Sunday, June 26, 2016

Sea of Shoes: Midsummer sale!


If a shoe or a boot doesn't have a trick in it, it doesn't make it into my shopping cart. True, I have plenty of classic high heeled boots, but in the past few years I've been more drawn to those that make me raise an eyebrow at first. I don't mean shoes similar to what Lady Gaga wore to the red carpet and got a lot of attention, few years back, but those that hide that something. 

Well, that something is always in the eye of the beholder, so I collected an army of shoes that could happily be in my closet.  The nicest surprise was the pair of Kat Maconie shoes and those no. 14 shoes I would have bought even if they didn't have my size. Not much more to do than accept the knowing that you can't buy everything in the world. True, a while back I managed to buy a pair of pink vintage Givenchy shoes and I hope to show them to you in an outfit soon. I gave my shoes a critical look a few days ago and there are at least ten pairs I would like to sell. Where do you sell things you are tired of and that could bring joy to someone else?

21. Kendall + Kylie 22. Studio Pollini

Kui king või saabas pole trikiga, siis minu ostukorvi ta ei jõua. Tõsi, mul on klassikalise kõrge kontsaga kingi küll ja küll, kuid viimastel aastatel vaatan pigem selliste poole, mis panevad esialgu kulme kergitama. Ma ei pea silmas selliseid jalavarje, millega Lady Gaga smõned aastad tagasi mööda punast vaipa kõndides pilke püüdis, vaid selliseid, kus on peidus see midagi.  

Noh, nagu alati on see midagi vaataja silmades, seega panin sel korral kokku terve armee kingi, mis võiksid mul vabalt kapis olla. Kõige meeldivama üllatuse pakkusid Kat Maconie kingad. Kuid minu suurus on juba müüdud läbi ... Mis muud ikka teha, kui leppida teadmisega, et kõike maailmas ei saa. Tõsi, mõni aeg tagasi õnnestus mul osta endale roosad vintage Givenchy kingad ja loodan neid õige pea mõne outfitiga sulle näidata. Vaatasin mõni päev tagasi kriitilise pilguga oma kingad üle ja tahaksin vähemalt kümmekond paari müüki panna. Kus sina müüd asju, millest oled tüdinud ja mis võiksid kellegi teise silmadesse sära tuua? 

SHARE:

11 comments

  1. Nendest 22-st kingast ma valiksin nr 6 ja nr 19. Nr 9 tunduks ka hea valik olema :) Senimaani pole ma kuskil asju müünud, vaid viinud taaskasutuskeskusesse. Kuid lähiajal on plaan sõbrannaga kampa lüüa ja kasutada boksi rentimise võimalust kuskil kirbukas, pole varem proovinud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tegin eelmisel aastal suhteliselt suure puhastuse oma asjade seas ja müüsin ka palju ühes rendiboxis maha. Mind häiris rendiboxi puhul see, et kuna lepingut sõlmides kirjutad alla, et kui mingi asi ära varastatakse, siis seda kinni ei maksta ja mul varastati vist ca 50 euro eest asju ära. Ma müüsin küll päris palju asju maha ja jäin rahule, kuid samas on see absurdne, et müüja heal juhul vabandab, kui sul on viis-kuus asja ära varastatud. Ja see võttis mul tuurid maha, pakkisin asjad lõpuks kokku ja viskasin riidepunkti. Kusjuures mul õnnestus üldse mitu ülisuurt kotti riidepunkti ära visata ja väga vahva oli, kui tuul korra kapist läbi käis :) Sellised suurpuhastused on nii-nii mõnusad.

      Delete
    2. Jah, olen ka sellest halvast poolest kuulnud. Varem olen viinud riideid taaskasutuskeskusesse. Ja mis ei sobi sinna, lähevad põllule kaltsuks!

      Delete
  2. Kuidagi on minu maailm muutunud täiesti monokroomseks ja lemmikud oleksid siis loomulikult nr 12 ja nr 13. Nr 12 on suhteliselt lihtsad, aga vahva kiiksuga ja nr 13 oleksid võrratud pruutkingad :D
    Kuigi olen üritanud shopata väga kriitiliselt ja ainult esemeid, mis vägavägaväga meeldivad, on siiski hakanud kappi seisma jääma asju, mis kellelgi kindlasti rõõmu valmistaksid, aga seni on nad lihtsalt kogunenud sõbralikult. Jälle üks asi, millega peaks tegelema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12 ja 13 on väga vahva valik. Nr.13 kingi saab vabalt ka lõhkiste boyfriend-teksadega kanda. Kahjuks on jah nõnda, et kui asju koguneb, siis peab nendega tegelema, sest vastasel juhul tuleb ise kodus välja kolida. Ma olen ostnud asjade organiseerimisest ka paar raamatut ja need aiatavad samuti kaasa - hoiavad meelsust, et asjadest, mida pole kaua kandnud, on ehk mõtekas loobuda.

      Delete
    2. Väga hea mõte on panna kokku lõhkised boyfriend-teksad ja peenes pitsimustris kingad, mulle meeldib ka sobitada kokku esmapilgul vastandlikke asju, mis koos on väga stiilsed.
      Asjade organiseerimise kohta on väga hea raamat eesti keeles ilmunud Marie Kondo "Jaapani korrastuskunst. Korrastamise elumuutev vägi". Kohati võib seal mõni koht kiskuda küll lausa maniakaalseks lappamiseks ja koristamiseks, aga silmaringi laiendamiseks ja heade mõtete saamiseks huvitav.

      Delete
    3. Mul on seesama Marie Kondo raamat "Jaapani korrastuskunst. Korrastamise elumuutev vägi" inglise keeles ja seda ma eelmisel aastal muudkui sirvisin ja lugesin. Tore, et see ka eesti keeles on ilmunud, peaks oma tütrele kohustusliku kirjandusena näppu suruma :D

      Delete
    4. Simon G Brawn "Praktiline wabi sabi" võib siis ka järsku huvi pakkuda.Jaapani esteetika, elustiil, mis on lihtne, minimalistlik ja väärtustatakse ajapaatinaga ja isegi kulunud esemeid, millel on ajalugu ja sügav emotsionaalne väärtus. Keset tänapäeva värviliste reklaamide, pideva ostusunni ja kiirtarbimise propageerimise ajastul on selline minimalism ja lihtsuse ja kauakestvuse väärtustamine minule väga südame järgi.

      Delete
  3. Mina tellisin tänu sulle nüüd ka PEDRO GARCÍA kingad. Kuna lähen varsti reisile ja päris madalate kingadega ei taha piltidel olla, ostsin need täistallaga sinised kingad. Kui kaua nad Eestisse tulevad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vabandust, et alles nüüd vastan. Shoescribe on mulle kingad ja saapad viie kuni seitsme päeva jooksul saatnud. Jääb vaid üle küsida: kuidas reis läks ja kui kiiresti Sinu kingad kohale jõudsid?

      Delete
    2. Vabandust, et alles nüüd vastan. Shoescribe on mulle kingad ja saapad viie kuni seitsme päeva jooksul saatnud. Jääb vaid üle küsida: kuidas reis läks ja kui kiiresti Sinu kingad kohale jõudsid?

      Delete

Blogger Template Created by pipdig