sõltuvusse. Uuri poes ka kindlasti teisi - igaüks on omamoodi oivaline.

      Delete
  2. Ma hea meelega prooviksin seda vintage lõhnalist. :) Aga veel parema meelega uitaksin Viini roosiaedades, mmm...

    http://genefic.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Roosilõhn on nii mõnus,et lausa naudin.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig