Sunday, August 19, 2012

Arvustus: The Body Shopi iluõli

The Body Shop on saanud minu jaoks maha tõelise hitiga. Mõni aeg tagasi tulid neil müügile erinevad kuivõlid. Tegemist on multifunktsionaalse tootega, mida võib kasutada nii kehal, näol kui ka juustes. Sõna "multifuntsionaalne" tekitab minus alati eelarvamusi, sest ma ei taha nende imedesse hästi uskuda.

Kuna mul on igasuguste õlide suhtes nõrkus, siis otsustasin The Body Shopi uut iluõli proovida (hind 15.70 EUR). Valik on lai: kookospähkel, shea, kakaovõi, šokolaad, moringa, oliiv, maasikas, mango, magus sidrun, roosa greipfruut ja satsuma. Valisin nendest esimese. Kookos on minu jaoks olnud alati vastupandamatu - ma armastan koduseid kookoseküpsiseid, veeretan šokolaaditrühvleid kookoshelvestes ja oli aeg, kui mu lemmikmaius oli Bounty. 


Iluõli juures köitis mind kõige enam võimalus seda juustesse panna. Mul on kuivad juuksed ja ma teen neile sageli erinevaid õlimaske. Mulle meeldib riitsinusõli, kuid seda on raske juustest välja pesta ja seepärast olen viimasel aastal kasutanud enamasti hoopis Marja Entrichi nisuiduõli. Tavaliselt panen õli juustesse täies ulatuses (mitte nii, et tilgub ...) ja siis katan juuksed kilemütsiga. Vahel föönitan kergelt kilemütsi, et õli juustes soojaks läheks. Ma jätan õli alati ööseks juustesse mõjuma. See teeb imesid. Täpselt samuti kasutasin The Body Shopi kuivõli. Jätsin selle ööseks pähe ja pesin hommikul maha. Suur pluss on, et  The Body Shopi õli tuleb juustest pestes kergemini maha kui kaks eelmainitut. Samas on juuksed pärast pesu mõnusalt toidetud, kuid ei jää raskeks. Näiteks riitsinusõli mask jätab juuksed pärast esimest pesu raskeks ja oma tavalise kerguse saab juus tagasi alles pärast teist pesu.

 The Body Shopi õlimaski tegin kümne päevaste vahedega kuus korda ja sain juuksed ehedalt pehmeks. Eile kiitis mind juuksur. Ütles, et karv läigib, saba on kohev ja puha ... Ühesõnaga - juuksed on heas korras.

Kehal on kuivõli samuti kiiduväärt, see imendub kiiresti ja teeb nahale pehme pai. Mina kasutan seda aegajalt enne uinumist, sest kookose lõhn on rahustavalt magus ja seda on veel hommikul tunda. Kellele ei meeldiks magus ärkamine? Kuid eelkõige hoian seda pudelikest oma juuste jaoks, sest häid õlisid on raske leida. Nendele, kes on kimpus kuivade ja rikutud juustega, soovitan kindlasti seda õlimaski.

The Body Shopist kirjutamine pani mind nostalgitsema. See oli minu suur lemmik nendel aegadel, kui seda Eestis saada polnud. Mäletan, kuidas aastaid tagasi iga kord Londonis käies viimase asjana Gatwicki lennujaamas endale ja sõpradele kotitäie kehakreeme, dušigeele ja muud head-paremat kokku krabasin. Nüüd on The Body Shop juba pikki aastaid Eestis ja reisilt dušigeeli ostmine tundub täiesti naeruväärne. Olid alles ajad. Jõuluvanale on veel vara kirjutada, aga kui ma kinkide nimekirjaga peaksin algust tegema, panen sinna The Body Shopi kookose iluõli. 

PS. Kas sa tead, et Stellariumis käib giveaway, kus kolmel inimesel on võimalus võita endale päikesekeskuses Päike üks päevitus pluss Australian Goldi supertoode. Loe lähemalt SIIT. Stellarium loosib iga nädal välja külastusi salongidesse, ilutooteid ja muid kingitusi.
SHARE:

2 comments

  1. Olen suur Bodyshopi fänn. Mulle meeldib eetika nende tootmise taga, samuti kasutavad nad palju orgaanilisi koostiosi ja üleüldse on nende tooted usalduväärsed ja do-what-it-says-on-the-tin.
    Bodyshop teepuuõli sisaldav näopesugeel on ainuke toode, mis minu näo täielikult vistrikutest puhtaks pühkis ja dushigeelid on ka nii-nii mõnusad ning ei kuivata nahka.
    Selle õli peab ka kindlasti ära proovima!

    Anneli x
    www.owlinvogue.com

    ReplyDelete
  2. Mis puudutab riitsinuseõli, siis ma soovitan teha segu oliivi- ja riitsinuseõlist, sest seda on oluliselt kergem maha pesta. Minu lemmikviis juukseid hellitada!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig