Tuesday, October 31, 2017

The Superdry Show: like just a moment ago ...


One brand I've always loved is Superdry. So you can imagine how flattered I was when I was invited to style their autumn-winter collection. Although I've styled hundreds of known people for photo series, and I have a few scandalous front covers in my repertoire, a fashion show was a challenge of a different kind.

One evening I was sitting in the bedroom with my mother and I showed her my collection of vintage jewellery. Mother was looking at my jewellery and asked in sheer surprise why I don't wear them daily. She was looking at the jewellery in my case and eventually said it was a sin to let these kinds of this just stand in boxes and cases... Then she was shaking her head as if I was a child who has disappointed her greatly. Exactly that moment I was thinking about how to style the Superdry show. Sitting next to my mother, I came to a realisation - I decided to mix my vintage jewellery with the new Superdry collection. My idea was amplified by looking at my old works. I was posing in Superdry clothes last year for the blog, and when I looked at one image I asked myself: "Where's my legendary statement wristlet? Why did I leave it out of the series?"

Another topic was the models. I wanted them to be people who are known, who have a character, and who have inspired me throughout the years in one way or another. At the same time, I didn't want those on the stage who show themselves at literally every event. Everything had to be balanced, and the party had to be on the stage. There were musicians, sportspeople, actors, and TV stars among the models. What a compliment - all the people we invited were happy to participate.





Everyone who has ever done fashion shows, knows how much time it takes and how fast it's all over. It was just a moment ago when I stepped into the Superdry shop with a green Samsonite suitcase in my hand, full of vintage jewellery. It was just a moment ago when the models came to rehearsals and I was fitting clothes and jewellery on them. It was just a moment ago when I decided the hair and makeup... It was just a moment ago when I woke up and thought 'Today is the day'. It was just a moment ago when I got onto the stage, introduced the concept of the show.... It was just a moment ago when our models stepped onto the stage... It was just a moment when we were hurrying and laughing while changing clothes backstage... And then it was all over. 



I found myself backstage, packing up the jewellery. All of a sudden I remembered I had forgotten to try the snacks and I drank the last drop of yoghurt. Stepping into the darkening night, I noticed a glowing sun at a distance - the ever-so-inviting McDonald's logo. So I treated myself to a double cheeseburger and fries and got home. It was one of those rare nights when no-one else was at home and the rooms had fallen silent. I opened my Samsonite suitcase and started going through my jewellery one by one once more. With completely fresh eyes. Why hadn't I worn them? So I picked out about ten pairs of big earrings, wristlets, and big necklaces. 

When I was looking at the Instagram stories of the people who attended the show in the evening, I discovered that I had changed with that show. Through the aspiration to inspire women to mix casual leisure clothes with big jewellery, I had inspired myself the most. Big thanks to Stiilikanal that organises undoubtedly the coolest event in Estonia, and the iron lady in charge, Janne Klooren, to whom impossible is nothing.



Üks bränd, mida olen alati armastanud, on Superdry. Seega võid kujutada ette, kui meelitatud olin, kui mind kutsuti nende sügis-talviste riiete moeetendust stiliseerima. Kuigi olen pildiseeriate tarvis stiliseerinud sadu tuntud inimesi  ja minu kontol on skandaalsed esikaanefotod, oli moeshow omamoodi väljakutse.

Ühel õhtul istusin emaga magamistoas ja näitasin talle oma vintage-ehete kogu. Ema vaatas minu ehteid ja küsis täiesti siiras hämmingus: "Miks sa neid igapäevaselt ei kanna?" Ta aina uuris ja uuris minu kohvris olevaid ehteid ning nentis lõpuks: "Patt on selliseid asju lihtsalt karpides ja kohvris hoida..." Seejärel vangustas ta pead justkui oleksin laps, kes on talle sügava pettumuse valmistanud. Just sel ajal mõlgutasin mõtteid, kuidas stiliseerida Superdry show. Istudes oma ema kõrval, lõi mul äkki peas lamp põlema: otsustasin kogu oma vintage-ehete kogu Superdry uue kollektsiooniga miksida. Minu veendumusele andis hoogu oma vanade tööde vaatamine. Nimelt poseerisin möödunud aastal blogis Superdry riietes ja kui vaatasin üht pilti, küsisin endalt: "Kus on minu legendaarne statement-käevõru?" Miks olin selle pildiseeriatest välja jätnud?" 


Teine teema olid modellid. Minu soov oli, et modelliks oleksid eranditult karakteriga tuntud inimesed, kes on mind läbi aegade ühel või teisel moel inspireerinud. Samal ajal ei soovinud lavale neid, kes ennast üritustel liiga palju eksponeerivad. Kõik pidi olema tasakaalus ja pidu pidi käima laval. Modellide seas astus üles nii muusikuid, sportlasi, näitlejaid kui ka teletähti. Kompliment missugune - kõik, keda me kutsusime, olid nõus kaasa lööma. 


Kõik, kes on moeetendusi kokku pannud, teavad, kui palju aega see võtab ja kui kiiresti kõik läbi saab. Alles astusin ma Superdry poodi, käes roheline Samsonite kohver ehetega. Alles see oli, kui modellid käisid proovides ning sobitasin nende selga riideid ja ehteid. Alles see oli, kui ma panin soengud ja meigid paika... Alles see oli, kui ärkasin ja mõtlesin: "Täna on see päev!" Alles see oli, kui astusin lavale ja tutvustasin oma konseptsiooni. Alles see oli, kui modellid lavale astusid... Alles see oli, kui me lava taga kiirustades ja kihistades riideid vahetasime... Ja siis oli kõik läbi. Leidsin end lava taga üksi ehteid kokku pakkimas. Äkitselt meenus mulle, et ma olin unustanud suupisteid proovida ja jõin viimase tilga jogurtijooki. 


Astudes hämarasse õhtusse, leidsin eemalt siiski helendava päikese: McDonaldsi väsimatult kutsuva sildi. Nii premeerisin end topelt juustuburgeri ja friikartulitega ning sõitsin koju. See oli üks harv õhtu, kui mitte kedagi polnud kodus ja tubades valitses vaikus. Avasin oma Samsonite kohvri ja hakkasin ükshaaval oma ehteid vaatama. Täiesti uue pilguga. Miks ma neid tõepoolest kunagi kandnud pole? Nii valisin välja kümmekond paari suuri kõrvarõngad, käevõrusid ja suuri kaelaehteid. Vaadates õhtul moeshow`d väisanud külaliste Instastoorisid, avastasin, et läbi selle show olin ma ka ise muutunud. Sooviga inspireerida naisi miksima vabaajarõivaid suurte ehtega, olin inspireerinud kõige rohkem ennast... Minu tänu kuulub Stiilikanalile, kes korraldab Eestis vaieldamatult kõige ägedamaid üritusi ja Stiilikanali raudsele esileedile Janne Klooerenile, kelle jaoks pole miski võimatu. 




PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

2 comments

  1. Vaadates su Instastorysid olen just märganud muutust suurte kõrvarõngaste suunas. Nüüd tean, kuhu see koer on maetud. Võimas ja tubli oled! Jätka samas vaimus!

    ReplyDelete
  2. Sportliku joone miksimine glamuursega on väga aktuaalne. Dressid ja ehted on väga kuum teema. Tossud ja ülikond on tegelikult igivana teema, kuid elades nii Eestis kui välismaal, tunnen siin tugevalt Ida-Euroopa mõjusid, mis hakkavad õnneks osaliselt taanduma. Väga ilus kollektsioon koos ehetega.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig