Thursday, December 9, 2021

Perfume Portrait: Nakuna `Musta`



Perfume ‘Musta’ is like meeting a stranger whom you take in immediately. Who wouldn’t know the magical feeling when you meet someone whose existence you knew nothing about just a day ago. But today, it’s impossible to go on without them. The scent holds a familiar warmth that gives a sense of security. There’s mystical warmth that makes even the darkest night hygge. You can feel the fireplace a crackling and the incense floating in the room in this perfume.

Spices and leather hold the throne of the top notes in this perfume. Incense, tar and musk are pulsating in the heart of the scent. The base of the perfume holds amber, vanilla, myrrh, and patchouli. What a cocktail for those with fearless hearts for challenges.

By the way, creatives Anu Igoni and Jaakko Veijola founded the Nakuna Helsinki perfumerie in 2019. Nakuna means naked in Finnish. This far they have created five exquisite perfumes in a Nordic minds et and mood. The authors are world famous Givaudan perfumers Yann Vasnier, Nadège Legarlantezec, Fernandez Jorge, and Olivier Peschaux. They were the ones that helped capture the elements that represent five different Finnish - or just simply Nordic - states of mind.

My state of mind is best matched by ‘Musta’. It feels like I’m wearing an invisible cloak that protects me from unforeseen dangers with this perfume on my skin. This scent is like a talisman. And who wouldn’t want a talisman to spray onto their skin during these strange times? And coming back to the stranger you didn’t know yesterday but can’t live without today - that’s the thought that summarises ‘Musta’.


Parfüüm "Musta" on justkui kohtumine võõraga, kes saab kohe omaks. Kes ei teaks seda maagilist tunnet, kui kohtad kedagi, kelle olemasolust sa veel eile mitte kui midagi ei teadnud, kuid täna tundub ilmvõimatu, et elu kulges varem ilma temata? 

Parfüümis "Musta" on tuttavlikku soojust, mis kingib turvatunnet. See lõhn peidab endas müstilist soojust, mis teeb ka kõige pimedama ja rõskema õhtu hubaseks. Selles parfüümis prõksuks justkui kaminas põlevad puud ja toas lendlev viiruk. See lõhn on justkui soe kallistus, mida sa parasjagu nii väga vajad.  

Parfüümi tipunootides troonivad vürtsid ja nahk. Lõhna südames tuksuvad viiruk, tõrv ja muskus. Lõhna baasis on merevaik, vanilje, mürr ja patšuli. Milline kokteil neile, kel kartmatu süda võtmaks vastu viljakaid väljakutseid? 

Muide, parfüümifirma Nakuna Helsinki asutasid loovhinged Anu Igoni ja Jaakko Veijola 2019. aastal. Nakuna tähendab soome keeles „alasti”. Seniks on nad loonud viis põhjamaise mõtteviisi ja meeleoluga eksklusiivset ning peent parfüümi, mille autoriteks on maailmakuulsad Givaudan’i parfümeerid - Yann Vasnier, Nadège Legarlantezec, Fernandez Jorge ja Olivier Pescheux - kes aitavad tabada just neid lõhnakomponente, mis iseloomustavad viit erinevat soomlaslikku - või siis lihtsalt väga põhjamaist - meeleseisundit. 

Nagu sa juba aimad, siis minu meeleseisundiga sobib kahtlemata kõige paremini "Musta". Seda lõhna kandes on mul seljas  justkui nähtamatu must rüü, mis kaitseb mind ootamatute ohtude eest. See on parfüüm, mis on talismani eest. Ja kes meist ei sooviks nendel heitlikel aegadel talismani, mida igal hommikul oma nahale pihustad? Ja tulles tagasi selle võõra juurde, keda me eile veel ei tundnud ja kelleta täna elada ei oskaks, siis "Musta" võibki selle mõttega kokku võtta.

Kui Sina otsid endale lõhna, mis tundub justkui talisman, siis kiika Scandinavianbrandi veebipoodi, mille leiad siit ja kui soovid neid viite lõhna käes hoida ja randmele pihustada, siis tasub külastada Tallinna Kaubamaja, kus kõik viis lõhna on müügil. 


FOTOD:
Kristin Arniste
SHARE:

1 comment

Blogger Template Created by pipdig