Thursday, June 30, 2022

Juuksejutud Salonshopiga: kolm asendamatut suvist toodet


Suvel on minu peeglilaual sootuks teised juuksetooted, kui talvel. Kuid üks ümmargune purk on olnud minu asendamatu abimees üle kahekümne aasta ja seda ma naljalt juba millegi vastu välja ei vaheta. Seekordses juuksejuttude postituses näitan sulle oma uusi ja vanu lemmikuid, millega suvel kiharad kaunid hoida.

Suvi meeldib kõigist aastaaegadest mulle kõige rohkem aga kui on kuumalaine, siis soengu tegemisest küll juttu pole ega tule. Siis pesen juukseid üle päeva ja lasen nendel loomulikult kuivada. Ühel päeval käisin SPAs, mõnulesin saunas, ujusin paar tiiru ja seejärel hüppasin märgade juustega jalgrattale ning sõitsin suvekleidi lehvides koju. See on tõeline suvi, kui juukseid saab läbi suvise tuule jalgrattal koju sõites kuivaks. 

TIGI Bead Head "Small Talk"  

Tulles tagasi minu suviste lemmikute juurde, siis me kõik teame ütlust: vana arm ei roosteta - üks minu must-have toode läbi kahekümne aasta on TIGI Bead Head Small Talk. Mäletan, kuidas juuksur suunas mind vaikselt salongitooteid kasutama, soovitas esimesena TIGI tooteid ja kinkis mulle TIGI Bead Head Small Talk pallikese. Ümmarguses potsikus on imeliselt lõhnav ja käe all mõnusalt libe juuksekreem, millel marjaselt magus aroom. See lõhn on mind aastaid enne juuste föönitamist saatnud - määrides seda rätikukuivadesse juustesse on nad kohemaid perfektselt kammitavad, siledad ja ilusa läikega. 

Tähelepanuväärne on tõik, et Small Talki soovitatakse õhukestele juustele. Minul on paksud juuksed ja Small Talk on teinud tihedate juuste haldamise palju lihtsamaks. Seega, kui mõni toode sind väga huvitab, siis tasub ikka omal nahal ära proovida ja alles siis on selgus majas. Muide, olen aastaid kartnud, et Small Talk võetakse tootmisest maha, seega on mul seda alati mitu purki kodus varuks. Aga möödunud aastal uuendasid nad hoopis pakendit ja kui sa piilud Salon Shopi lehele, siis seal on Small Talk oma uues kelmikas kuues täitsa esindatud. 

Minul on veel eelmise disainiga purk alles, sest toodet kulub ainult üks pumbatäis ja mitte rohkem! Kui seda külluslikult juustesse kanda, jätab ta juuksed pigem liiga libedaks, umbes nii, et tuleb minna tagasi vanni ja see peast välja pesta. 

Ühest purgist jagub pooleks aastaks ja seda isegi siis, kui sul on kodus linalakast tütar, kellele meeldivad samad tooted, mis emale. Kui ma teaks inimest, kes Small Talki kunagi välja töötas, siis saadaksin talle tänukirja. Ja arvestades, et sellest purgist saab sedavõrd kaua läbi, on hind ülimalt soodne. Kiika hinda ja uue purgi kelmikat kujundust siit.



Alterna "Air-Dry Balm"

Alterna Air-Dry Balm on uus lemmik, mis on viimased kuud koha sisse võtnud minu vannitoas või noh ... pärast pikka otsimist olen korduvalt leidnud selle tuubi oma tütre toast. Air-Dry Balm sobib neile, kes väldivad juuste föönitamist ja teisi kuumtöötlemise vorme. Esmalt saab kiita pakend, sest kork tuleb lahti vaid nii palju, et vajalik annus sealt välja vupsaks ja siis saab korgi uuesti sulgeda. Ma olen elukutseline korkide kaotaja ja seega saab pakend kohe kümnest punktist kümme.

See sobib veganitele ja on oma koostisosadelt esmaklassiline: näiteks taimne kaaviar on saadud merevetika ekstraktist. Tegemist on iidse Aasia supertoiduga, mis aitab juuste niiskust paremini säilitada ja teeb juuksekarva välispinna siledaks, boonusena lisab ka volüümi ja läiget. Kõlab nagu jõuluvana, kes on toonud liiga palju kinke, aga see pole veel kõik!

Air-Dry Balm sobib kõikidele juuksetüüpidele ja parim näide ongi minu tütar, kellel on loomulikku värvi juuksed ning kes näppab minult seda toodet pärast iga juuksepesu. Tema pikkade juuste otsadesse tekivad alati kerged lokid ja pikalt tundus mulle, et ehk sobibki see toode pigem naturaalset tooni juustele.

Nüüd, kui suur suvi on käes, olen föönile pisut puhkust andnud ja pärast juuksepesu pannud Air-Dry Balmi juustesse. Pole midagi mõnusamat, kui minna niiskete juustega õue ja nautida, kuidas päike juukseid kuivatab ning Air-Dry Balm samal ajal juukseid ravib.

Ilmneb, et seda toodet võib värvitud juustel isegi ravi eesmärgil kasutada, sest viigikaktuse õlis sisalduvad oomegarasvhapped ja juustele kahjulikke aineid eemaldavad antioksüdandid aitavad juukseid taastada. Nad lukustavad töödeldud juustesse niiskust, siluvad juuksepinna ja vähendavad selliselt oksüdatiivse stressi mõjusid. 

Üks salarelv on Air-Dry Balmil veel: vesiroosi ekstrakt lisab läiget ja taastab juuste vastupanuvõime liigsest töötlemisest aga ka keskkonnamõjudest tingitud stressile. Ja veel teinegi salarelv on Air-Dry Balmis: valge süsi ehk mikropoorne ubame tamme söepulber, mis imab endasse liigse rasu, toksiinid ja ärritavad ained. Kui tunned, et just see viimistlustoode on sinu peeglilaualt puudu või otsid parasjagu midagi uut, siis soovitan - teda kulub vähe ja hind on soodne. Kui ei usu, kiika siia.


Oribe "Gold Lust Nourishing juukseõli" 

Kui küsida, mida ma aastaajast sõltumata alati reisile kaasa võtan, siis on selleks juukseõli. See kaader on võetud Londonis, kus nautisin linnamelu ja nagu ikka, kipuvad juuksed suurlinnas kiiremini kuivama ja vajavad kerget turgutust. Oribe "Gold Lust Nourishing" juukseõli on arvatavasti üks neid, mida on teistel juukseõlidel raske üle trumbata.   

Minul on küll selline tunne, et juuksed lausa neelavad endasse iga tilga õli. Suvel on iseäranis oluline valida tooted, mis kaitseksid ka juukseid UV kiirguse eest. Oribe pumbaga pudelis on jasmiini, eedelveisi, litši, sandlipuu, mustsõstra, bergamoti ja argaania õlid, mis niisutavad intensiivselt, tugevdavad ja siluvad juukseid.  

Huvitav on teada, mida iga õli eraldi meie juustega teeb. Näiteks argaaniaõli annab juustele kerge sära, hoolitseb pehmuse eest, eemaldab kahu ja parandab juuste olukorda. Jasmiini õli võitleb kuiva ja sügeleva peanahaga (olen varem sellest murest blogis kirjutanud) ning muudab juuksed läikivamaks. Sandlipuu, Amuuri korgipuu ja odra ekstraktid moodustavad patenteeritud segu, mis annab juustele optimaalse niiskustasakaalu, taastab katkisi juukseotsi ning parandab juuste väljanägemist.   

Ja lõpuks üsna müstilise nimega MustF23sõstra seemne õli – see peidab endas oomega 6 ja 3 rasvhappeid, mis tugevdavad ja niisutavad juukseid. Ja kuigi see  tundub juba vägagi külluslik komplekt, siis ärgem unustagem sheavõid, mis on vitamiini F rikas, niisutab ja pehmendab kuivi, kahjustatud juukseid, lisab veel omakorda läiget ja kaitseb juukseid edasiste kahjustuste eest. Oribe "Gold Lust Nourishing" juukseõli on tõepoolest nii luksuslik, et mõeldud justkui vaid kroonitud peadele aga seda juustesse kandes kannadki juustes nähtamatut ja imehästi lõhnavat suvist krooni. Oribe juukseõli leiad siit. See on tõesti üks ja ainus.

Nüüd on aga sinu kord rääkida - milliseid tooteid eelistad suvel kasutada ja kui palju sinu juuksehoolduse rutiin suvel muutub?

* Koostöö

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig