Thursday, February 15, 2024

Dreamily simple chocolate cream


Some desserts are healthier than other without having to make concessions in flavour. And when that same dessert is really easy to make, all the requirements for a new favourite are fulfilled. One of those amazingly simple desserts, that's also healthy, is avocado-banana cream. Three ingredients and that's it. No melting, congealing, whipping, or baking. Sounds like a dream, doesn't it?

What's needed?  

2 really ripe bananas  
1 bigger or a couple of bigger avocados  
2-4 tbsp Monbana chocolate drink powder of choice. Adjust the amount according to how sweet you want it) I used the caramel flavour Monbana chocolate drink powder.  
Fresh or frozen berries or something else of preference for decoration

How to prepare?  

Peel and chop the banana and avocado. Add Monbana chocolate drink powder and work everything into an even mass in a food blender. Pour into serving dishes. You can keep it in the cold for a few hours before serving. When serving, add berries or something else to serve.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".


Mõned magusroad on tervislikumad kui teised. Ilma selleta, et maitses peaks mingeid järeleandmisi tegema. Ja kui seesama magustoit on ka valmistada imelihtne, siis on kõik uue lemmiku tingimused täidetud. Üks selline imeliselt lihtne magustoit, mis teisalt ka tervisesõbralik, on avokaado-banaanikreem. Kolmest komponendist kokku segatud ja ongi kogu kunst. Ei mingit sulatamist, tarretamist vahustamist ega küpsetamist. Kõlab nagu muinasjutt, eks ole.

 Mida läheb vaja?  

2 hästi küpset banaani 
1 suurem või paar väiksemat avokaadot
 2-4 sl meelepärast Monbana šokolaadijoogi pulbrit. See kogus säti paika enda maitse järgi sõltuvalt ikka sellest, kui magusat sa soovid. Sel korral läks loosi karamellimaitsega Monbana šokolaadijoogi pulber
 kaunistamiseks värskeid või külmutatud marju või muud meelepärast

Kuidas valmistada?

Koori ja tükelda banaan ning avokaado. Lisa Monbana šoklolaadijoogi pulber ning töötle kõik purustajas ühtlaseks. Kalla serveerimisnõudesse. Võid enne serveerimist paar tundi jahedas hoida. Serveerides lisa meelepäraseid marju või muud lisandeid.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema võrratust blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

10 comments

  1. Hehe, tegin täna peaaegu sama asja, banaani asemel küll kookospiim ja rasv. Üle mõistuse hea, aga no nii rammus, et sõin oma pisikesest kausikesest täna juba kolm korda ja natuke on veel ikka alles. :D Külmikus seistes muutub aina paremaks ja paremaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle tundub, et Sinu kodus seal Kadriorus valmivad erakordsed hõrgutised. Paluks külla kutsuda! Võin aidata neid maitsvaid asju, mis mulle Instagrami jooksevad, edukalt hävitada :)

      Delete
  2. Just üleeile nägin seda retsepti seal :) Aga täna õhtuks proovin teha seda "Värviline soe salat ahjus röstitud kõrvitsa ja rooskapsaga", aga oh kurja, ma just nädal aega tagasi viskasin külmutatud kõrvitsatükid minema :D ehk leian veel poest või mugandan pisut seda retsepti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on tavaline, et asi, mis kapist minema lendab, muutub vaid nädal hiljem väga vajalikuks :) Kuidas siis roog välja tuli?

      Delete
    2. Rooskapsaid oli alguses võimatu leida, defitsiit :D Pekaanipähklid asendasin küll kõrvitsaseemnetega, loobusin ka nende otsimisest. Aga maitses väga hea, kuivatatud jõhvikas annab hea maitse juurde :) Kahjuks vahtrasiirupit ei saanud lisada, sest kork oli nii kinni ja meest ka kodus polnud, seega jäi see lisamata. Aga soovitan seda retsepti! :)

      Delete
    3. Hahahaa... Meil oleks ühel päeval jäänud eelmisel päeval purki pistetud toit söömata, sest ma ei saanud kaant pealt ära. Lõpuks panin nahkkindad kätte ja andsin endast viimase :) Töötas!

      Delete
  3. Magustoit küll mind eriti ei isuta, aga sellegipoolest tulin Tuuli pilte kiitma - imelised!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina olen täna õhtuks söönud ära suure Kalevi šokolaadi metspähklitega ja Martsipani kommid. Vahepeal küll pisut iiveldas, kuid sõin edasi :D

      Delete
  4. Oh, tundub ideaalne magustoit. Nädalavahetusel proovin teha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tegin nädalavahetusel uue retsepti järgi pannkooke ja ilmselt jagan lähipäevil blogis retsepti. Oli küll rohkem jahmerdamist kui muidu, kuid tasus ära.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig