Thursday, December 22, 2016

Perfume Portrait: Boss The Scent for Her


Boss The Scent for her is a story of a perfume worth highlighting this year. When I'm writing perfume portraits for Stellarium, I've usually first opened the window and thrown out the story that is created around the scent by those who created it. There are exceptions where the story is captivating, but mostly I've carved my own personal modern fairy tale when writing about perfumes. But Boss The Scent for her is one of those that immediately inspired me to create a photo series.

The cap of the Boss The Scent for her bottle is a lonely cufflink of a man, and this scent tells a story of a woman that collects cufflinks. When I heard the story, another story started unravelling in my head. First I thought about what kind of a woman it could be that collects men's cufflinks. A crazy redhead? A bold brunette? A sexy sateen? Why not a gentle blonde? Today's superstars don't inspire me much. When I think about real women with a glamorous life and a big destiny, I always end up in Hollywood's golden era. And when I was already there in my thoughts, I remembered a photo series of Marilyn Monroe who was once photographed in a bed between white sheets. Remembering Marilyn's numerous romances, starting with Marlon Brando, finishing with Frank Sinatra, or thinking about her marriages instead with baseball player Joe DiMaggio or writer Arthur Miller... then who else could be the woman who collects men's cufflinks? Of course Marilyn.



Boss The Scent for her has intriguing top notes that match Marilyn perfectly - there's sweet peach and familiar freesia - the task of those two is to attract attention and spark interest. There's charming osmanthus flower at the heart of the scent and it should cover the one who wears the perfume as well as their companion with the powerful seductive veil of a temptation. In the base notes, there is cacao with its candid power to captivate any man for eternity... Well, it's a different question whether a woman who collects men's cufflinks, prefers one eternally captivated man? But why not keep those close in a way whose cufflinks have already quietly been put into a box? This year's last Perfume Portrait photo series is devoted to Boss The Scent for her, and to the unforgettable Marilyn Monroe. Knowing that actors use scents when creating characters, I thought about Marilyn's unfinished film 'Something's Got to Give'. It was her last film that never got finalised. Years ago, 'Something's Got to Give' was put together with as little as there was of it... And it was wonderfully funny, dignified sexy... The one that brings a spark to your eye and makes you laugh from the bottom of your heart. I'm more than certain that if Boss The Scent for her had been created in 1963, Marilyn would have worn this perfume on her desirable body.




BOSS "The Scent for Her" on lõhnalugu, mis väärib sel aastal kõige enam esile toomist. Luues Stellariumile erinevaid parfüümi portreesid, olen tavaliselt esimese asjana avanud akna ja visanud sealt välja lõhnaloojate produtseeritud jutu. Leidub ka erandeid, kus lugu on olnud tõesti köitev, kuid enamasti olen parfüümist kirjutades voolinud isikliku moodsa meloodiaga muinasjutu. Kuid parfüüm BOSS "The Scent for Her" koos oma looga on üks neid, mis inspireeris mind kohe pildiseeriat looma. 

Nimelt on BOSS "The Scent for Her" lõhnapudeli korgiks mehe üksik mansetinööp ja see lõhn räägib loo naisest, kes kogub meeste mansetinööpe. Kuuldes seda lugu, hakkas minu peas omakorda üks lugu hargnema. Esmalt mõtlesin, milline võiks olla see naine, kes kogub meeste mansetinööpe? Pöörane punapea? Bravuurikas brünett? Seksikas šatään? Miks mitte leebe blondiin? Tänapäeva superstaarid ei inspireeri mind. Kui ma mõtlen tõelistele superstaaridele, keda saadavad suur saatus ja glamuurne salapära, jõuan alati Hollywoodi kuldajastusse. Nii ka seda pildiseeriat luues. Ja kui ma olin juba mõtetes Hollywoodi kuldajastus, meenus mulle pildiseeria Marilyn Monroest, keda pildistati kord voodis, valgete linade vahel. Meenutades Marilyni arvukaid romansse alates Marlon Brandost lõpetades Frank Sinatraga. Või pidades silmas tema abielusid pesapallur Joe DiMaggioga või kirjanik Arthur Milleriga... Siis kes võiks paremini sobida just selleks naiseks, kes kogub meeste mansetinööpe? Ikka Marilyn. Kes muu?



BOSS "The Scent for Her" parfüümis on Marilyniga ideaalselt sobivad intrigeerivad tipunoodid: lõhnas on mesine virsik ja familiaarine freesia - nende kahe ülesanne on paeluda tähelepanu ja äratada huvi. Lõhna südames on kütkestav osmantuseõis, mis peaks nii parfüümi kandja kui tema kaaslase võrgutava ahvatluse looriga varjutama. Põhjanootides peidab end röstitud kakao, mille varjatud võimukus peaks mehe igaveseks kütkestama... Noo, iseküsimus on, kas naine, kes kogub meeste mansetinööpe, eelistab tõesti vaid üht, igavesti kütkestatud meest? Kuid miks mitte hoida omal kombel enda lähedal kõiki neid, kelle mansetinööbid on juba vaikselt karpi pistetud? 



Selle aasta viimane parfüümi portree pildiseeria on pühendatud BOSS "The Scent for Her" lõhnale ja unustamatule Marilyn Monroele. Teades, et näitlejad kasutavad oma tegelaskuju loomisel parfüüme, mõtlesin Marilyni lõpetamata linateosele "Something Got to Give". Just see jäi tema viimaseks filmiks, mis mitte kunagi valmis ei saanud. Aastaid tagasi lõigati "Something Got to Give" siiski kokku - täpselt nii palju, kui seda oli... Ja see oli võrratult vaimukas, sulnilt seksikas ja tulvil kõike seda, mida tänapäeval enam mitte ühestki komöödiast ei leia ... Selline, mis paneb silmad särama ja ajab südamest naerma. Ma olen enam kui veendunud, et kui BOSS "The Scent for Her" oleks loodud aastal 1963, oleks Marilyn just seda parfüümi oma ihaldusväärsele kehale piserdanud. Mis on sinu selle aasta parfüüm? Jäta oma kommentaar Stellariumi kommentaariumisse, jaga seda postitust oma Facebookis ja võida endale 5.jaanuaril Hugo Bossi parfüüm.

Tähelepanu! Mäng on lõppenud. Sel korral läks võit Anna Kasklale, kes tegi tabava märkuse postitusest puuduva JFK kohta. Need, kes täna ei võitnud, ärge laske pead norgu, sest juba kümne päeva pärast loosime välja Serge Lutensi lõhna Baptême du Feu (hind: 125 eur). Loe lähemalt siit.




PHOTOS: Tiina Annamaa
SHARE:

50 comments

  1. Beautiful photos! I have to try this perfume.

    ReplyDelete
  2. Minu elukaaslane kinkis mulle Gucci Flora, mis on super hea lõhn, kuid pakiga kaasas oli ka Bossi The Scent for Her tester, ja ma lihtsalt armusin sellesse! Teadsin kohe, et see on lõhn mille ma järgmisena endale soetan(kuid võit oleks ju jõulu- ja uusaastapidustuste juurde ideaalne). :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, ma tean, et paljud on selle lõhna võrku langenud. Minu jaoks on huvitav see, et see lõhn meeldib paljudele nendele, kes muidu armastavad hoopis vürtsiseid lõhnu :)

      Delete
  3. Replies
    1. Aitäh. Eile öösel sai pool tundi kauem üleval oldud :) Soojad tervitused Hollandisse.

      Delete
  4. Marilyniga seostub mulle tema armulugu president Kennedyga. Minu mäletamist mööda oli see tema viimane ja kõige kuulsam armulugu. Sinu parfüümiportree pildid on väga seksikad! Vau! Vau! Minu viimane lõhn on Hugo Bossi Ma Vie. Ütlesin oma sünnipäeval, et soovin seda ja sain kokku kolm pudelit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei kirjutanud JFK´st selles postituses meelega, sest ükskõik kui inspireeriv ka Marilyn poleks, temast tunduvalt erilisem on Jacqueline Kennedy ja ma ei soovi jagada oma blogis lugusid, mida Jackie oma kadunud abikaasa kohta lugeda ei soovinud. Seda enam, et siin pole rõhk armukestel, vaid ikka mansetinööpidel. PS. Iseenesest on see mansetinööpide kogumine päris ulakas idee :)

      Delete
    2. Ah jaa... Boss Ma Vie kolm pudelit on võimas saak! Mulle kingiti möödunud aasta jõulude ajal vist nelja meigitooli summa, kuigi vajasin vaid üht :)

      Delete
    3. Sügav kummardus sellise mõttelaadi ees, mis puudutab JFK`d ja tema armukesi. Mulle ei tulnud alguses meelde, aga sirvides sinu blogi, hakkas silma, et oled Jackiest väga palju kirjutanud. Olla lojaalne kellelegi, kes on ammu surnud ja keda sa ei tunnegi, see on klass omaette.

      Delete
    4. Mulle väga Jackie Kennedy meeldib. Ja ma arvan, et tunnen teda päris hästi... Mul on temast üle kahekümne raamatu ning kui olen reaalsuses tüdinud, longin alati temaga Valges Majas või loen tema elust pärast presidendi atendaati. Olen enam kui elevil, et lõpuks ilmub temast ka film, kus Natalie Portman on tõesti Jackie, mis Jackie. Siin on ka treiler: https://www.youtube.com/watch?v=QYbDcSWVORs

      Delete
  5. Need kaks viimast pilti on väga seksikad. Võib öelda, et nad on seksikad, kuid midagi pole ülepakutud. Ma loen alati kõik sinu parfüümiportreed läbi, kuid see on lemmik. Enne seda oli esikohal see: http://www.stellarium.ee/2016/08/perfume-portrait-mercedes-benz-man.html Kas meik on sinu enda tehtud? Lugesin kunagi, et käisid kuskil meigikursustel. Väga Marilynilik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meik on ikka enda tehtud. Eks seda lainerijoont ole harrastatud ka enne meigikooli, kuid kindlasti on meigikool andnud juurde selle, et ükskõik kui väsinud ma pole, ükskõik kui vähe tooteid mulparasjagu kaasas pole,kogu meik saab alati tehtud. Sel korral oli küll kaasas kogu kohver :) Must-valged pildid meeldivad mulle endalegi. Nendes on omalaadset hõngu.

      Delete
  6. Selle aasta parfüüm on Penhalgioni Equinox bloom.. Ootan uuel aastal jälle rohkelt lugusid parfüümidest. Kauneid pühi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penhalgionil on põnevad parfüümid. Mul endalgi üks kapis. Luban, et uuel aastal on parfüümi portreesid veelgi rohkem ja järjekorras järgmine on samuti eriti huvitav ning omalaadne :)

      Delete
  7. Lõhn tekitas nüüd nii suure huvi, et täna kindlasti käin poes ja viskan pilgu peale! Minu selle aasta ja ma usun, et ka järgnevate aastate lemmik on Ferragamo Signorina!( http://www.stellarium.ee/2016/02/perfume-portrait-ferragamo-signorina.html ) Minu jaoks isiklikult on see parim leid blogimaastikul! Aitäh selle eest! :) Imederohkeid pühi, armas Stella!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma mäletan, et Sa mainisid ühes kommentaaris, et Sinu romanss sai selle Ferragamo lõhnaga päris suure hoo sisse ja nagu nüüd loen, siis pole tunded jahtunud :) Ilusaid pühi Sulle ja piilu ka meie advendikalendrisse.

      Delete
  8. Stella, Sa oled võrratult kaunis!! Esimest korda nuusutasin seda emale külla sõites laeval...ja ma armusin kohe! Tõesti mõnusalt naiselik lõhn, sobib mulle suurepäraselt((:
    Raske on tuua välja oma hetke suurt lemmikut, sest neid on tohutult. Iga päeva jaoks eri lõhn, aga viimane väga hea ost oli eksklusiivne nahast ümbrisega pudel Guerlainilt "La petite Robe noire".
    Alati naeran enda üle, et kui paljud naised koguvad käekotte, kingi jms, siis mina olen see, kes ei saa headest lõhnadest üle ega ümber:D
    Minu jaoks lõhnad loovad mõnusa meeleolu. Mäletan, kuidas mu ema alati tube lõhnastas, oma parfüümidega...vb sellest ajast olen saanud selle pisiku;)))

    Veelkord kõike ilusat jõuludeks ja uueks aastaks Sulle!
    Kallista

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu jaoks on parfüüm üks esimesi asju, mida alati hommikul kasutan. Pärast hommikukohvi ja võileiba haaran alati mõne parfüümi järele. Isegi, kui päev möödub pidžaamas ja hommikumantlis, siis parfüüm on alati asendamatu.

      Delete
    2. Samuti on ka minul, parfüüm annal alati päevale sära.

      Delete
  9. Võrratud fotod ja vaimustav lõhnaportree.

    Marilyn Monroe oli traagilise saatusega kaunis naine, kelle näitlejaannet ei lastud täiel määral särada ja kurb, et tema abielud ja romantilised armulood lagunesid. Ainus mees, kes armastas teda terve elu oli Joe DiMaggio, kes saatis Marilyni viimsele teekonnale ning viis Marilyni haule punaseid roose oma surmani.

    Minu selle aasta lõhn on Serge Lutensi Sa majeste la rose. Vaimustav, võrratu ja võrreldamatu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu jaoks on samuti Marilyni meeste seast kõige sümpaatsem Joe DiMaggio, kes korraldas talle privaatse matuse ja kogu Hollywoodi kamp polnud kutsutud. Tõesti, ainus, kes ei kirjutanud temast memuaare, ei andnud intervjuusid ja jäi lojaalseks. Marilyn ütles ühes intervjuus, et kord reedavad mind kõik, kuid Joe osas ta eksis.

      Delete
  10. Imeilusad fotod :)
    See naiselik ja õrn lõhn võiks just olla minu uue aasta lõhnaks. Hea parfüüm on alati see mis paneb ennast tundma täiuslikuna ja ahvatlevana igalajal, olgu see siis kodust välja minnes või mehe kaissu pugedes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh heade sõnade eest. Mul on parfüümiga sama tunne, see on osa minu päeva algusest, kõige meeldivamast rutiinist, mis paneb i-le täpi.

      Delete
  11. Sain jõuludeks elukaaslaselt Juicy Couture Viva La Juicy Noir'i parfüümi. Siiani minu lemmik parfüüm. 😍
    Heameelega prooviksin Hugo Bossi lõhna. Olengi hetkel heade lõhnade otsingul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juicy Couture Viva La Juicy Noir on teistest pisut erinev. Väga hea valik!

      Delete
  12. Minu selle aasta parfüüm on Elizabeth Ardeni Untold

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pean lippama seda poodi testima. See pole minu teele veel jäänud :)

      Delete
  13. Minu selle aasta lemmik ongi just Bossi The Scent for Her. Kohe, kui seda proovisin oli selge, et see on minu uus lemmik ja pean selle kindlasti ka endale saama.
    Kaunist aasta lõppu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tore on see äratundmine, et just see lõhn on loodud minule. Bossi The Scent for Her on paljudes neid emotsioone äratanud :)

      Delete
  14. Fantastilised pildid! 💝💝💝 Ma pole ise seda Bossi lõhna kordagi teadlikult nuusutanud, tekitasid huvi! Viimati kinkis mees mulle Miss Dior Absolutely Blooming ja meeldib. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Dior Absolutely Blooming on väga mõnus ja marjane lõhn. Mul endal pudel kapi peal. Kuid Bossi soovitan minna uudistama, kindlasti see külmaks ei jäta :) PS. Kuidas käekott meeldis?

      Delete
  15. Must-valged pildid on mu lemmikud! Püüan poeletilt Bossi uue lõhna leida ning proovida. Aasta lõhnaks on vaieldamatuks lemmikuks saanud Van Cleef and Arpels ,,Rose Velours,,. : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van Cleef and Arpels Rose Velours on väga omapärane. Olen ise proovinud, kuid minu jaoks jäi miski võõraks. Rose Velours ei ole klassikaline roosilõhn, pigem kiiksuga :)

      Delete
  16. Minu selle aasta lemmik parfüüm on Gucci Flora :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gucci Flora värskusega on raske võidelda. Väga inspireeriv alates pudelist lõpetades lõhnaga.

      Delete
  17. Minu selle aasta lemmikuks on saanud Paco Rabanne Olympea. Siiski viimati lõhnapoodides kolades on pilku püüdnud see Bossi lõhn, minu mehe lemmik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paco Rabanne Olympea jäi minu jaoks pisut kaugeks :) Kuid pudel on küll meistriteos.

      Delete
  18. Selle aasta lemmik oli Boss La Femme.
    Ootan huviga Her proovimist!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda Bossi lõhna ma polegi proovinud :) Pudel saab täispunktid.

      Delete
  19. Ei käi linnas parfüüme nuusutamas - ju ei ole naiselik, uudishimulik või äärmisel juhul tagasihoidlik maanaine. Vahel tahaks küll särada ja hea lõhn annab enesekindlust. Eelmisel aastal sain väheseks kasutamiseks Moschino Starsi - see meeldis väga, aga endale osta pole raatsinud ja keegi ei kingi ka :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei kandnud ka pikka aega parfüüme. Arvan, et see jäi aega, kui laps oli sündinud ja sel perioodil kasutasin pigem kerged kehaspreisid ja lõhnad unnustasin sootuks. Ikka tuleb vahepeal aeg, kus teised asjad on tähtsamad :)

      Delete
  20. Boss The Scent for Her sai minu lemmikuks esimesest hetkest alates, aga endale ma pole veel jõudnud seda soetada. Aga nüüd uuele aastale lähen vastu Paco Rebanne Olympēa'ga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui tohib küsida, siis miks sa lõpuks Paco Rebanne Olympēa kasuks otsustasid?

      Delete
    2. Tegelikult ma sain selle jõulukingituseks ning kui andsin vihje selle suunas, siis selleks ajaks polnud ma veel imelise The Scent'iga tutvust teinud.

      Delete
  21. Oo, see mansetinööbi-asi tekitas minus kohe nostalgiapalangu - tudengiajal kinkisin oma esimesele tõsisele peikale ka tema jaoks esimesed mansetinööbid, ühed konservatiivsed, teised kelmikad ja kunstipärased, kalakujulised. Mõni aasta hiljem rääkis ta (saame seni väga hästi läbi), kuidas ehk tänu neile viimastele sai ta jutule oma praeguse elukaaslasega. Sellest õppisin ma kõige elavamal kujul, kui oluline vöib olla mingi nn _conversation piece_ teise inimesega kontakti leidmisel. Parfüümidega on vist enam-vähem sama lugu, ehkki mitte-kuigi-tuttava inimese lõhna vähemalt Eestis kommenteerima ei kiputa.

    See, et parfüümide puhul Sa kujutlusrikkaid narratiive lood, on ilmselt loomulik - ikkagi kirjutav looja, eks. Ma ise pole sõnadega nii osav, visuaalne lähenemine on ka üsna piiratud, aga see-eest võrdlen tihti parfüüme muusikapaladega. See aitab endale sobiva välja valida, sest see valikuprotsess on muidu üsna pimedas kobamine mu jaoks. 2016 aasta lõpus pöördusin tagasi mõne aasta vanuse lemmiku juurde - Clinique'i Happy, mis minu jaoks on nagu mõni Tito Puente lugu (ilmselt Oye Como Va), aga mõte liigub vaikselt selle poole, et ehk valida endale järgmiseks midagi, mis tuletaks meelde Billie Holiday'd vms. Talvine melanhoolia ehk peal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clinique'i Happy oli kunagi minu signatuurlõhn. Kui lähen poodi ja olen Clinique'i leti juures, pihustan seda alati endale käele. Billie Holiday on kahtlemata väga inspireeriv, kui tema järgi parfüüme valida. Minu suured lemmikud on olnud alati Ella Fitzgerald ja Nina Simone. Praegu panin just endale taustaks loo "Sinnerman". Ületamatu!

      Delete
  22. Hetkel on REPLICA Beach Walk lemmikute lemmik, aga kuna seda enam Eestis ei müüda, siis just see Boss on silma jäänud viimasel ajal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma lausa guugeldasin REPLICA Beach Walki ja tekkis huvi. Juba pudelid saavad täispunktid.

      Delete
  23. REPLICA lõhnapudelid võluvad küll oma lihtsuses. Neid võiks vannitoas oma kümmekond hommikul kapil oodata :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig