Saturday, June 12, 2021

Heti Tulve shares her tried-and-true beauty tips


“I used to think that when you apply face mask, you need to apply it by spoonfuls... basically if you’re doing it already, might as well go all in...” says yoga instructor Heti Tulve with a laugh. A woman’s bathroom doesn’t need to be a laboratory, the choices should rather be smart and modest.

Stellarium spends an exclusive afternoon in Heti’s bedroom in London - on the bed and next to the bedside table. It’s pouring outside and it’s just perfect to inspect Heti’s favourite products next to a cup of green tea. This story is a treat for those who like skincare, because we talk about face masks, creams, serums and innovation in those areas.

“Is it really me?”  

The number one rule in Heti’s skincare is to prevent fires: “It’s more reasonable to use eye cream before wrinkles start to show. It’s worth to regularly peel the skin, not to squeeze blackheads and pimples afterwards. Skin needs to be properly moisturised. It’s clear that creams aren’t going to do magic, but it’s easier to keep your skin in a certain condition, rather than looking on the mirror later and ask whether it really is you. Thus, Heti uses products with vitamin C and hyaluronic acid instead of really strong stuff.

Irreplaceable favourites  

Heti says she never goes to sleep with makeup on. “It sounds like w cliche, but it’s incredibly important. I prefer gel-type face washes, because I’m always in a rush and I want to get the whole makeup off at once. One of my favourites is the Australian Bodycare Tea Tree Oil Face Wash. it’s really good and it also helped remove eye makeup. Having tea tree oil in a product is definitely beneficial - it’s known to be antiseptic and it reduces inflammation.”  

Heti found her most favourite night cream this summer: “It’s the Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturiser by Elizabeth Arden. It’s a really thick cream and when I applied it for the first time, I wasn’t totally sure whether it was the right thing, but I looked really rested in the morning.  Now I’m on my second jar and I can say that it’s PRODUCT OF THE YEAR 2019 for me. I can’t imagine life without it. I can’t see any reason why I would replace it. I have the rake that if something works, I will stick to it.”  



Be careful with cheap sheet masks!  

Sheet masks have made Heti careful. "Recently I found a cheap sheet mask I had bought from the airport. The result was mild allergy. Now I'm of the opinion that you throwing a cheap sheet mask on before any dinner or when watching TV at home, isn't worth it."

Heti praises Babor and Estée Lauder sheet masks. "I think you can also over-feed your skin with sheet masks. My last discovery is the dry mask by Charlotte Tilbury that you can use three times. The skin gets very smooth. So, my motto is rather to go for one high quality and expensive sheet mask where you know that it's produced by proper laboratories, rather than many cheap masks with hieroglyphs on them..."

Listens to friends' advice  

Heti's night stand only holds the most carefully selected oils. She says that oil is like medicine for her face and she uses it when her skin needs special care. "Sometimes I feel that my skin is sensitive and inflamed - that's when I opt for face oil. My latest find is the Grown Alchemist oil that I apply in the evening and in the morning the skin is feeling much better already."  She has also tested the capsules by Elizabeth Arden. Her mother actually liked them so much that Heti gave them to her.  

Heti says that since the world of cosmetics is so vast, she greatly values friends' advice: "When I read articles in magazines, they're mostly PR texts. I tend to trust my friends' recommendations. There are so many brands around that it's really worth asking your friends. Most of the products that end up in my bathroom or on the night stand, are bought after recommendations from friends - otherwise you can get very lost in the complex world of beauty in London."



„Varem oli mul arusaam, et kui panna näomaski, tuleb seda lausa lusikaga näole laduda... Umbes nii, et kui juba maskitada, siis paneme kahe sentimeetri paksuse kihi ...” naerab joogainstruktor Heti Tulve. Ta ütleb, et naise vannituba ei pea olema kosmeetikume tulvil labor, kuid samas võiksid valikud olla targad ja mõõdukad.

Stellarium veedab eksklusiivselt Londonis Heti magamistoas, voodis ja öökapi ümbruses hoogsa pärastlõuna. Väljas sajab vihma kui oaevarrest ja see on lausa ideaalne aeg tassikese rohelise tee kõrvale Heti lemmiktooted üle vaadata. See lugu on kahtlemata maiuspala neile, kelle nõrkuseks on nahahooldus, sest teemaks näomaskid, kreemid, seerumid ja kõik uus, mida meile kosmeetikatööstus toodab.

„Kas see olen tõesti mina?” 

Heti nahahooldusreegel number üks on – enneta tulekahjusid: „Näiteks on mõistlik kasutada silmakreemi enne, kui kortsud endast silmade ümber märku annavad. Näonahka tasub regulaarselt koorida, mitte hiljem komedoone ja punne pigistada. Kindlasti tuleb nahka korralikult niisutada. On selge, et kreem imede imesid ei tee, aga lihtsam on oma näonahka hoida mingis kindlas konditsioonis, kui hiljem vaadata peeglisse ja küsida: „Kas see olen tõesti mina?”.  

Nii kasutab Heti tugevatoimeliste kosmeetikumide asemel hoopis C-vitamiiniga tooteid ja samuti hüaluroonhapet. Intensiivsed kreemid ja seerumid on Heti asendanud hoopis nahka niisutavate toodetega. „Küll jõuab järg ka tugevamate kreemide juurde, aga kuniks saab nahka lihtsalt niisutada, tuleb seda teha. Kindlasti ei tohi unustada, et vett tuleb palju ja regulaarselt juua.”

Aasta Toode  

Heti ütleb, et ta ei lähe mitte kunagi meigiga magama. „Kõlab nagu klišee, kuid see on erakordselt tähtis. Eelistan näopesugeele, sest alati on kiire ja ma tahan korraga kogu meigi maha saada. Üks lemmikuid on Australian Bodycare Tea Tree Oil Face Wash. See on ülihea ja aitab ka silmameigi eemaldada. Kui tootes on teepuuõli sees, tuleb see kindlasti kasuks. Teepuuõli on teadupärast antiseptline ja see leevendab põletikke.” 

Oma kõige lemmikuma öökreemi leidis Heti sellel suvel: „See on Elizabeth Ardeni Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer. Kreem on hästi paks ja kui ma selle esimest korda näole panin, siis mõjus see nagu pumat. Ma polnud kindel, kas see on üldse õige asi aga hommikul nägin puhanud välja. Nüüd läheb mul juba teine purk ja võin öelda, et minu jaoks on see Aaasta Toode. Ma ei kujuta ette elu ilma selleta ja ma ei näe ühtegi seletust, miks peaksin selle välja vahetama. Mul on reegel, et kui miski töötab, siis see ka minuga jääb.”


Vannituba ei pea olema labor 

Heti motoks on, et vannituba ei pea olema labor, kuid samas võiks seal olla tooteid, mida iga ilmaga kasutada. Näiteks päevakreemi juures hindab ta seda, et SPF oleks sees. 
„Suvel Itaalias ja Balil reisides, oli mul kotis Babori 50 SPF kreem. Samuti meeldivad mulle õhukese tekstuuriga päevakreemid Lancasterilt. Kui väljas kisub jahedamaks, kasutan Shiseido Benefiance Wrinkle Smooting kreemi, mis on samuti soetatud sõbranna soovitusel." 

Kui keegi otsib kreemi, mis sobiks just meigi alla, siis oskab Heti soovitada Charlotte Tilbury legendaarset Magic kreemi. „See on just meigialuskreemina väga hea. Aga selle toote puhul tunnen siiski puudust SPF´ist. Samas on mul dekoratiivkosmeetikast kõige rohkem Charlotte Tilbury asju.” 

Heti ütleb, et vaatab oma kreemid alati hoolega üle, sest ta on paaril korral tugeva allergia saanud. „Kui sul pole kalduvust aknele ja äkki ilmuvad vistrikud, tuleb esimese asjana kreemid üle vaadata.



 Ettevaatust, odavad kangasmaskid!  

Kangasmaskid on Heti ettevaatlikuks muutnud. „Hiljuti leidsin kodust ühe lennujaamast ostetud odava kangasmaski. Tulemuseks oli kerge allergia. Nüüd leian, et ei ole mõtet enne igat õhtusööki või niisama televiisorit vaadates endale odav kangasmask näole panna.” 
Heti kiidab Babori maski ja samuti Estee Lauderi kangasmaske. „Ma arvan, et ka kangasmaskidega on oht nahk üle toita. Minu viimane leid on Charlotte Tilbury kuivmask, mida saab kolm korda kasutada – nahk jääb väga sile. Seega on minu motoks pigem üks kvaliteetne ja kallis kangasmask, mille puhul on teada, et seda toodavad korralikud laborid, kui mitu odavat hieroglüüfidega maski ...” 

Juba mõnda aega jälgib Heti, kui palju maski ta tuubist või purgist nahale kannab: „Varem oli mul arusaam, et kui panna näomaski, tuleb seda lausa lusikaga näole laduda... Umbes nii, et kui juba maskitada, siis paneme kahe sentimeetri paksuse kihi ... Nüüd panen väga õhukese kihi ja võin öelda, et see mõjub ühtlaselt hästi nii näonahale kui ka rahakotile.”



Kuulab sõbrannade soovitusi 

Õlidest satuvad Heti öökapile vaid väga hoolikalt valitud tooted. Ta ütleb, et õli on tema näole justkui ravim, mida ta kasutab siis, kui nahk vajab erilist hoolt. „Vahel tunnen, et nahk on tundlik ja justkui põletikuline, siis võtan appi näoõli. Viimane leid on Grown Alchemisti õli, mida kannan õhtul näole ja juba hommikul on nahk saanud leevendust.”  
Samuti on ta testinud Elizabeth Ardeni kapsleid. Need meeldisid aga sedavõrd hoopis tema emale, et Heti kinkis need talle. 



„Viimase aja suur hitt on The Ordinary, mille valik on suurepärane. Samas on minu jaoks osad The Ordinary tooted liiga kanged olnud. Kui sa ei tunne happeid, siis tuleb ikkagi müüja käest uurida, mitte kodus katsetada. Minu lemmik on The Oridany AHA 30 näokoorija – kasutan seda kord nädalas. Samas olen tellinud mitu toodet, mis lihtsalt seisavad, sest nad on liiga kanged.”   

Heti ütleb, et kuna kosmeetikaturg on nii lai, siis hindab ta eelkõige sõbrannade soovitusi. „Kui ma loen ajakirjadest artikleid, siis on need ju valdavalt PR tekstid. Usaldan pigem sõbrannade soovitusi. Brände on nii meeletult palju, et soovitan pigem kosmeetikat hästi tundvatelt sõbrannadelt nõu küsida. Minu öökapile ja vannituppa on sattunud enamasti just lähedaste soovitusel ostetud tooted, sest muidu võib Londonis pakutavate kosmeetikumide virr-varris päris ära eksida.”

Kas Sa juba jälgib Stellariumi Instagramis? Meie tegemised leiad SIIT 




TEKST JA FOTOD: Stella K. Wadowsky

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig