Sunday, August 19, 2012

Head isu! Lihtsad šokolaaditrühvlid

Kuidas peletada kurba tuju, mis sellise vihmase ilmaga saabub? Ikka šokolaadiga. Veel parem - isetehtud šokolaaditrühvlitega. Jagan sulle retsepti, mille leidsin Naistelehest ja olen juba kolm vaagnatäit neid teinud.

Šokolaaditrühvlid viivad keele alla. Ma käin neid aegajalt kohvikutest ostmas ja igakord on mu rahakott pahur. Minul keel naksub, sel ajal kui rahakott pahurusest praksub. Viimasel ajal on hinnad lausa fenomenaalsed - üks trühvel maksab üks euro. Võid ettekujutada minu rõõmu, kui ma nädalapäevad tagasi Naistelehest šokolaaditrühvlite retsepti leidsin. Ma olen alati arvanud, et trühvlite tegemine on terve ooper ja seepärast tundus retsept mulle naeruväärselt lihtne. Siinkohal tervitan tervet Naistelehe kollektiivi, kellest pooled olid kunagi minu kolleegid. Aitäh, et te nii ägedaid retsepte jagate!Mida Sul on vaja?

300 grammi šokolaadi
50 grammi võid
1 dl toorjuustu
1 dl vahukoort

Fantaasiat, mandlilaaste, kaneeli, ingveripulbrit, Digestive küpsiseid, kookoshelbeid


Kuidas teha?

Sulata või ja sega vahukoorega. Sulata veevannil šokolaad. Mina kasutasin kolme erinevat šokolaadi. Esiteks meie Kalevi Mesikäppa ning lisasin valge ja tumeda Poesia šokolaadi. Kui šokolaad on sulanud, lisa või ja vahukoore segu. Seejärel sega ettevaatlikult toorjuust massile.


Nüüd kasuta oma fantaasiat. Mina valasin selle mõnusa massi kolme erinevasse nõusse. Ühte massi lisasin ohtralt mandlilaaste. Teise kausikesse lisasin ingveripulbrit, kaneeli ja Digestive küpsisepuru. Kolmandasse kaussi panin kookoshelbeid.


 Kui mass on jahtunud, tõsta kausid terveks ööks külmkappi seisma. Hommikul veereta mandlilaastude, kookoshelveste või küpsisepuru sees endale trühvlid valmis.  Minu lemmikud olid kaneeli-ingveri ja Digestive küpsisega. Aga ma jätkan hoogsalt eksperimenteerimisega ja annan ka sulle teada, kuidas mul läheb.


Head isu!
SHARE:

4 comments

Blogger Template Created by pipdig