Saturday, August 27, 2016

Shamefully tasty combination


Once again one embarrassingly simple and shamefully tasty combination. A nice result is guaranteed. These pastries are good with potato only, but also with added cheese or meat, so everyone can find a mix that suits their fancy. For the potato filling, the best are type C or D potatoes, aka mashing potatoes that are floury and break when boiled. The filling will be creamy and thick, especially when you add butter or cheese.


What's needed? 

500g puff pastry  
3-4 peeled, boiled and mashed potatoes  
A handful of coriander, chives or other herbs of preference, chopped  
50 g (or more) butter (35% cream is also fine)  
Grated cheese (optional)  
Egg for brushing  
You can make the filling heartier by adding bacon or other meat, if you wish


How to prepare?  

Mix pieces of butter into the mashed potatoes and let melt. Add chopped herbs, cheese if you're using it, and season with salt and pepper. Roll the pastry into a long rectangle on a surface covered in flour. Spread the potato filling onto the middle 1/3, press it into an even "sausage" and lift both pastry edges onto the mashed potato. Turn the seam where the edges of the pastry come together underneath and cut the filled pastry sausage into slices. Lift onto a baking tray, brush with beaten egg and bake at 200 degrees (fan mode) for 10-15 minutes until the patties are lovely golden brown. Serve warm.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".



Taaskord üks piinlikult lihtne ja häbematult hästi maitsev kooslus. Mõnus tulemus on garanteeritud. Mõnusad on need pirukad nii ainult kartuli ja ürtidega kui ka juustuse või lihasema lisandiga, nii et igaüks võib endale sobivaima variandi ise leida. Kartulitäidise jaoks on parimad C või D tüüpi kartulid ehk pudrukartulid, mis on jahused ja keevad katki. Tuleb hea tihe ja kreemine täidis, eriti kui veel võid või juustu lisada.  


Mida sa vajad?

500 g lehttainast 3-4 kooritud, keedetud ja pudruks surutud kartulit 

peotäis koriandrit, rohelist sibulat vm meelepärast ürti hakituna 
50 g (või rohkem) võid (sobib ka 35%-line koor) 
soovi korral riivitud juustu 
muna määrimiseks 
Soovi korral võib tummisema täidise teha näiteks peekoniga vm lihasema kraamiga  


Kuidas valmistada?

Sega kuuma kartulipudru sisse tükeldatud või ja lase sulada. Sega juurde hakitud ürdid, soovi korral juust ning maitsesta segu soola ja pipraga.  Rulli jahusel pinnal tainas piklikuks ribaks. Riba keskmisele 1/3-le laota kartulitäidist, suru see ühtlaseks "vorstiks" ning tõsta mõlemad tainaääred kartulipudru peale. Keera liitekoht allapoole ning lõika täidetud tainavorstist meelepärase suurusega pirukad. Tõsta ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga) 10-15 minutit ehk seni, kuni pirukad on kaunilt kuldpruunid. Serveeri soojalt.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema võrratust blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

Friday, August 26, 2016

Girl Friday: Teasing Meisi Again


It was a sunny day when the wind was playing in the hair and with the hem. We picked that day to invite our photographer Meisi to Girl Friday. If the wind that day had been a man, he would have surely asked for Meisi's phone number. I think he was teasing Meisi during the whole shoot - pulling the skirt, baring legs, and tried to blow the dress away.

Meisi was very pleased with how things were going, and she was incessantly giggling. We were shooting on the terrace of Hilton and caught the eye of several restaurant guests. It seemed that every look that stopped on Meisi, made her laugh even more. I liked being behind the camera for a change. Who knows, perhaps we'll repeat it very soon.


Outfit details:

Dress: Perit Muuga Shoes: & other stories Bag: Kadri Kruus



Oli üks päikeseline päev, kui tuul sasis juukseid ja mängis meiega lõputult peitust. Just sellisel päeval pildistasime Stellariumi fotograaf Meisi Volti rubriigi Girl Friday jaoks. Kui tuul oleks sel päeval olnud mees, oleks ta kindlasti Meisilt tema telefoni küsinud. Minu meelest kiusas ta Meisit kogu pildiseeria ajal, sikutas seelikut, paljastas häbematult sääri ja üritas kleiti seljast minema viia. 


Meisi ise oli asjade sellise käiguga väga rahul ja muudkui kihistas. Me pildistasime hotell Hilton Park hotelli terrassil, kus asub ka restoran The Able Butcher ja pälvisime külastajate pilke. Tundus, et iga tuuleiil, mis Meisit sakutas, tegi teda veelgi meelamaks ja ajas naerma. Mulle meeldis üle pika aja kaamera taga olla. Kes teab, võibolla kordame seda õige pea?  



PHOTOS: Stella K. Wadowsky
SHARE:

Tuesday, August 23, 2016

Waiting for a Train


Estonians have a saying: the one that does, will manage it (literal translation, meaning if you do a lot, you get a lot done). In July, the new editor-in-chief of MOOD magazine asked if I would be interested in the magazine that has just gone through a refresh, and so I am the beauty editor of MOOD from September. 

My stealth fingers will type up beauty news, we will test cosmetics with famous people, and other interesting sections will be published as well. Something I've never understood is the opinion that beauty topics mean something vacuous and it's all pointless little scribbles. Someone with that kind of an opinion only shows how wrongly they understand the beauty world and what comes with it. 

I have gone to courses and trainings for years, and listened to the lectures of representatives of various brands. Through that I have understood that beauty topics are deep, but it's another story whether we want to see them as such. I am personally captivated by problem stories in the beauty world, and in the fresh issue of MOOD, you will find one there. I'm talking about one addiction that has to do with beauty, and I found others of this kind as well. One is for sure - interesting times ahead!

Outfit details:

Jacket: Ann Taylor Top: Victoria`s Secret
Wellies: Hunter Festival Stud Tall Watch: Daniel Wellington
Bracelet: Les Georgettes  Necklace: Pi-Ret Jewelry 


Eestlastel on ütlus: kes teeb, see jõuab. Juulis küsis ajakirja MOOD uus peatoimetaja Marii Karell minult, kas mul oleks huvi uute tegijatega kampa lüüa ja nii olen ma alates septembrist ajakirja MOOD ilutoimetaja. Minu nobedate näppude all valmivad ilu-uudised, testime koos tuntud inimestega kosmeetikat ja lisaks ilmub meil muid põnevaid rubriike - kokku tervel 20 lehekülge!  

Üks, millest ma pole kunagi aru saanud, on arvamus, et iluteemad tähendavad midagi tühist ja on lõppude lõpuks vaid tilu-lilu. Sellise suhtumise või ütlusega lagedale tulev inimene näitab vaid seda, kui valesti ta on ise ilumaailma ja sellega seonduvat mõistnud. Ma olen käinud aastaid koolitustel ja kuulanud erinevate koolitajate loenguid. Läbi nende põnevate esinemiste olen mõistnud, et iluteemad on tunduvalt sügavad, iseasi, kas meis endis on soovi seda näha. Mind isiklikult paeluvad iluteemadega seotud probleemlood ja värskes ajakirjas MOOD leidub ka üks selline. Nimelt räägin ühest iluga seotud sõltuvusest ja leidsin veel teisigi saatusekaaslaseid. Üks on kindel: ees on huvitavad ajad! See pildiseeria on tehtud minu lemmikpaigas, milleks on Nõmme ja sealne raudteejaam. Ajakirjadega seostub mulle ikka rongisõit, sest just rongis olen mina saanud mõnuga ajakirju lapata. Kes on uut ajakirja MOOD juba lugenud ja millised on muljed?


PHOTOS: Meisi Volt



SHARE:
Blogger Template Created by pipdig