Friday, April 22, 2016

Girl Friday: Everyday Is Like Birthday


This Girl Friday is a bit fancier than usual. Well, to be precise, the dress is longer than usual. Namely, it was my birthday and that calls for a celebration! To be honest, I didn't have a special feeling on my birthday. It was like every other day. I believe everyone has experienced it at least once. Am I right?

It's always seemed to be that the special days come to you themselves. On regular days that turn special all of a sudden. And one of those days is in this photo shoot. We spent a long weekend at Kau Manor with the girl (with photographer Meisi and my daughter Rene) that I last visited when it was opened. Back then it was like going through the rabbit hole like Alice and finding oneself from a fairy tale world. The atmosphere at Kau manor is something you can't find anywhere else. 



Usually when I've visited Estonian manors, it's felt like walking in a museum. You know the feeling when you're at a museum and afraid that you'll accidentally knock something over? You don't get that feeling at Kau. It's grandiose, unique, and at the same time I felt like I'd arrived home. This emotion can be induced by a rare few grand hotels, not to mention manors. 



For half a year already I was cooking up a plan in my head to stage a very special photo shoot at Kau Manor. And when you brood over something for long enough, it can happen that some things even get done. So we packed the car full of clothes, shoes, and accessories, and found ourselves from a long weekend at Kau Manor. Walking from one hall to another, napping in Batak suite, roaming the rooms and corners of the manor - we got different ideas and adventurous shoots were born. So, this spring, you'll find Girl Fridat from Kau Manor instead. On those days we did the shoots and enjoyed unique dinner at Kau Manor's The Eight Legs restaurant, I felt like a birthday girl. That's the magic of Kau Manor - when you're there, every day is like a birthday.


Outfit details:

Dress: Rizik Bros Washington
Shoes: Office
Necklace: Pi-Ret Jewelry 



Seekordne Girl Friday postitus on pisut pidulikum kui tavaliselt. Noh, kui täpsust taga ajada, siis on kleit lihtsalt tavapärasest pikem. Nimelt oli mul sünnipäev ja seda tuleb ju ometi tähistada! Kui aus olla, siis polnud mul oma sünnipäeval mitte mingit erilist tunnet. See oli justkui iga teine päev. Ma usun, et seda on iga inimene vähemalt korra (või kolm?) kogenud. On mul õigus? Mulle on alati tundunud, et need erilised päevad tulevad ise sinu juurde. vahel paneb mõni lihtne päev endale äkitselt pidurüü ümber ja see olekski justkui sünnipäev. 

Üks nendest erilistest päevadest on tänases pildiseerias. Hiljuti veetsime koos tüdrukutega (loe: fotograaf Meisi ja minu tütar Rene) pika nädalavahetuse Kõue mõisas, kus käisin viimati siis, kui see avati. Toona tundus mulle, et ma oleksin justkui Alice`i kombel kukkunud jäneseurgu ja leidnud ennast täiesti muinasjutulisest maailmast. 



Kõue mõisas valitsev meeleolu on midagi sellist, mida sa mitte kuskil mujal ei kohta. Kui ma tavaliselt olen Eesti mõisaid külastanud, on mind tabanud emotsioon, et jalutan muusemis. Tead seda tunnet, kui sa oled muuseumis ja pelgad, et äkki ajad kogemata mõne postamendi ümber? Kõue mõisas ei teki iial seda tunnet. See on suursugune, ainulaadne ja samas tundsin justkui oleksin kodus. Seda emotsiooni suudavad isegi vähesed suursugused hotellid pakkuda. Mõisatest rääkimata. 



Juba pool aastat tagasi küpses mul peas plaan lavastada üks väga eriline pildiseeria just Kõue mõisas. Ja kui pikalt mõelda, võib juhtuda, et üht-teist saab lõpuks isegi tehtud. Nii pakkisime ühel hommikul auto maast laeni riideid-kingi ja aksessuaare täis ning leidsime end pikalt nädalavahetuselt Kõue mõisas. Jalutades ühest saalist teise, pikutades sviidis Batak ja seigeldes sopilistes mõisa ruumides, tärkasid meil erinevad ideed ja sündisid seiklusrikkad pildiseeriad. Seega leiad sa Girl friday sel kevadel hoopis Kõue Mõisast. Just nendel päevadel, mil tegime pildiseeriaid ja nautisime Kõue Mõisas asuva restoranis "Kaheksa jalga" ainulaadset õhtusööki, oli mul tunne nagu sünnipäevalapsel. See ongi Kõue Mõisa võlu - seal viibides oleks justkui iga päev sünnipäev.  



PHOTOS: Meisi Volt

SHARE:

17 comments

  1. Ülivõrdes kift naine oled ikka! Ja see kleit on täpselt nagu mingist vanast filmis, nagu hertsoginna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täpselt sama mõte. Duchess of Stellarium :)

      Delete
    2. Tänan kõigile meelituste ja heade sõnade eest. Duchess of Stellarium on muidugi hea nali siia naljakuusse.

      Delete
  2. Kõige naiselikum pildiseeria Sinu blogi ajaloos! Kõik on nii ilusad pildid, kuid see tantsimine on midagi uut. Ainus, mida ma mõtlesin, et kuidas Sa nii kõrgetel platvormkingadel nii muretult saad tantsida?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõrged ja kvaliteetsed platvormid võivad olla mugavamad kui tavalised kõrge kontsaga kingad. Ja mis seal salata, ma olen harjunud kõrgetel kontsadel käima. Tegin algust 16aastaselt ja esimesed ketsid ostsin alles 26aastaselt :)

      Delete
  3. Mulle tundub, et see on mu lemmikseeria kogu nädalavahetusest, hoolimata sellest, et palju ilusat on veel tulemas :) Aitäh Stella, pisike tragi assistent ja Kõue mõis selle vahva aja eest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle tundub, et me leidsime endale hiilgava assistendi sellel nädalavahetusel. Kuid ma usun, et minu lemmikseria saab olema see, mille pärast me sinna sõitsime ehk tööpealkirjaga "TBITL". Seda ootan suure huviga. Ja kindlasti kaadreid, kus ma isukalt oma Sony kaamerat söön :) Aitäh Sulle!

      Delete
  4. Palju-palju-palju õnne Sulle sünnipäevaks! Minul ei ole küll aastaid olnud sünnipäeva tunnet, isegi need lillebuketid, mida tuuakse, ei tekita seda õiget tunnet. Jagan Sinu arvamust, et need pidulikud päevad vist tõesti tulevad ise Sinu juurde. Pildiseeria on glamuurseim, mida olen siin blogis näinud. Go, Stella!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh soojade soovide eest. Ma olen aastaid öelnud: palun lilli mitte tuua! Kõlab nagu matusekuulutusel, kuid ma ei pea eriti lõikelilledest lugu.

      Delete
  5. Daam muinasjutust. Väga ilus pildiseeria. Ootan huviga teisi pilte sellest nädalavahetusest.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Õige pea on üht-teist tulekul. Kes kannatab, see kaua elab :)

      Delete
  6. Taaskord loe nagu muinasjuttu ning millised võrratud kaadrid! Imeline! :)

    ReplyDelete
  7. Teistmoodi Girl Friday ja vägagi pidulik! Minu arust viimaste Girl Fiday seeriate kõige parem! Arvan, et kleit mängib siin suurt rolli ja Kõue mõisa sisustus ka :) Mul tekkis kohe torts, et miks ma täna panin oma ilusa mantliga madalad saapad??? Ikka kontsad alla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kontsad ikka annavad palju juurde. Kuigi igapäevaelus olen ma mugav kummikute ja tossude kandja. Samas, kui saab vahel kõrgetel kontsadel käia, siis ei mõista ma isegi oma madala saapa lembust :)

      Delete
  8. Ma armastan emotsioone, ehk siis need viimased pildid on täielikuks kirsiks tordil :) Esialgu sinise kamina juures olevat pilti vaadates tuligi automaatselt kujutluspilt külmast ümbrusest, milles Sa lihtsalt oskuslikult rolli suudad võtta, kuid juttu juurde lugedes meenus, et olen ju isegi korra Kõue mõisa külastanud ja see oli tõepoolest pisut erilisem, kui teised mõisad ning selliseid mõnusaid kohti ja kohakesi täis, kes ennast hästi tunda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõue mõis on ju tõesti nagu kodu. Ma sahistasin seal oma kleidikestes ringi, kõik olid nii viisakad ja igas tugitoolis sai istuda (meenub, kuidas ühes mõisas oli mööbel punase lindiga eraldatud). Lisaks Meisile oli mu tütar kaasas ja kui ta esimese tunni ei riskinud toast välja minna, siis hiljem seikles ta mõisas kõikjal ringi ja kord tabasime ta köögiukse, kus ta endale spetsiaalset kakaod soovis. No ütle veel, et see pole kodune paik :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig