Friday, February 23, 2024

Perfume Portrait: T-Perfume "Oh-La-La"


Kui ühes parfüümis on peidus nii soe kallistus, nähtamatu kaitsev keep kui ka pagariäri aroom, siis polegi muud oodata, kui seda, et sellest parfüümist kujuneb ajaga justkui täisulik talisman. 

Parfüümid. Kes suudaks neile vastu panna? Mina mitte. Mida rohkem erinevaid lõhnu kasutan, seda enam kannan neid erineva eesmärgiga. Ajas omistavad nad minu jaoks aina sügavamaid tähendusi ja erinevates lõhnades on peidus vaid minu mõttemängudes sündinud lood. Kaks aastat on minu elus olnud Eesti lõhnameistri Tony Veileri lõhn "Oh-La-La". 

See parfüüm oli äratundmine silmapilgust. Kui esimest aastat seda lõhna kandsin, tundsin puhast rõõmu parfüümi soojusest ja mind valdas emotsioon justkui pudelis oleks sooja küpsetise lõhn, siis möödunud sügisel muutus midagi. Ühel äreval päeval, mida ma detailsemalt ei meenuta, haarasin automaatselt "Oh-La-La" lõhna ja piserdasin selle endale ümber, justkui suure nähtamatu keebi. Hetk hiljem tundus mulle justkui oleksin endale võluvedelikku peale piserdanud, et sammuda raskemast katsumusest läbi. 

Viis, kuidas parfüüm võib muutuda nähtamatuks relvaks või kilbiks, on minu jaoks omaette kogemus, mis väärib jagamist. Ükskõik, kui tugevad me ka pole, siis väike talisman võib tuua meeltesse veelgi enam kindlust. "Oh-La-La" on minu viis öelda nii endale kui sulle, et et ükskõik, millistele sündmustele me ka vastu ei astuks, siis igal ühel on võimalus luua oma võlumaailm. Salajane universum, kus sõrmus annab justkui omaette väe, käekell näitab aega aga peidab endas veel teisigi tähendusi ja parfüüm mõjub müstilise nähtamatu kaitsena, mis sind kõikjal saadab.

Mida rohkem ma parfüümide koostisosi uurin, seda enam tean, mis minu loomusega sobib. "Oh-La-La" on justkui minu lemmikuimate komponentide pidu, seega polegi imestada, et see lõhn on minu elus nii kindlal kohal. Tipunootides troonivad apelsin, bergamot, kookos ja ananass. Lõhna südamest leiab tsiruse, lavendli, gardeenia ja maikellukese. Põhjanootides pikutavad muskus, tonka uba ja alati soojust pakkuv vanilje. Lõpetan oma mõtte täpselt samade sõnadega, millega alustasin ehk kui ühes parfüümis on peidus nii soe kallistus, kaitsev keep kui ka pagariäri aroom, siis polegi muud oodata, kui seda, et sellest parfüümist kujuneb ajaga justkui täisulik talisman.  

* Täna on Eesti disaini päev ja tahes tahtmata mõtlen, et parfüüm on omal kombel lõputi disainimine, kuniks temast saab endas tuhandeid tähendusi kandev lõhn. Tony Veileri lõhnade imelise maailma leiad SIIT.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig