Thursday, June 10, 2021

Käekotid, mis on saanud kuulsaks tänu kuninglikele


Käekottide edulugude juures on alati mänginud rolli kuulsad kliendid, kes kottidele tähesära kingivad. Ajal, mil ei eksisteerinud veel ei Instagrami ega influencereid, olid poptähed ja näitlejad need, kelle käevangus sai käekott ihaldatud objektiks. Paraku on läbi aegade selgeks saanud, et kuninglik kandja kindlustab paljude firmade tuleviku.  

Seega on õnnega koos need brändid, mida kannavad kuninglikud. Näiteks aastal 1968 kandis kuninganna Elizabeth II esimest korda Launer London käekotti. Kuninganna kiindus Launeri loomingusse sedavõrd, et tänaseks on tema hindamatus kogus üle kahesaja Launeri. See firma võib end juba aastaid reklaamida kui kuninglikku valikut, seda enam, et Launeri kandsid ka kuninganna õde, printsess Margaret ja Walesi printsess Diana (Stellarium kirjutas Elizabet II kiindumusest Launeri loomingusse pikemalt SIIN)  

Ajal, mil Sussexi hertsginna Meghan kuulus veel kuningliku perekonda, inspireeris ta miljoneid naisi oma käekottidega. Tal oli erakordne anne leida põnevaid nišibrändide kotte ja viis, kuidas Meghan käekotte kandis, ei tekitanud kahtlust, et ta nautis käekottde kandmist kogu hingest. Näiteks Šotimaal disainitud käekotifirma Strathberry sai ülemaailmselt kuulsaks pärast seda, kui Meghan esimesel ametlikul üritusel nende käekotti kandis. Veebipood osteti vaid mõne tunniga lagedaks ja pärast seda, kui hertsoginna veel kahte erinevat Strathberry mudeliga üritustel käis, on see üks ihaldusväärsemaid nišibrände maailmas. Kõige odavama Strathberry saab 275 euroga ja nii disain kui kvaliteet on tõesti elamust väärt. Kui koroona esimest korda maailma raputas, tegi Strathberry oma subscriber`itele enneolematu allahindluse ja osad käekotid müüdi ära kõigest 125 euroga. Meghani mõjust Strathberryle ja selle firma ajaloost olen varem kirjutanud SIIN.


Jätkades Meghani lemmikute teemal, ei saa üle ega ümber sellisest vähetuntud firmast nagu Charlotte Elizabeth (vaata fotot avakaadril). Omanimeliste käekottidega välja tulnud noor daam rääkis veel mõni aasta tagasi, kuidas tal oli tagasihoidlikult tellimusi ja käekotte ladustas ta oma kodus. Kõik muutus päeval, mil tol ajal veel kuninglikku perekonda esindanud Sussexi hertsoginna Meghan võttis näppu Charlotte Elizabethi käekoti ja naeratas säravalt kaameratesse. Sellise eduga polnud Charlotte Elizabeth kuidagi arvestanud - tema käekotid müüdi kõigest tunniga läbi ja noore disaineri lihtsa lõikega käekotte pidid järgmised soovijad ootama tervelt pool aastat. Erinevalt teistest brändidest tõstis Charlotte Elizabeth ka oma käekottide hinda tervelt120 euro võrra. Tema edulugu on vast kõige ekstreemsem näide. Minu endal õnnestus hankida Charlotte Elizabethi kõige esimene mudel, kus kott käib kinni lihtsa pisikese metallnööbiga. Paraku - nii nagu riietega, kujunevad ka käekotte kandes välja omad lemmikud ja Charlotte Elizabeth on minu kollektsioonis jäänud seisma. Samas - naise meel on muutlik, kes teab, millal saavad meist lahutamatud kaaslased.

FOTOD: Kristin Arniste
SHARE:

1 comment

  1. No tõesti, tahaks neid kõiki kotte kanda, mis nende käevangus... Ja imeline kaader Sinust!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig