Monday, July 4, 2016

Perfume Portrait: Stella McCartney POP


We all have memories, the good and the bad. There are those that teach us and those that give us a new direction. Those we prefer to forget, and those we hold dear. When I think about myself, then one of the most beautiful sections of memories is from my childhood. There was a lot of play, easiness, and dreaming.

When I sprayed Stella McCartney's new perfume POP, it opened a large, forgotten, section in me with childhood memories looking back at me. The first Mothers' Day, full of sunshine, that I remember - my father gives me flowers and asks me to take them to my mother. My little heart full of joy from that event... A large cone full of colourful machine ice cream that could have lasted until the next morning. A scented Barbie with a pink dress that I had long dreamed about and that made it to Estonia in a parcel one day. Was it the scent of the Barbie or the scent of my fulfilled dream? I also remember wandering around the strawberry field, and the joy from picking strawberries into my mouth. Could berries still be so sweet? And finally, falling asleep cuddled up with my mum and dad, and waking up next to them in the morning. The morning full of big and little plans when it seemed that a day lasts an eternity. Where did it all go? And how do those memories come back from just one spray of a perfume?



The perfume POP is described as a bright and unique scent that joins the bubbling flowery scent of tuberose with sandalwood. The tuberose is brighter, crisper, and shows its sunnier side. There's a good amount of cheer and temperament to balance the sandalwood. Maybe there's something in that combination of flower and wood notes that reminds me of the memories from childhood? Moments that make us rich. Oh yes... And of course, the bottle! Which little girl wouldn't like a pink bottle cap? Off the rec it should be said that you don't even need to be little to fall for the metallic pink cap that smartly hides the spray button. A perfume that awakens so many memories, is a find in itself. Is this chapter, this piece of writing, this bottle, and this moment something I will fondly remember later? Lying on my bed and writing these lines, having a large bowl of strawberries at an arm's reach as well as the perfume POP? I'd rather not think about what tomorrow is, today. Or what I'll feel some day. Let today last. It's POP to live today. Right?




Meil kõigil on mälestusi, nii häid kui veel paremaid. On neid, mis meid õpetavad ja neid, mis annavad meile uue suuna. Neid, mida eelistame unustada ja neid, mida peame kalliks. Kui mõtlen endast, siis üks ilusamaid mälestustesekstioone pärineb minu lapsepõlvest. Seal oli palju mängu, muretust ja unistamist.   

Kui pihustasin endale Stella McCartney uut parfüümi POP, avas see minus justkui suure, unustatud sektsioonukse, kust mulle vaatavad vastu erinevad mälestused lapsepõlvest. Näiteks esimene, päikesest tulvil emadepäev, mida nii hästi mäletan - isa annab mulle lilled ja palub need emale viia. Minu väike süda selle sündmuse puhul kloppimas ... Või suur vahvlitäis värvilist masinajäätist minu peos, mida vaadates tundub, et seda jätkub küll järgmise hommikuni. Roosa kleidiga lõhnav Barbie, millest olin teab kui kaua unistanud ja mis ühel päeval pakiga Eestisse jõudis. Kas see naeratav Barbie tõepoolest lõhnas või oli minu täitunud unistusel oma lõhn? Ja veel meenub mulle maasikapeenra vahel uitamine ja rõõm igast suhu pistetud magusast marjast. Kas nii magusaid marju enam leidubki? Ja lõpuks uinumine õhtul ema ja isa kaisus ning hommikune ärkaime nende vahel. Suuri ja väikseid plaane täis hommik, mil tundus, et päev kestab igaviku. Minu ema jahedad käed mu pruunidesse juustesse patsi punumas ... Minu esimesed roosaks lakitud küüned. Minu elevus, kui panin jalga oma ema kõrge kontsaga täpilised kingad. Kuhu see kõik kadus? Ja kuidas tulevad need hetked tagasi vaid ühest pihustusest?






Parfüümi POP kirjeldatakse kui kirgast ja unikaalset lõhna, mis ühendab tuberoosi pulbitseva lillearoomi sandlipuuga. Selles lõhnas on tuberoos kirkam, kargem ja näitab oma päikeselisemat külge. Lõhnas on peidus tugev annus erksust ja temperamenti, mida tasakaalustab sandlipuu. Võibolla on nendes lille- ja puidunootide koosluses midagi, mis meenutab mulle mälupilte lapsepõlvest? Hetki, mis teevad meid rikkaks. Ah jaa... Ja muidugi pudel! Millisele väikesele tüdrukule ei meeldiks see roosa kork? Saladuskatte all olgu öeldud, et selleks ei pea isegi väike olema, et kiinduda metallikroosasse korki, mis peidab endas nutikalt spray-nuppu. Parfüüm, mis äratab nii palju mälestusi, on leid omaette. Kas ühel päeval on seesama peatükk, seesama kirjatükk, seesama pudel, seesama pildiseeria ja seesama hetk midagi, mida ma helgusega meenutan? Pikutades voodis, kirjutades neid ridu, hoides käeulatudes suurt maasikavaagnat ja parfüümi POP. Ma parem ei mõtle täna sellele, mis on homme. Või mida ma kunagi tunnen. Las täna veel kestab. POP on elada tänases. Eks. Ah jaa... Milline on sinu selle suve lõhn? 





PHOTOS: Stella K. Wadowsky

SHARE:

8 comments

  1. Nii see on, et üks lõhn võib saata sind kogu elu ning tuua mälestusi lapsepõlvest. Mäletan, see pidi olema aeg, mil Venemaal olid olümpiamängud- 80.a. Miša oli maskott ning meil oli samal ja Piritel purjeregatt, mille maskotiks oli VIGRI ning selleks ajaks ehitati valmis ka Tallinna teletorn. Just sel ajal paisati kaubanduses müüki erinevate rahvuste nukud. Ma olin juba suur tüdruk, ent iga päev käisin poeletil vaatamas üht indiaaniriietes nukku. Küllap see oli kallis, sest lihtsalt lapse kapriisist ma seda endale ei saanud, ent sünnipäevaks küll. Mu käed värisesid... kui avasin karbi... ja sellel nukul oli mingi eriline lõhn. Imeliselt mällu sööbiv, tänu millele on mul komme nukke salaja nuusutada :) Veel täna, kui ise olen juba täiskasvanud kahe lapse ema :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii armas lugu, mida Sa jagasid, Pille. Ka minu ema rääkis kunagi ühe väga senitimentaalse loo nuku saamisest. Üldse tundub, et nukudega on tüdrukutel alati mingi eriline teema ja side. Tänapäeval vist vähem, mu tütar armastab LPS mänguasju.

      Delete
  2. Suvi on maasikad ja suvelõhn on roosid. Esimene parfüüm oli roosilõhn ja see on jäänud elukestvaks armastuseks. Vastavalt meeleolule ja aastaajale vahetavad mu parfüümid malekäikudes riiulis asukohta ja hetkel on esiritta vangerdanud Baldinini The First ja Dolce%Gabbana Rose The One.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dolce&Gabbana "Rose The One" seostub mul oma armsa ämmaga. Viimati kinkisin talle just selle parfüümi, sest tal oli eelmine otsas.

      Delete
  3. Kui ma nägin sinu pilti koos Stella McCartney lõhnapudeliga, siis jõudsin hetkeks juba rõõmutada, et sul on endanimeline toode. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui adidase Stella Sport kollektsioon välja tuli ja ma nendega koostööd tegin, siis sain ühelt lugejalt õnnitluskirja, et oled adidasega ägeda kollektsiooni teinud :)

      Delete
  4. Pean minema poodi seda lõhna nuusutama, sest enda kaks praegust pudelit hakkavad otsa saama ja hädasti on uut vaja. Lisaks nägin Positivusel Grimesi laivi, kes on nüüd mu jaoks umbestäpselt kõige ägedam tšikk maamuna peal ja just tema on Stella Pop lõhna uus reklaamnägu!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig