Saturday, June 4, 2016

Girl Friday: The Time Machine


When I went to the opening party of Kau Manor, I was most haunted by the room where today's photo shoot was done. It's a unique cascade of colours - I've never seen this warm unusually beautiful blue wall paint in Estonia before. Not to mention in a manor. Wonderfully beautiful things don't always happen by themselves, because at first it was not allowed to use this shade when restoring the manor until it was proven that this really was the colour of the walls when the manor was home for a famous explorer Otto von Kotzebue. 

You also can't look past the floor with a special pattern. The tiles remind me of my childhood when I was looking down a kaleidoscope for hours when laying on the bed. This photo series is called Time Machine, because when I was posing in this cart, I told Meisi it could be a time machine - you get inside and it automatically takes you to the era you want to go to. I wanted to go to the 60s. I remember complaining as a teenager that I was born into the wrong decade, because the golden years of Hollywood in the 50s and 60s was the one for me. If you could travel in time, which era would you want to go to?


Kui ma  Kõue mõisa avamispeol käisin, jäi mind kõige enam kummitama ruum, kus on tehtud seekordne Girl Friday. See on erakordne värvide pillerkaar  sellist sooja, endasse mähkuvat, imeilusat ja ebatavalist sinist seinavärvi polnud minu paljunäinud silmad Eestis näinud. Saati siis veel ühes mõisas! Imeilusad asjad ei juhtu alati iseenesest, sest esialgu ei lubatud mõisa taastamisel seda seinavärvi kasutada, kuniks tõestati ära, et just seda värvi oli see ruum ka siis, kui mõisas elas kunagi kuulus maadeavastaja Otto von Kotzebue.

Samuti ei saa mööda sellest erilise mustriga põrandast, mille kivid meenutavad lapsepõlve, kui ma voodis pikutades tundide viis kaleidoskoopi erinevaid mustereid vaatasin. Selle fotoseeria nimeks sai "Ajamasin", sest Meisile kandetõllas poseerides ütlesin, et see võiks olla ajamasin  istud sisse ja oled automaatselt ajastus, kus soovid olla. Mina tahtsin minna 60ndatesse. Mäletan, et kui olin teismeline, kurtsin kogu aeg, et olen sündinud valesse aega ja leidsin, et minu jaoks olnuks õige ajastu 50ndate või 60ndate ja Hollywoodi kuldajastu. Täna ma enam ei kurda, elan siin ja praegu... Kuid siiski. Kui Sina saaksid ajas rännata, siis millises ajastus teeksid peatuse? 




PHOTOS: Meisi Volt

Don`t miss our behind-the-scenes video: photoshoots at Kau Manor / Vaata ka videot, kuidas meie fotoseeriad, kaasa arvatud "The Time Machine" Kõue mõisas sündisid:






SHARE:

9 comments

  1. Oh Stella, it was so good to hear your voice although I couldn't understand a word you were saying ha ha and also good to see Meisi Volt, she is lovely.
    Kisses
    Julie

    ReplyDelete
  2. Hakkasin neid pilte vaadates mõtlema, et seda värvi kleit on vist ainuõige sellisel taustal. Jään ootama videot, kuidas sa neid lokke ikkagi teed, sest ükskõik kui ilusaid riideid sa postitusest postitusse kannad, on sinu juuksed alati minu imetlusobjekt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma isegi mõtlesin, et kas kirjutada postituses sellest, kuidas ma tükk aega juba kodus mõtlesin, mis värvi kleit selle ruumiga hästi tangot tantsiks ja see sobis kõige paremini :) PS. Ma loodan, et selle rullide keeramise video saab enne jõule tehtud.

      Delete
  3. Kas su tütar filmis teie pildistamis protsessi? Andsin mulle hea idee, sest igal võimalusel mu tütar filmib videosid enda mängudest. Usun, et ta saaks ka mujal edukalt hakkama. :) Ja väga meeldis teie fotoshuutidel kaasas olla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, Rene filmis kogu pildistamist, kus mina ja Meisi oleme. See tuli juhuslikult, sest ta filmis mind oma telefoniga ja siis ma andsin talle vlogimiskaamera. Lapsed on kaamera hoidmisel väga nutikad. Muidugi on palju, mida võiks paremini teha, kuid selle esimese korra kohta olen väga rahul. Kirjutasin sellest rohkem siin: http://www.stellarium.ee/2016/06/vlog-behind-scenes-at-kau-manor.html

      Delete
  4. See sinine kott sobiks täna minu siniste kõrvarõngastega! :D Peatuksin kõikides ajastutes natuke, sest kindlat eelistust ei ole.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vahel on unustatud asi justkui uus. Ma panin osa oma käekotte ära ja kui need leidsin, olin väga õnnelik :) Ma ei olnud seda varem vist üheski seerias kandud ja sinna sobis küll vahvasti.

      Delete
  5. Hollywoodi kuldajastu pakuks ka mulle huvi. Lisaks piiluksin keskaja printsesside ja kuningannade ellu.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig