Friday, July 13, 2012

Kiiver on alati kaunis

Kohe, kui ilm kannatab, ajan oma jalgratta välja ja asun tuntud ning tundmatutel radadel seiklema. Aga ma ei sõida mitte kunagi ilma kiivrita. Tänases Naistelehes räägin väikeses küsitluses sellest, kuidas ma austan jalgrattureid, kes kannavad kiivrit. 

Ma tõesti austan inimesi, kes teisi austavad. Ja sama palju austan neid, kes austavad oma lapsi sellega, et õpetavad neid kiivrit kandma. Alati ei piisa ju sellest, kui ise jalgrattaga ettevaatlikult sõita. Mul jäi mõni päev tagasi suu nii lahti, et sinna oleks võinud mitu kärbest lennata, sest keset Pärnu maantee viadukti sõitis üks mees jalgrattal, tema taga istumas umbes 4aastane laps, kellel oli kiivri asemel peas kootud müts ...  Mulle ei mahu pähe, kuidas inimestele ei mahu pähe panna oma lapsele kiiver pähe.


Ma ei lähe ise mitte kunagi ilma kiivrita jalgaratta selga. Mind saadab igavesti traumaatiline mälestus tuttavast, kes kõigest paar päeva enne oma 20ndat sünnipäeva sõitis jalgrattaga vastu tee äärt, kukkus pea peale ja suri. Ma tean, et see on äärmuslik lugu, kuid see on mu südamesse sügava jälje jätnud. Seepärast pean ma oluliseks kirjutada sulle sellest, et kiiver on tähtis. Lisaks on minu meelest kiivrid ääretult ilusad. Vaata, kui äge on see teksaga kaetud kiiver, mille ma hiljuti ostsin. Täna on kiivrid ka aksessuaari eest, sest valik on lai ja ka kõige nõudlikumale maitsele peaks meelepärane kiiver leiduma. 

Ah jaa. Ma olen näinud viimasel ajal Tallinnas ühte muhedat meest ja vähemalt sama nägusat naist, kes on jalgrattaga sõites kandnud hoopis musta ratsakiivrit. Kas sina kannad kiivrit? 

SHARE:

4 comments

  1. See on tegelikult väga õige jutt, mille vastu ma ise pidevalt eksin ;). Pole muidugi nii ilusat kiivrit ka kui Sul, see on tõesti kena ja stiilne. Ratsakiiver on hea mõte, see on täiesti olemas, ilmselt tuleb kasutama hakata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, ratsakiiver lisab erilist elegantsust. Kuid mulle oma kiivrid väga meeldivad, kuigi mul on ka ratsakiiver olemas.

      Delete
  2. Ise rattaga ei sõida, aga aga kolmene tütar on väga turvaline, ilma kiivrita ei nõustu isegi ratast käekõrval enam lükkama :D
    Jalgraturil kiivri kandmine on sama enesestmõistetav, kui autos turvavöö kasutamine!

    Kusjuures, kui ma nüüd mõtlema hakkan, siis ei mäletagi, kunas viimati tänaval liikleval täiskasvanud ratturil kiivrit peas nägin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on samuti tütar kasvatatud nii, et kui rattaga sõidab, on kiiver alati peas. Siis ta vahel vaatab hämmeldunult teisi lapsi ja imestab, et miks neil kiivrit pole. Khm. Kuidas ema, nõnda tütar.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig