Friday, February 19, 2016

Girl Friday: Meet cut & pret!


Meet cut & pret - the new women's fashion brand in Estonia! It's a real baby, launched for this spring in the Stockmann Design Studio. Like all babies, cut & pret had people over for a baby shower, and I was one those who had the pleasure to have a look at their new collection. So I got to have a closer look at their creations in Stockmann, Tallinn.

The current weather favours jumpers that can be thrown on top of anything with little effort. My eyes were immediately caught by a warm white cardigan that can be worn with jeans, trousers, or a dress. The more braver souls could add it to a long dress and a glamorous belt. My everyday preference is a simple dress, because oh dear how long it could take to find a combination of a skirt and blouse! When I haven't neatly picked out the clothes for the next day, then my wardrobe can look like it survived a war. I never manage to put the clothes back on the hangers, and they always stay where they fell down from my hands...


So I picked out a dress that is suitable for all occasions from the cut & pret collection. If I compared cut & pret to a cosmetic product, it would be an eye shadow palette in nude tones - something you can't go wrong mixing. cut & pret clothes are made to match. I picked dark blue Armani wellies to go with the selectin. When my mother called me in the evening and asked how the shoot went, among other things, I said I combined a dress, cardigan, and wellies. "Wellies?! You don't have my genes after all.." she said in a disappointed voice. What comes to wellies, our tastes are world with my mother, but my love for casual dresses comes from her. All the more - I am convinced she would march home with the same dress from cut & pret. Now it's your time to chime in - is mixing wellies and a dress really an inappropriate thing or sin of the sins?




Saa tuttavaks cut & pretiga - uue naisterõivaste brändiga, mis jõudis äsja Eestisse. Ta on õigupoolest alles beebi, lanseeritud selle aasta kevadeks Stockmanni Disaini Stuudios. Nagu beebid ikka, ootab ka cut & pret katsikulisi ja üks nendest, kellel oli rõõm esimene kollektsioon üle vaadata, olin mina. Seega avanes mul võimalus nende taieseid Tallinnas asuvas Stockmanni kaubamajas lähemalt uurida.

Praegune aeg soosib kampsikuid, mida saab kerge vaevaga igale asjale peale visata. Minu pilk peatus kohe valgel soojal kampsikul, mida võiks kanda nii teksade, viigipükste kui ka kleidiga. Mõni julgem hing lisaks selle ka maani kleidile ja kinnitaks keskelt glamuurse vööga kinni. Minu igapäevane eelistus on enamjaolt lihtne kleit, sest taevane arm, kui palju aega võib võtta seeliku ja pluusi kokku kombineerimine! Kui ma eelmisel õhtul pole endale riideid viksilt ja viisakalt valmis pannud, siis võib mu garderoob hommikul näha välja nagu oleks seal käinud suuremat sorti sõda. Ma ei jõua kiirustades kunagi asju riidepuule tagasi panna ja asjad jäävad sinna, kus nad parasjagu käest kukuvad...



Seega valisin ka sel korral cut & pretist kleidi, millega saab igast olukorrast läbi astuda. Kui ma peaksin cut & preti mõne kosmeetikatootega võrdlema, siis on tegu justkui neutraalsetes toonides lauvärvipaletiga, mille puhul pole värve miksides võimalik mööda panna. cut & preti riided on juba eos pandud omavahel sobima. Panin sellele komplektile punkti tumesiniste Armani kummikutega. 

Kui õhtul helistas mu ema ja küsis muu hulgas, kuidas pildistamine läks, ütlesin, et miksisin omavahel kleidi, kampsiku ja kummikud. "Kummikud?! Sul pole vist ikka minu geenid..." kõlas teisel pool pettunud hääl. Mis kummikutesse puutub, siis võivad minu ja ema maitsed kardinaalselt lahku minna, kuid argiseid kleite kannan just tänu temale. Veelgi enam - ma olen veendunud, et mu ema marsiks ise selle sama kleidiga cut & pretist koju. Nüüd on sinu kord arvamust avaldada - kas miksida kummikud ja kleit on tõesti sobimatu samm või hoopis pattude patt? 




PHOTOS: Ardo Kaljuvee
SHARE:

15 comments

  1. Mulle meeldivad sellised kollektsioonid, kus saab kiiresti mitu uut asja osta ja neid on võimalik kõiki omavahel kombineerida. Mis puutub kummikutesse, siis sina oled küll sündinud neid kandma. Ma ei näe siin midagi kriminaalset :D PS. See Pipi patsidega pilt on väga vahva!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lippa kindlasti Stockmannist läbi, eriti, kui pead lugu klassikalistest rõivastest, millel ei puudu ka pisike moekas kiiks. PS. Mu tütar ristis mind just Pipi von Pikksukk :)

      Delete
  2. Väga armas kleit ja valge kampsik selle peal tundub nii pehme ja särav.
    Kummikud ja kleit on ülilahe kooslus, kuid seda peab suutma välja kanda.
    Sinu suudaksid kummikud ka õhtukleidiga stiilselt välja kanda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh hea idee eest, Rena. Loodan, et järgmise kuu jooksul näeb minu jalas õhtukleiti ka kummikuid. Mul ongi paar paari, mida ma pole veel kanda jõudnud...

      Delete
  3. Need kõrged kummikud on isegi ilusamad, kui Hunterid. Meenutavad mulle ratsasaapaid. Mul tekkis tahtmine endale sellised osta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu armastus kummikute vastu saigi alguse kummist ratsasaabastest, mis pidasid mul kaks-kolm aastat vastu ja mis ma leidsin taaskasutusest. Kui mu sõbranna käis toona oma polomängijast abikaasaga Eestis, siis see mees ei jõudnud ära imestada, kust ma sain nii kvaliteetsed ratsasaapad. Lõpuks läksid nad katki, kuid suurest kiindumusest nende vastu pakkisin nad ära ja panin panipaika.

      Delete
  4. Minu lapse- ja noorusajal nii poole sajandi eest olid kummikud vajalikud tööjalatsid ( laudas, põllul).
    Kui vaja bussipeatusse minna oli, et linna sõita ( linn oli Antsla või Võru), aga tee oli kingadega läbipääsmatu,olid kingad kotiga kaasas ja sai siis bussijaama taga põõsas kummikud kingade vastu vahetada ja õhtul tagasi tulles jälle kummikud jalga, et koju pääseks. Need olid jube koledad ka.
    Tänapäeval on see rohkem moeteema.
    Tahaks osa võtta Hunterite loosist, aga aru ei saa, mis Instagram tähendab.Põõsasse ei julgeks nii uhkeid jalatseid jätta ja tööd tehes võib ära rikkuda - küla vahel jalutaks küll. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu emale seostuvad kummikud samuti ajaga, kui ta käis maal abiks ja siis tuli kummikud jalga panna. Olen talle aastast aastasse tahtnud kinkida kummikuid, kuid ta keeldub. Kord kiitis ühtesid mu musti kummikuid, mida võib tõesti esmapilgul nahast saabasteks pidada ja kui siis ütlesin, et need on kummikud ja võin talle samasugused tellida, keeldus ta taas. Nüüd olen loobunud.

      Delete
  5. olgem ausad. Üks asi on miksida omavahel lihtsalt kummikud ja kleit. Teine on miksida omavahel kleit ja Armani kummikud ;) Minule meeldib, sest on ilus ja praktiline. Mugav ka.

    ReplyDelete
  6. Ma olen 40.dates naine ja mäletan veel aega,mil tänavapilt oli valdavalt üksluine ja ``omanäotu``.Ega ma nüüdki vahest poes riideid vaadates mõtlen,et mida vanem eit,seda roosam kleit,aga on see siis vanade aegade kompenseerimine või hoopis tahtmine oma sisemusel väljapoole värvides lasta paista,kuid üha rohkem armastan eksperimenteerida. Siin blogis olevad fotod on inspiratsiooniallikas.Iga värviga on võimalik ennast väljendada ja tõenäoliselt me hommikul kapist riideid valides teeme seda meeleolust sõltuvalt. Samas saab ju riietega oma meelolu ka tõsta.Kusagilt on mulle meelde jäänud kuuldu:
    Indias kannab pruut pulmade jooksul 3 värvi kleite. Punane kleit sümbolisserib ootuspäraselt armastust.Teine kleit on roosa.Selles kleidid annab pruut oma tõotused.Kollane kleit aga märgistab iseseisvumist.Pruut seisab seljaga vanematekodu poole ja viskab üle selja miskit vana /näiteks vanematekodu võtmed/. Mulle meeldib mõelda,et värvid elavad oma elu ja mõjutavad nendega mängijaid.
    Kollane jalanõu mõjub jalas väga julgelt ja just iseseisvalt.Sinu oskus kombineerida esmapilgul nii eraldiseisvaid riideid ja jalanõusid süstib endalegi tahtmist rohkem ja julgemalt oma garderoobiga ümber käia. Kusagil nägin just fotot pruutpaarist Hunter kummikutes. No nagu nii olekski pidanud olema!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, minagi imetlesin pruutpaari, kes abiellus Hunterites. Väga tore, kui leidub lugejaid, kes kirjutavad nii pikalt ja põhjalikult ka teistest kommetest. See, et kollane sümboliseerib iseseisvumist, tundub eriti huvitav. Minule seostub kollane minu emaga, see on olnud tema lemmikvärv läbi aegade. Kord oli meil elutoas kollane tapeet valgete lilledega, siis jälle tumekollased kardinad jne.

      Delete
  7. Ma ütleks " Sobiv patt!" :D Aga kindlasti peab oskama ka välja kanda sellist kooslust...Mulle aga jäi silma üks teine kleit seal :) Kui satun tulevikus Tallinna, viskan cut & pret-ile silma peale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sobiv patt kõlab nagu hea kriminaalromaani pealkiri :)

      Delete
  8. Armastan selliseid kleite! Seda võib küll kindlasti kõigega kombineerida ja ikka suurepärane välja näha igas olukorras :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig