Monday, October 19, 2015

Perfume Portrait: Serge Lutens "Gris clair..."

PHOTO: Stella K. Wadowsky

Meet Ženja Fokin. He is a TV host and radio voice, a stylist and the soul of every party. He loves fashion and when he arrives at social events, he catches more looks than some women. Since October, Ženja is Stellarium's co-author and he will write on various topics. Ženja holds dear the topics of beauty and fashion, and he is a real perfume lover! So I invited him to our Perfume Portrait section where he is reviewing Gris Clair... by Serge Lutens this time. If you have an idea what Ženja could cover for Stellarium, then leave your idea in the comment section, and we will make the best ones come true!


* * *

Several layers, the joy of discovery and a dozen wow-effects. Meet the perfume Gris Clair... by Serge Lutens. I'm not going to deny (and why should I?) that this perfume triggered an avalanche of emotions in me. I had to answer the question 'Which perfume are you wearing?' day and night.  

Serge Lutens perfumes have a very strong backbone and they linger like a veil with the wearer. They stay on a long time and there's mysticism in the air of the perfume. I like it when the perfume isn't instantly recogniseable, but makes people ask questions. It contains a little twist inside that gives you a moment with yourself. The bouquet is assertive - with the first whiff, it takes you to a violet field of lavender in Provence. Lavandine is one of the pillars of Gris clair.... But it all lasts just a moment - maestro Serge Lutens knows how to create perfumes. Gris clair... also hides wood and fresh spices. Those who don't like strong perfumes, don't need to worry, the scent adapts to the wearer's skin. The initial intensity of the perfume might imply an evening occasion, but the woody notes and amber also go well in the daily rhythm. The perfume is ideally long lasting and with the warmth of the skin, lovely half-tones appear. I definitely commend how long this perfume lasts, it's as if it shadows the wearer throughout the day.
 

I find the oldschool design charming. There is a spray with the perfume that you have to screw on the bottle yourself. The bottle is elegant. It's not covered in kitch gold, but concrete lines. The original design of the bottle corresponds to the contents precisely.


PHOTO: Marilin Leenurm
Saa tuttavaks Ženja Fokiniga. Ta on telenägu ja raadiohääl, stilist ja iga seltskonna hing. Ta armastab moodi ning kui ta seltskonnaüritusele saabub, püüab ta rohkem pilke, kui nii mõnigi naine. Alates oktoobrist on Ženja Stellariumi kaasautor ja kirjutab meile erinevatel teemadel. Ženjale on hingelähedased nii ilu- kui moeteemad ja ta on tõeline parfüümigurmaan. Seega kutsusin ta rubriiki "Perfume Portrait", kus ta arvustab sel korral Serge Lutensi parfüümi "Gric clair...". Kui Sul on mõni idee või soov, mida Ženja võiks Stellariumi jaoks teha, siis jäta kommentaariumisse oma mõte ja parimaid ideid me mitte ainult ei teosta, vaid ka loosime välja väikese kingituse.


* * *

Mitu tasandit, avastamisrõõm ning tosin vau-effekti, saage tuttavaks - Serge Lutensi parfüüm "Gris clair...". Ma ei hakka salgama (ja miks ma peaksingi?), et see lõhn tekitas minus kohese emotsioonidetulva. Ja nii päeval (kui ka öösel) pidin vastama küsimusele: "Mis lõhna sa kannad?"

Serge Lutensi parfüümid on väga tugeva selgrooga ja hõljuvad kandajaga loorina kaasas. Nad püsivad kaua ja parfüümis on peidus nii müstikat kui salapära. Mulle meeldib, kui lõhn pole teistele koheselt äratuntav. Vaid tekitab ikka küsimusi. Selles lõhnas on peidus väike sisemine pusa, keerukus, mis kingib sulle ühe hetke iseendaga. Lõhna bukett on üsna isepäine - esimese sõõmuga viib see kandja violetsele lavendliväljale Provence's. Lavandiin ongi "Gris clair..." üheks kandvaks alustalaks. Kuid see kestab kõik vaid hetke, maestro Serge Lutens juba teab, kuidas lõhnu valmistada. Lisaks peidab "Gris clair..." endas nii puitu kui ka värskeid vürtse. Need, kes pelgavad liiga intsensiivset parfüümi, ei pea ülearu muretsema, sest parfüüm muutub vastavaks kandja nahaga. Parfüümi algne intensiivsus eeldab ehk õhtust kandmisvõimalust, kuid puidused noodid ja merevaik sobituvad ka ideaalselt päevasesse rütmi. Püsivus on ideaalne ning naha soojusega tulevad esile mõnusad poolnoodid. Kindlasti kiidan parfüümi püsivust, see käib kandjaga justkui vari terve päeva kaasas.  

Ja kindlasti sümpatiseerib mulle vanakooli disainilahend. Lõhnaga on kaasas pihusti, mille peab ise pudelile peale keerama. Pudel ise on väärikas. Seda pole õnnistatud kassikullaga, vaid konkreetse joonega. Pudeli originaalne lahendus vastab absoluutselt sisule.

Palju õnne! Parfüümi enda valikul võitis Kerttu. Hea võitja! Palun võta Stellariumiga ühendust: info@stellarium.ee

SHARE:

26 comments

  1. Kalli Stella parfüümiportree järgi armusin lõhna Chergui.
    Hilisemalt reaalselt lõhna proovides veendusin selle omapäras, intensiivsuses ja ainulaadsuses.
    Seni on aga mu kirglik kiindumus sellesse lõhna piirdunud tema lisamisega oma soovinimekirja :D Esikohale :D

    ReplyDelete
  2. Pelgalt kirjelduse järgi on jube raske lemmikut valida, kuid mind kõnetas tekst La Fille de Berlin juures: "She's a rose with thorns, don't mess with her. She's a girl who goes to extremes. When she can, she soothes; and when she wants ... ! Her fragrance lifts you higher, she rocks and shocks." Ainult see kirjeldus paneb mind sellesse lõhna armuma :)

    ReplyDelete
  3. Mind juhatas Serge Lutensi lõhnadeni Sinu Sky+ hommikuprogrammi külastus 2013. aasta septembris, kus Sa stuudios „istusid ja magusasti lõhnasid“! Tegin endale toona sünnipäevakingi ning valisin välja oma esimese, „jahedate ilmade soojema lõhna“, Serge Lutensi „Un bois vanille“, mis on seniajani üks minu (ja mitte ainult) lemmikutest! Sünnipäev langeb ilusti kokku ka loosikuupäevaga, nii et loodan, et õnn naeratab! :)

    ReplyDelete
  4. "Musta sukaga tüdruk." Absoluutne lemmik ja täielik maagia...

    ReplyDelete
  5. Féminité du bois oleks minu valik. Ma olen viimasel ajal hakanud armastama kõiksugu puiduseid ja sooje parfüüme just sügistalvisel ajal :)

    ReplyDelete

  6. Kohe kindlasti Raudne Neitsi, La vierge de fer... On suurepärane liikudes restoranimelus või linnaruumis puhtalt haistmise toel tuvastada teisi raudseid naisi. Parfüüm, mis kehal ajaga tõeliselt dünaamiliselt ning maagiliselt kasvab. Kasvada võiks ka mu parfüümiriiul just eelmainitud eksemplari võrra.

    ReplyDelete
  7. Eee.. pärisausalt, esimest korda kuulen Serge Lutens'ist. Tundub põnev ja hoopis ilusam kui igivanad Bossid, Guccid ja teised seesugused. Muide, kas kõik ikka teavad, et näiteks tema kodukalt lõhna tellides on võimalik sellele lasta graveerida oma nimi või initsiaalid? WOW!
    Vaatasin siis lõhnad üle. La fille de Berlin'i kirjeldus oli täpselt minust.
    Aitäh, et mind teise dimensiooni viisite, Stella ja Ženja!

    ReplyDelete
  8. Pole ise kordagi ühtegi neist omanud, on selliks Gris clair või mõni teine neist, üllatus oleks igati garanteeritud. Sügiseti mõjuvad lõhnad kuidagi teisiti kui tavaliselt, intensiivsemalt.
    Jalutades mere ääres mändide vahel on minu sügisene lemmik lõhn, eriti siis kui tuju turgutamist vajab. :)

    ReplyDelete
  9. Milline lõhn inspireerib sind, midagi looma või kujundama?

    ReplyDelete
  10. Esiteks - väga lahe, et Ženjaga koostööd teete!
    Kujutan ette, et Jevgeni võiks kirjutada lõputult! Kui jätta korraks kõrvale konkreetsed moevaldonna teemad, siis minu arvates oleks äärmiselt põnev lugeda temast endast, tema sisemusest, maailmapildist, seisukohtadest ning arvamustest.

    Tema igapäevane töö on kogu aeg nii tugevalt seotud kõige muu tutvustamisega peale tema enda. Tema arvamused ja hinnangud ehetest, rõivamoest, kunstist, kreemidest, juuksetoodetest... Nimekiri on lõputu. Kuid kui palju me üldiselt teame Ženjast endast peale selle, et ta riietub väga coolilt ja silmapaistvalt ning hoiab stilisti taktikeppi graatsiliselt pihus? Usun, et mõni postitus koostööblogimise raames võiks ka kindlasti Jevgeni enda sisse vaadata :)

    Aga muidugi ootab ilmselt iga naine Ženja poolt veelgi mõnusaid nippe näiteks pesumaailma ja seksapiilsuse suunal! Neist ei saa kunagi küll! ;)


    Lõhnadest:
    Mind paelub "Sa majeste la rose". Kuninganna roos võib tunduda küll liialt kõrk ning majesteetlik, kuid samas - kes naistest ei sooviks igapäevaselt ringi jalutada peene kuningannana? Mina igatahes soovin igasse päeva majesteetlikust!

    ReplyDelete
  11. Ka minu jaoks täiesti tundmatu nimi, aga ma olen ka selles maailmas täielik võhik. Ma vist pole endale mitte kunagi ühtegi lõhnaõli ise ostnud, tavaliselt revideerin õel külas käies tema riiulist midagi endale ja needki on lihtsamate ja odavamate killast.
    Aga mulle meeldiks, kui Ženja su garderoobist sulle outfiti kokku paneks :)

    ReplyDelete
  12. Fleurs d'oranger tundub nii minu... Läbi puulehtede varje heitev kesksuvine päike, vaagen küpseid mahlast pakatavaid apelsine, õhkõrn briis puhumas...lamamistoolis laisalt pärastlõunast soojust nautides võiks õhus aimata just seda parfüümi.

    ReplyDelete
  13. Fleurs d´oranger on minu lemmik:)))

    ReplyDelete
  14. Ženja sulest võiks lugeda, kuidas kangas ja selle mustrid toovad esile mingeid mälestusi, kas minevikust või siis olevikust ja miks mitte vaadata ka tulevikku läbi nende? Või seostuvad need hoopiski mingi lõhnaga, toiduga, raamatuga või jalutuskäiguga looduses? Või kuidas maitseks või näeks välja tema enda fantaasia põhjal värvid? Kuid mitte sellisel kujul nagu oleme harjunud nägema.
    Kindlasti annab neid ideid ka edasi arendada ja endale sobivamaks mugandada :)

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Minu lemmik on "Fourreau noir", no nii super hea...totally in love :)

    ReplyDelete
  17. Kuna lavendel on mu lemmik, siis valiksin Gris clair…
    Sobib eriti hästi sügisesse.

    ReplyDelete
  18. Ma kuulasin Ženjat alati raadiost ja kui ta saateid on teinud, olen teleka ette naelutatud. Mul oleks unistus temaga koos šoppama minna, ilmselt kannaksin pärast seda isegi kleite. Serge Lutensist tean ainult parfüümi Un bois vanille, see on õige vanlje lõhn ja võiksin seda endale lõputult peale kallata.

    ReplyDelete
  19. Tervitused Ženjale!
    Kindlasti oleks põnev lugeda Ženja soovitusi jõuluvana kingikotti :) mõne loo puhul oleks huvitav näha ka kahte erinevat arvamust või muljet, näiteks mõne uue moebräni osas vmt. Soovin edu!

    Serge Lutensi nimi ei öelnud mulle esialgu midagi, kuid olen väga rõõmus, et ta nüüd enda jaoks avastasin. Esiteks lõin tema nime google'isse sisse ja leidsin endale üllatuseks lummavalt kaunid moeillustratsioonid, mis mind kui kunstihuvilist väga kõnetasid. Seejärel avastasin, et olen juba mõnda aega tundnud huvi ühe tema lõhna nö analoogi vastu ühes populaarses kosmeetikatoodete kataloogis, mis esialgu paeluski mind just oma lihtsa disainiga ning kuna armastan aeg-ajalt ka meestelõhnu kanda, siis see tundus just sobiv ka mulle endale. Selle arvustuse põhjal võib ka käesolev parfüüm just selline olla.

    ReplyDelete
  20. Stella, kõik Serge Lutensi lõhnad on kas hingematvalt head või lihtsalt huvitavad, aga "mitte minulikud". Pärast tihedaid käike Kaubamaja Lõhnatuppa sai selgeks, et Chergui on parimaist parim, paitab soojalt meeli ja hinge. Väga mõnusad on ka Religieuse (juba see nimi on nii provotseeriv!) ja Daim Blonde.

    ReplyDelete
  21. Minu hetkelemmik on Un Bois Vanille - soe ja justkui kreemine, sobilik sügisesse. Lutensi lõhnad on kõik kuidagi mitmekihilised- see mulle nendes meeldibki.

    ReplyDelete
  22. Serge Lutensi Cedre on siiani kõige rohkem komplimente toonud :)

    ReplyDelete
  23. Tuleb nuusutama minna. Olen oma esimeses lõhnas kinni ja ei suuda midagi muud kanda, aga nüüd tekkis huvi.

    Aga võiks kirjutada näiteks sellest, milliseid reegleid ta jälgib, kui outfiti valib? Mis teda inspireerib? Aga miks mitte toidust, põnevatest ostukohtadest.

    ReplyDelete
  24. Mulle tundus huvitav juba siin kordunud m6te ,et Zenja valiks Sinu garderoobist sulle outfiti.Oleks huvitav näha mida ta kokku kombineerib.Muidugi v6iks olla ka tema soovitatud aseksuaaride valik. Serge Lutens l6hnadest pakub huvi enam La Fille de Berlin juba l6hna värvus ja selles sisalduv roosi noot on migagi erilist ja kordumatut.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig