Sunday, March 13, 2016

Big Disappointment: Charlotte Tilbury Light Wonder


I've had a few occasional fits. For example, I once threw my phone at the wall after a heated phone call.After that I went to pick up the pieces and bought a new phone. I have become more rational with time. I don't throw things at the wall any more, but it doesn't mean I'm not tempted. I got tempted some time ago when I ordered Charlotte Tilbury's products.

Charlotte Tilbury is a world known makeup artist who created her own cosmetics brand in year 2013 99% of her products do not only promise a wonder, but also carry the name Wonder. If I'm honest, I always get cautious when that word comes into play. I like finding and discovering that a product is a miracle by myself, but the words 'wonder' and 'wonderful' make me alert.

This time I ordered Charlotte Tilbury's foundation Light Wonder (42.00 €), and the white walls of my home were lucky that my temperament has cooled down over the years. I've watched many videos by CT, how fantastically she praises her products, and indeed, she does have good thing,s but Light Wonder was a real disappointment for me. A big disappointment can only happen when expectations are high. For example, when I find a truly good product, and give it to my friend, I never tell them it was one of the best recent finds, because it jacks up the expectations. But it has to be said that mrs Tilbury has clearly oversold her product. I'm not a 17-year-old who gets her first foundation and isn't pleased with it. Having worked as a beauty editor for years, and kept this blog for already four years and tested products for it myself, I have never had anything this low quality on my table before.

Tilbury writes that her vision of this foundation is perfect coverage that's as light as the air. I agree with her. Nobody wants a thick layer of plaster to enter the room before us, but Charlotte Tilbury's foundation is selling air. Four months ago when I bought the product, I was so sure there's something wrong with my face, because it did not have any effect when applied. It's a product that's not suitable for porous skin. It just spins around pores, but I really don't need a foundation that dances tango on my skin. I need a foundation that keeps its promise and gives light coverage. I tested different light primers and still nothing. 

After that, I tested it on my classmates at the makeup school, who are always willing to try new products. Same story. It leaves a barely visible layer of makeup, but it's definitely no wonder. You would expect something when you've watched CT in video after a video about how this foundation leaves the skin lush and every woman will look WONDERFUL. Eventually I asked my young relative who has flawless skin, if I could test it on her, and it suited her. Indeed, she's at the age where she doesn't wear makeup. So I'll be smarter in the future - when I buy a foundation, I'll try it in the shop before. Has anyone tried CT products? Look forward to reading about your experiences! True, if I think about it, maybe I should had thrown the Charlotte Tilbury Light Wonder at the wall? It would have left a mark there.

* * *

Vahel harva on mind tabanud tõeline raevuhoog. Kord viskasin pärast kirglikku telefonikõne oma mobiili vastu seina. Seejärel korjasin tükid kokku, hingasin sügavalt sisse ja tundsin, kuidas läks kergemaks. Tõsi, ajaga olen ma muutunud ratsionaalsemaks. Ma ei viska enam asju vastu seina, kuid see ei tähenda, et mul poleks kiusatust. See kiusatus tabas mind mõni aeg tagasi, kui tellisin endale Charlotte Tilbury (ime)tooteid, millest üks tähendas minu jaoks absoluutset pettumust.

Charlotte Tilbury on maailmas tuntud jumestuskunstnik, kes lõi aastal 2013 oma kosmeetikasarja. 99 % tema toodetest mitte ainult ei luba imet, vaid ka kannavad nime Ime (Wonder). Kui aus olla, olen ma alati ettevaatlik, kui see sõna mängu tuleb. Mulle meeldib leida toode ja avastada ise, et see on tõeline ime, kuid paraku teevad sõnad ime ja imeline mind kohemaid valvsaks. Sedakorda tellisin endale CT jumestuskreemi Light Wonder (42.00 €) ja kui aus olla, vedas mu kodu valgetel seintel, et minu temperament on aastatega taltsamaks muutunud. Ma olen vaadanud mitmeid CT videosid, kui fantastiliselt ta oma tooteid kiidab ja nendega oma modellid veelgi kaunimaks teeb. Tõepoolest, tal on häid asju, kuid Light Wonder oli minu jaoks suur pettumus. Täielik pettumus saabki tulla vaid siis, kui ootused on suured. Näiteks, kui ma leian mõne tõeliselt hea ilutoote ja kingin selle sõbrannale, ei ütle ma kunagi, et see on minu meelest viimase aja parim leid, sest see kruvib ootused liiga kõrgeks. Kuid siinkohal on proua Tilbury oma tooteliini ise ilmselgelt üle kiitnud.

Ma ei ole 17aastane, kes saab oma elus kätte esimese või teise jumestuskreemi ja kirtsutab nina. Olles aastaid töötanud ilutoimetajana ja pidanud neli aastat blogi, mille tarvis olen samuti ilutooteid testinud, pean tunnistama, et midagi nii kehva pole minu lauale veel sattunud. Proua Tilbury kirjutab selle toote kohta, et tema nägemus jumestuskreemist on see, et täiuslik katvus on sama kerge kui õhk. Ma olen temaga nõus. Meist keegi ei soovi, et enne meid astub ruumi meie paks krohv meiki, millele me siis ise sujuvalt järgneme, kuid CT jumestuskreemi puhul müüb ta õhku. 

Neli kuud tagasi, kui ma selle toote ostsin, olin kindel, et mu nahal on midagi viga, sest ta ei jätnud näole kandes mitte mingit kerget efekti. Otsustasin siis, et ju on see toode, mis ei sobi suurepoorilisele nahale. Ta lihtsalt kuidagi keerleb ümber pooride, kuid ma tõesti ei vaja jumestuskreemi, mis mu nahal tangot tantsiks. Ma vajan jumestuskreemi, mis täidab lubadust ja annab selle lubatud õhulise katvuse. Ma testisin erinevaid kreeme ja isegi üht kerget primerit, kuid ikka ei midagi. Seejärel testisin ma seda oma meigikooli kaaslaste peal, kes on alati valmis erinevaid tooteid proovima. Sama lugu. Ta jätab nahale mingi aimatava korra jumestust, kuid imega ei ole päris kindlasti tegemist. 

Mingi väike ootus ju tekib, kui vaatad CT kümneid meigivideosid ja näed, kuidas see jumestuskreem teeb nahaga imesid ja kõik naised näevad välja IMELISED. Lõpuks küsisin oma noorelt, 11aastaselt sugulaselt, kellel on veatu nahk, kas ma võin tema peal seda toodet testida ja talle see sobis. See on ideaalne jumestuskreem lastele, kellel on nii ilus nahk, et nad ei vaja mitte mingil juhul jumestust. Minu jaoks on tegemist puhtalt raha raiskamisega, sest kerget katvust saab ka odavama raha eest. Seega olen edaspidi targem - kui ostan jumestuskreemi, proovin seda enne poes ja ei lange reklaami ohvriks. Samas on see jumestuskreemi toon pidevalt müüdud läbi nii poodides kui ka tema netilehel. Kas mul jäi midagi kahe silma vahele? Kas kellelgi on CT toodetega kokkupuuteid? Ootan huviga sinu muljeid. Tõsi, kui nüüd järele mõelda, siis võibolla tulnuks CT Light Wonder tõepoolest vastu seina visata? Sinna oleks ta vähemalt jälje jätnud.
SHARE:

15 comments

  1. Mulle väga meeldib, et sa kirjutad ka asjast, milles oled pettunud (üsna kirglikult kirja pandud :) ja loodan, et see ei jää viimaseks postituseks. Blogid, mis kõike ülistavad, on surmani ära tüüdanud ja ei tundu kuidagi usaldusväärsed. Olen ka ise ettevaatlik, kui kõiki asju reklaamitakse kui suurt imet. Märkasin, et sul on pildi peal veel CT tooteid, millega tegu ja kuidas neid hindad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siinse postituse puhul on minu jaoks mitu asjaolu. Meeletu reklaam, fantastilised videod ja suur pettumus. Pluss tõik, et selle summa eest oleksin saanud oma palavalt armastatud Nars Sheer Glow jumestuskreemi ja raha oleks ka üle jäänud.

      Delete
  2. Kahjuks või õnneks pole kokkupuuteid CT-ga. Aga nii mõnigi soetatud ilutoode tekitab pettumust. Senimaani olen pidanud pettuma mõnes ripsmetuššis, põsepunas ja kindlasti ka kätekreemides :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kätekreemides? See on vast põnev! Millistes?

      Delete
    2. Jah, kätekreemides. Proovinud Niveat, Neutrogena, Essex, Joik salvi, Fito Cream (vene toode)- need siis hetkel tulid pähe. Aga sain kord kingiks Mellor&Russell makadaamia käetekreemi, tundub, et see hetkel vastab minu nõuetele, kiiresti imendub sisse ja ei jäta käsi rasvaseks või mis iganes teist moodi.

      Delete
    3. Dr. Scheller Calendula Hand Balm on väga hea. Just ööseks kätele ja kindad kätte. Hommikuks on pehmed käed garanteeritud. Hiljuti tuli Dove uue kätekreemiga välja. See imendub jälle helikiirusel. Soovitan!

      Delete
  3. Thank you for being honest with us and wrote "say it all" post... i have seen only good reviews on her products but i guess they are not that good

    ReplyDelete
  4. Ma olen lugenud alati sinu postitusi, mis on valdavalt ju positiivsed. Ehmatasin vist veidi ära, et ka Sinus, kes Sa oled pealtnäha väga malbe, on peidus raevus pool. Väga aus. Kuid nõustun, et kui ootused on suureks kruvitud ja asi oma hinda ei vääri, siis on pettumus väga lihtsalt kohal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma üldiselt olengi malbe, kuid malbe ei välista ju raevukust ja raevukus ei välista malbust :)

      Delete
  5. Tore, et lisaks positiivsetele toodetetutvustustele on ka ausalt negatiivse hinnanguga tutvustusi.
    CT-ga kokkupuudet pole olnud, aga vahel ikka olen mõnes ilutootes pettunud, põhjuseks siis ka vast üleskruvitud ootused ja eelnev pidevate kiitvate hinnangute lugemine.
    Sinu raevukad raevuhood tulevad kahtlaselt tuttavad ette, olen ise samasugune olnud, aga nüüd aastaid teadlikult ennast rahulikumaks mõtelnud. Kui asja saab muuta, muuda, kui ei saa muuta, ära satu raevu - ja nii mõni päev, kui kõik vasakule kraavi kisub, ainult hingan ja üritan olla nii zen, kui saab, nii et silmist lööb sädemeid :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, mõttel on suur jõud. Ma olen paljudele asjadele käega löönud, mida või keda muuta ei anna, selle peale oma aega ei raiska. Kuid vahel tunnen, et pöial sügeleb kui hull, vist on kuri tulekul :)

      Delete
  6. Mul on mõningad CT tooted ja kõigega ma ka rahul ei ole. Konkreetset jumestuskreemi olen samuti proovinud. Lemmik ei ole,imedest on asi kaugel, aga samas midagi hullu ka minu nahal ei teinud(kuigi mind häiris kohutavalt lõhn)- kannatas isegi inimeste sekka minna.:) No näiteks veel rohkem kiidetud Nars Sheer Glow oli minu nahal jubedus kuubis.
    CT ripsmetušš on minu suur lemmik ning sobib mulle väga hästi. Samas olen lugenud ka väga negatiivseid arvustusi selle tuši kohta. Huulepulgad ja huulepliiatsid meeldivad samuti. Negatiivse poole pealt, aga nt kulmupliiatsi pakend oli hullem kui kõige odavama turuputkas müüdava meigijubina pakend (ehk nüüd on toodet parandatud). Mis üldse proovitutest ei meeldi, on beach stick nime kandvad tooted. Need viskaks mina ka vastu seina.;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Päris põnev tagasiside, just seetõttu, et minu jaoks on NARS Sheer Glow asendamatu jumestuskreem. Umbes nii, et kõik teised võivad ka olla, kuid see peab olema alati. Mul on meigikohvris ka kolmes erinevas toonis Nars Sheer Glow jumestuskreemi. CT Wonder Lighti puhul on taas huvitav see, et ma ei pannud lõhna üldse tähele. Vahva on selliseid pikki arutelusid lugeda :) Aitäh Sulle tagasiside eest!

      Delete
  7. Jumestuskreemi ei ole CT-lt proovinud, küll aga jätsid mind täiesti külmaks tema huuleläiked. Liiga tavalised ja vaid kergelt aimatava värviga, ei mina sellest fenomenist aru saa :) Samas meeldib mulle kohutavalt Ellis Faas creamy lips huulepulk. Ei teagi mis seda vaimustust täpselt tekitab, kas pakend või värv või konsistents või kõik kokku?! Tellisin suure vaimustuse najal sellelt firmalt veel mitu lauvärvi, jumestuskreemi ja põsepuna - kõik ilusates hõbedastes padrunites. Kas astusin ämbrisse või mitte selgub paki saabudes. Siiani on minu lemmik jumestuskreemiks Dior Diorskin Airflash ning It Cosmetics Your Skin But Better CC cream.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig