Saturday, October 28, 2017

My tips and tricks: What to buy in a second hand shops?


I have been asked a thousand times what are the things worth looking for in second hand shops. Those who have been following my blog for longer, know that I like mixing second hand items with new stuff. Many people go to shops to buy essential items such as clothes and shoes. But if I'm completely honest, I have everything I need in my wardrobe and I could easily live a few years without having to buy anything new.

So, going second hand shopping is more a fun treasure hunt - a quest to see what am I going to stumble upon. But experience also has it that if I go to the shop with a concrete wish to find a winter cape, I might end up with cool vintage shades instead. A winter cape could be waiting on a a nice summer day instead when I've gone to buy a dress for my daughter. Those who do second hand shopping know that the 'right thing' might not reveal itself immediately. But what have been the things I keep my eyes peeled for? This post is about postcards. I love sending postcards. When my friend changed jobs, I found out where her new office was and send her a postcard on the occasion of the new job. She's still going on about how she stepped into her empty office and there was just one thing waiting on her desk - a postcard in an envelope from me with warm words on it. A few times a year I organise a party for my daughter's classmates and the party always starts with us picking out postcards to send as invites. 

So I've often hunted for postcards from second hand shops, I have a small suitcase full of them. Sometimes, the postcards are in beautiful boxes (like in the opening image), and taking them out of the box is a ritual in itself. Often I've found a box of Christmas cards in the spring instead, and I've purchased them for the winter. It's so nice to take the cards out in December and start writing on them. Something I really like doing is sending cards to people who are sick at home. There's plenty of cards like that in second hand shops. So this is my first recommendation - a box of postcards doesn't hurt. Quite the contrary - at times when we give superficial congratulations on Facebook and Christmas cards aren't so much a thing any more, sending a postcard can really do good to your own soul as well. What are your sought-after items in second hand shops and what are your most interesting finds?



Minult on 1000 ja 1 korda küsitud, mida tasuks erinevatest second-hand poodidest jahtida. Need, kes on Stellariumi pikemalt jälginud, teavad, kuidas mulle meeldib taaskasutust uuega miksida. Paljud käivad poodides otsimas elementaarseid asju: riideid, jalanõusid ja käekotte. Kui ma enda ees üdini aus olen, siis on minu garderoobis kõik olemas ja ma võiksin vabalt elada mitu aastat nii, et ei peaks endale midagi juurde soetama.

Seega on second-hand poodides käimine minu jaoks pigem lõbus aarete jaht ehk mille peale ma siis täna satun? Aeg on ka näidanud, et kui lähen poodi kindla sooviga endale näiteks talvine keep leida, võivad näppu sattuda hoopis vinged päikeseprillid. Soe keep võib oodata mind aga hoopis mõnel kenal suvepäeval, kui olen läinud tütrele kleiti ostma. Need, kes ise taaskastust harrastavad, teavad, et seda "õiget asja" ei pruugi kindlasti nüüd ja praegu leida. Kuid mis on siis ikkagi need vahvad leiud, mida mina otsin? See postitus on pühendatud postkaartidele. Nimelt armastan ma väga kaarte saata. Kui mu sõbranna töökohta vahetas, uurisin välja, kus tema uus kontor asub ja saatsin talle uue ameti puhul kaardi. Ta räägib siiani, kuidas astus oma kabinetti ja tühjal laual ootas ees vaid üks asi: minu poolt saadetud postkaart, kuhu olin soojad soovid kirjutanud. Paaril korral aastas teen oma tütre klassiõdedele peo ja pidu saab meie kodus alguse just siis, kui kodus tema vahvatele klassikaaslastele postkaarte valime ja kutse kirjutame. 

Seega olen second-hand poodidest jahtinud sageli postkaarte, mida mul on väike kohver täis. Sageli on postkaardid ilusates karpides (nagu avapildil) ja postkaardi ning ümbriku karbist võtmine on justkui omaette rituaal. Muide, paki jõulukaarte olen tihti leidnud hoopis kevadel ja need talveks ära ostnud. Nii vahva on siis detsembris kohvrist jõulukaardid välja võtta ja asuda neid täitma. Eriti tore komme on saata postkaart kellelegi, kes on kodus haige. Heade soovidega kaarte leidub taaskasutuspoodides palju. Seega on minu esimene soovitus: pakike postkaarte ei võta tükki küljest. Vastupidi: ajal, kui meile soovitakse Facebookis napisõnaliselt õnne ja jõulukaardid pole paljude jaoks enam nii aktuaalsed, annab postkaardi saatmine eelkõige endale sooja tunde. Usun, et ka saajale. Milliseid asju sina taaskasutusest jahid ja mis on sinu kõige põnevamad leiud? 

SHARE:

11 comments

  1. Nii nauditav on lugeda, et keegi siin maailmas veel postkaarte saadab. See karp, mille sina oled leidnud, on ju omakorda taaskasutatav. Kui palju postkaardid taaskasutuses maksavad? Mina jätsin eelmisel aastal jõulude ajal postkontorisse korraliku summa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, see on väga armas karp. Mu tütar võttis juba järjekorda ja tahab sellest oma LPS mänguasjadele elutoa ehitada. Muidu saaks sellest ka toreda ehetekarbi. Postkaardite hinnad sõltuvad - enamasti pannakse kokku üsna suur pakk ja hind algab 2-3 eurost.

      Delete
  2. Tõeliselt armas komplekt ja teekannud - täpselt midagi Sulle :) Mina soetasin endale kunagi ühe õnnestunud projekti tähistamiseks taaskasutusest miniatuurse (ilmselt nukkudele mõeldud) teeserviisi ja selle olemasolu rõõmustab mind siiani, kuigi mu isa muidugi naeris mu üle heatahtlikult, kui oma täisealist tütart selle serviisiga nägi :) Ja olin ka kunagi väga suur posti teel kirjade saatja ning ka kirjapabereid ja kaarte on mul omajagu senini, just ongi väga hea siis oma valikust õigel hetkel sobiv kaart leida. Viimati postitasin küll postkasti hoopis ajalehe tellimuse täidetud vormi - aga see tunne, et mul on midagi postkasti pista ning seejärel vastust (antud juhul küll ajalehte) ootama jääda on võrratu ;) Igapäevaste pisikeste muinaslugude nimel tasub siiski natuke vaeva näha - see on kuhjaga seda väärt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, enam armsamini ei saa kirjutada. Tõepoolest - igapäevaste pisikeste muinaslugude nimel lausa tuleb vaeva näha. Rääkides nukuserviisist, siis meil on kodus väga palju erinevaid nukumajasid ja nukumööblit. Kui ma vahel mõnd majakest pikemalt vaatan, süvenen detailidesse ja mööblisse, siis ärkab minus väike tüdruk, kes unustab mõneks ajaks igapäevased argimured- ja isegi rõõmud.

      Delete
  3. Mulle meeldivad Sõbralt Sõbrale second-hand poed, kus on väga kvaliteetset kaupa Rootsist. Olen koju ostnud üksikuid toole, tugitoole, ühe laua, peegli, ongi vist kõik. Hinnad on mõistlikud. Alati käin ka pudi-padi läbi ja valdav enamus vaase on mul taaskasutusest, kui välja arvata ämma kingitud vaasid, mida ma ei kasuta, sest meil on nii erinev maitse (LOL). Olen Soome kirbuturgudelt leidnud nõusid ja klaaside komplekte. Seal saab tingida ja õhustik on alati mõnus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selle kommentaari peale tuli mul kohe suur soov minna Soome ja nendel turgudel ringi vaadata. Ma ei mäletagi enam, millal seal viimati käisin, kuid uudistamist oli oi-oi, kui palju :)

      Delete
  4. Teise ringi kauplustes on huvitav ringi vaadata ja tuhlata. Vahel olen mõne pärli leidnud. Üks neist on Oleg Cassini vintage siidpluus. Meenub, et ta oli Jackie Kennedy lemmikdisainer.
    Kahjuks ei ole mul püsivust ega kannatust neis pidevalt jalutada.
    Armas, et saadad veel retrolikke postkaarte. Minu tuttavatest ega sõpradest enam keegi seda ei tee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleg Cassini siidpluus on ju tõeline leid! Kas tegemist on tema Black Tie liiniga? PS. Püsivus viib muidugi sihile. Ma ise vahel ka mõtlen, et lähen juba koju kamina ette, kuid kui olen poes ringi käinud, olen vahel lihtsalt ka elamuse saanud. Viimati nägin imelist nahast retro kohvrit, kuid tundsin, et minu koju see enam ei mahu :)

      Delete
    2. Kas kuulub Black Tie liini, ei oska öelda, aga elegantne valge pluus kitsaste musta värvi kantide ja pisikeste kuldnööpidega on stiilne ja just minu cup of tea :)

      Delete
    3. Oleg Cassinil on üks liin, mis kandis nime Black Tie. Mul on endalt sealt kaks-kolm asja. See Black Tie on kenasti kirjutatud ka sildile. Kuid kui see pole Black Tie liinist, võib olla veelgi haruldasem leid. Igal sajal juhul on aga Cassini alati täiuslik valik ja tõepoolest - seda tõestas just Jackie Kennedy. Muide, kui ta palkas Cassini ennast riietuma, teatas ta, et soovib riietuda nagu oleks ta Prantsusmaa esileedi :)

      Delete
    4. Kusagilt raamatust või dokist meenuks, et üks nõue olevat Jackie Kennedyl moeloojale veel olnud, nimelt olevat soovinud disaine, mida enamik ülejäänud maailma naistest ei suudaks välja kanda ja kopeerida.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig