Tuesday, March 7, 2023

Mis paitab sinu pilku ehk ühe kuulsa sõrmuse lugu



Juveelidest armastan kõige enam sõrmuseid. Sõrmused on minu jaoks sedavõrd olulised, et ilma nendeta kodust välja minnes tunnen end justkui alasti. 

Kui varem kandsin peamiselt oma Iiri sõprusesõrmust (Claddagh ring), siis viimastel aastatel olen avastanud siniste kivide võlu. Mulle meeldib helesinine topaas aga ka sünteetiline spinell ja mõistagi kuninglik safiir. Igal ühel on ehetega oma suhe, kuid minu kogus on mitmeid ehteid, mille on tuntud naised kuulsaks kandnud. Seni kaks Jacqueline Kennedy prossi ja nüüd lisandus printsess Diana poolt kuulsaks kantud kihlasõrmus. Viimane on firmalt Buckley London, millel on oma kuninglik kollektsioon ehteid. 

Valik sõrmuseid kandikul

Kuidas see sõrmus omal ajal printsess Dianani jõudis? Kas prints Charles laskus sõrmus karbis põlvili ja palus Diana kätt? Tuleb välja, et Diana valis sõrmuse hoopis kuninglikumal kombel. Tulevase printsessi jaoks olid erinevad kihlasõrmused laotud Windsori lossis kandikule ja nii sai ta endale meelepärase sõrmuse ise välja valida. Sõrmused tulid mainekast Garrardi juveeliäri kroonjuveliiride poolt ja esindatud olid nii teemantid kui ka safiirid. Diana eluloos kirjeldatakse, et sõrmuste valiku juures oli ka kuninganna Elizabeth II ja mõistagi prints Charles. 

Väidetavalt kergitanud kuninganna kulmu, kui Diana valis pakutust välja kõige suurema kivi, hiiglasliku safiiri, mida ümbritses kaheksateist teemantit kaheksateistkümne karaadises valges kullas sõrmuse, mis maksis toona 28 500 naela. Muide, kihlasõrmuse eest tasus kuninganna Elizabeth II. Kui printsess Diana oma kihlasõrmust maailmale esitles, siis mõjutas see tuhandate naiste valikut ning kihlasõrmuseäri senine briljandilembus vahetus hoopis tulutoova safiiribuumiga. Ja siin me oleme - nüüd võib igaüks olla oma moodsas muinasjutus printsess ning kanda printsess Diana sõrmusest inspireeritud koopiat. Sõrmus ise elab aga seiklusrikast elu edasi.

Kui prints William aastal 2010 Kate Middletoniga kihlus, tuli ilmsiks, et ta otsustas teha seda oma kadunud ema sõrmusega. Prints William ütles, et see on viis, kuidas tema ema ei jääks olulisest sündmusest kõrvale. 

Pärast kihlust hakkas liikuma sentimentaalne lugu, kuidas sõrmuse olla pärast Diana surma pärinud hoopis prints Harry, kes andnud oma vennale kuulsa sõrmuse. Kuid oma värskes elulooraamatus nentis Harry, et sõrmus polnud tema anda, vihjates, et see ei kuulunud siiski temale. Nüüd oleme seda sõrmust näinud juba üle kümne aasta Walesi printsessi Catherine`i sõrmes ja väärikamat kandjat on vist raske leida. 

Pilku paitav kingitus

Valitsedes oma väikest kuningriiki väärime kõik vahel väikseid või suuri üllatusi. Kui ma Stockmannis neid sõrmuseid esimest korda nägin, imestasin, kuivõrd imelise kvaliteediga nad on loodud. Eks ma olen pisut pirtsakas printsess, kes igat sõrmust juba sõrme ei pista, kuid Buckley London kollektsiooni nähes hüüdsin: "Nendest tuleb kirjutada!" Sõrmust komplimenteerivad väikesed kõrvarõngad ja kaelakee. Viimase teeb minu jaoks eriti toredaks see, et kaelakee on tellitav ja ma saan teda päris lühikese ketiga kanda - täpselt nii, et tumesinine kivikene komplimenteerib minu kaela.  

Sõrmustega seostub mulle palju meeleolukaid lugusid. Kui ühe sõbrannaga kord lõunatasin, kandis ta suurt kihlasõrmust ja nentis elegantselt veiniklaasi hoides: "Muide, see on koopia minu enda kihlasõrmusest. Õige sõrmus on seifis." Teine sõbranna ütles, et tema ise ei osta endale ehteid vaid kannab ainult neid, mida mees kingib. Mina jälle olen endale üht-teist kinkinud. Nii palju kui on naisi, on arvamusi ja see teebki meid eriliseks. 

Tõsi, meeste puhul olen aga kuulnud, et ennast premeeritakse ise nii käekellade, mansetinööpide kui ka sõrmustega. Seega tasub ennast ikka ka ise premeerida. See ja paljud teised Buckley Londoni kollektsiooni ehted on müügil eksklusiivselt Stockmanni kaubamajas. Seega, kui tunned, et soovid end premeerida, siis sõrmuste hinnad alagavad 30 eurost. Naistepäeva eel võib iga naine tunda ennast erilisena ja kinkida endale ise midagi, mis pilku paitab. 

FOTO: Senna Gansa

* koostöö

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig