Tuesday, October 27, 2015

Pro Tips: Autumn Skin Care


When the big autumn arrives and it's time to rake leaves outside, you should also have a look at your body and face, and take a trip to a beautician. The skin on your face tends to change each summer, so it's good when a beautician has a look at the condition of your skin and gives advice on which products to welcome the damper days with. Your body also needs attention, because who can find one good reason why leave the temple of your soul unattended?  

Fashion Hair's beautician Helen shared five recommendations for treatments after the summer. It's worth mentioning that a lot of the treatments can be continued at home.  

1. Facial cleanse. Not everyone needs facial cleanses, but if you have porous or oilier skin with pores that clog easily, it's worth going for a decent facial cleanse in the autumn. If your face is under makeup every day, it also needs thorough cleansing. There's no point in constantly hiding your pimples and comedones when you can get rid of them after a facial cleans. A person who's happy with their skin is definitely happier and also seeks for less problems in others.  

2. When the summer tan fades, beauty flaws show more. When the complexion gets paler, a lot of women face a surprise in the autumn - they have for the first time (or again) dark pigment spots. When tan fades, pigmentation spots and capillaries show a lot more. There's a lot of products worth testing for pigmentation. It's worth mentioning that you can get a treatment at a salon which you can easily continue at home (with serums, creams, masks). 

3. Massage and nourishing face masks go well for ageing skin. You can get both the more intense machine treatments, as well as manual, at salons. Those who want more efficient and faster effect, should go for the machine treatments.  

4. Don't forget pedicure! After the flipflop and sandal season, it'd be good to get the rough feet sorted. The weather gets gray, but that doesn't mean a nail varnish can't add a little spark to your toes. The step gets a lot lighter after getting a pedicure. Also, you can keep your feet flawless with products at home afterwards.  

5. Never underestimate massage. It improves circulation, metabolism, relaxes muscles, and reduces stress. At a high pace, it's good to wind down for a moment and relax before you dive head first into the daily routines again.


Kui suur sügis on käes ja õues tuleb lehti koristada, tasuks vaadata üle ka keha ja nägu ning külastada kosmeetikut. Näonahk kipub iga suvega muutuma, sestap on hea, kui kosmeetik vaatab sinu naha seisukorra üle ja annab nõu, milliste toodetega minna vastu rõsketele ilmadele. Samuti vajab tähelepanu sinu keha, sest kas keegi leiab ühe põhjuse, miks me peaksime oma hingetempli unarusse jätma?

Fashion Hairi kosmeetik Helen jagas Stellariumi uues rubriigis "Pro Tips" viis soovitust, milliseid hoolduseid võiksid ilusalongis sel sügisel proovida. Oluline on mainida, et paljud hooldused on sellised, mida saad kodus iseseisvalt jätkata.

1. Näopuhastus.  Iga inimene ei vaja näopuhastust, aga kui sul on pooriline või rasusem näonahk, siis tasub sügisel üks korralik näopuhastus teha. Kui sinu nägu on iga päev meigi all, vajab ta samuti põhjalikku puhastust. Pole mõtet peita pidevalt oma vistrikke ja musti komedoone, kui võid nendest pärast näopuhastust hoopis vabaneda. Oma näonahaga rahulolev inimene on kindlasti õnnelik ja leiab ka teistes vähem probleeme.

2. Kui jume kaob, pistavad paljud naised sügisel rinda üllatusega - nendel on kas esmakordselt või taaskord näol pigmendilaigud ja teisedki iluvead annavad endast märku. Näiteks tulevad kapillaarid oluliselt rohkem esile. Pigmendilaikude vastu on ohtralt einevaid hooldusi, mida tasub kindlasti proovida. Väärib mainimist, et salongis saab teha hoolduseid, mida on võimalik edukalt koduste toodetega (seerumid, kreemid, maskid) jätkata. Näomaskidest olen varem kirjutanud siin.

3. Vananevale nahale sobib hästi massaaž pluss toitvad näomaskid. Ilusalongis saab võtta nii manuaalseid hoolduseid kui ka intensiivsemaid aparaadihoolduseid. Need, kes otsivad tõhusamat ja kiiremat efekti, võiksid valida just viimase.

4. Ära unusta pediküüri! Pärast plätude ja lahtise kinga hooaega tasuks karedad jalad korda teha. Ilmad lähevad halliks, kuid see ei tähenda, et küünelakiga pole võimalik varvastele särtsu lisada. Pärast pediküüris käiku on samm tunduvalt kergem. Lisaks saad hiljem koduste vahenditega oma jalad laitmatuna hoida.

5. Massaaži ei tohiks kunagi alahinnata. See parandab vereringet, ainevahetust, lõõgastab lihaseid ja vähendab stressi. Kiire elutempo juures on hea korraks aeg maha võtta ja lõõgastuda, enne kui sa taas argipäeva tegemistesse sukeldud.

Kuidas muutub sinu ilurutiin sügise saabudes? Kui paljusid kreeme pead välja vahetama ja milliseid hoolduseid oled läbi aegade võtnud?

SHARE:

20 comments

  1. Important to remind ourselves to pamper our bodies during the darker period - it is even more important actually. To lift our moods and well - to look better! Thanks for the reminder!

    ReplyDelete
  2. Kui suvel on mu kreemide-maskide seas palju geeljaid ja jahutavaid tooteid, siis mida sügise poole, seda õlisemaks ja tihedamaks ilutoodete koostis minu jaoks muutub. Poolikud jahutajad, mis veel kasutada kõlbavad, andsin testimiseks oma õele, kuna temal on vastupidiselt minule pisut rasusem nahatüüp ning ka probleeme higistamisega. Kõik on väga rahul :)
    Lisaks on jälle päevakorral saunarituaalid, kus muuhulgas ka lihtsalt sooja õhku läbi nina hingata püüan, et hingamisteed korras hoida. Muidugi käivad sinna juurde ka suhkrukoorijad ja mesi ja üldse kõik mõnus ja hea... viimase aja lemmik-kreemi on teinud aga minu kallis ema - kevadiste kasepungade leotisega rikastatud õline kreem sobib ühtviisi hästi nii kandu pehmendama kui ka juukseid maskina niisutama. Ja ka mulle meeldib aastaringselt oma pediküür lõpetada värvilise lakiga - ilusat pitspesu kanname ikka ka eeskätt enda jaoks ja seda head tunnet, mida need väiksed asjad meile tekitavad, näevad juba ka teised :)

    Soovin Sulle ka kiiret paranemist sügisesest külmetusest ja kindlasti enda eest hoolitsemine aitab selle protsessile kaasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tunnen samuti kuumast-kuumast Soome saunast puudust. Ja leili mulle meeldib visata. Sügisel ja talvel on seda sauna-kuumust endasse väga vaja. Samuti on pärast sauna nii mõnus näole savi- või turbamaski teha. See tõmbab poorid kõik puhtaks. Ja loomulikult tuleb saunas käies mask juustesse panna, vastasel juhul võib hirmsaid asju ikka juhtuda :) Minul sulasid kord osad juuksed juuksekummi kuumuse tõttu ära...

      Delete
  3. Väga põnev on kuulda soovitusi professionaalidelt. Loodan, et tulevikus leiab sellest rubriigist ka rohkem soovitusi, mida igaüks ise kodus saab ära teha :)
    Minu isiklik näohooldusrutiin pigem ei muutu aastaaegade vahetumisel. Eks kui nahk hakkab näitama kuivamise märke, siis haaran tummisema näokreemi järele. Muidu kasutan ikka samu hooldustooteid edasi, toitun tervislikult ja tarbin rohkelt vett.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Praegusel aastaajal on tummisemad tooted juba väga olulised. Ise tunnen, kuidas nahk hakkab kergelt kiskuma ja seega tuleb kerge õli järele haarata.

      Delete
  4. Jahedamate ilmade saabudes muutub minu näonaha tüüp kombineeritult tundlikule. Seetõttu jäävad harvemaks igasugused liialt kuivatavad maskid, ning tugevamad koorijad. Neid asendavad kreemjamad maskid, pehmemad koorijad ning naturaalsed õlid, õlid ja veelkord õlid. Võin ilmselt südame rahuga väita, et kasutan aasta jooksul liitrite viisi väärtuslikke taimseid õlisegusid enda keha-, näo- ning juuksehoolduses. Regulaarne koorimine on kindlasti ka see, mida ei tohiks talvel unustada. Ükski väärtuslik seerum ei imendu nahka korralikult, kui sellel on koorimata surnud naharakud ning keskkonnasaaste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina olen samuti suur õlide austaja. Kui massaažis käin, on mul alati isiklik õli kaasas. Dr.Hauschkal on head kehaõlid, Vestige Verdanti õli on mõnus nii näole kui ka massažiks, Marja Entrichil on head õlid - nii avikaado kui porgandiõli on mõnusad. Aastaid kasutasin Entrichi nisuidu külmpressõli, kuid paraku ei saa ma õlisin näol liiga palju kasutada. Sellest kirjutan järgmisel korral :)

      Delete
  5. Minu jaoks on oluline, et hommikul saaks silmad ja näo leige veega üle pesta (jätame hetkel välja selle osa, et vesi võib kuivatada jne), pole küll ilurituaal, kuid tekitab hea ja värskema olemise. Aastaringselt kasutan kehaõlisid ja dušiõli, mis jätab naha mõnusaks. Sügise saabudes peab käekotti pistma ka hea kätekreemi, sest käed kipuvad kuivaks muutuma. Püüan lähtuda mõttest: nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vaja :) kuid eks ikka mõnikord juhtub nii, et silma hakkab mõni uus toode, mida tahaks kohe proovida ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minule on nii hommikul kui õhtul tähtis, et saan näo ikka veega ära pesta ja siis muud rituaalid muidugi ka Ma olen aastaid olnud ühtedele ja samadele toodetele truu, kuid silmakreeme ikka vahetan. Samas öeldakse, et nahk harjub ühe ja sama tootega pikka aega ära, seega tasub ikka uusi asju ka testida.

      Delete
  6. Minu jaoks on näopuhastus must have. Ma teen seda aknelise naha tõttu üle kolme kuu ja nahk on tunduvalt paranenud. Sain ka ravimid juurde, kui arst ütles, et olemasolevate vistrikega tuleb tegeleda ka nahalt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oli ka sõbranna nahaga hädas, läks arsti juurde, sai konkreetse diagnoosi, tegi läbi ravikuuri ja tänaseks on tal väga ilus nahk.

      Delete
  7. Väga head soovitused! Sügisel hakkasin kasutama ja näoõli lisaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Jätkan huviga seda rubriiki. Saan ka ise targemaks nii proffe kui lugejaid kuulates.

      Delete
  8. Näomaskidest on mul ainult üks ja lemmik, mida vastavalt vajadusele kasutan, see on suurepärane toode Vestige Verdantilt.
    Isegi mu kass on ära harjunud ja ei lähe enam pöördesse, kui maski endale peale kannan :)
    Sügis ja talv toob välja taas näo-ja kehaõlid ja toekamad ja tihedamad tooted vahetavad suvised kerged geelid välja.
    Sügisel ja talvel tuleb lisaks muule naha poputamisele kasuks ka aroomiteraapia. Tilgake sobivat õli kasvõi padjanurgale ja vaim rahuneb, hing puhkab ja uni tuleb rahulik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu näomaskide kogusse liitus just eile väga hinnatud mask, millest loodan hiljuti kirjutada. Maksis küll terve varanduse, kuid juba esimesel testimiseks sai selgeks, et see on igati tasuv ost ja täidab kõike lubadused :)

      Delete
  9. Tänud, et meelde tuletasid!:)Masaaz ja näohooldus koos pedikyyriga oleksid väga kasulikud ja ka vajalikud hea enesetunde loomisel.Sygise saabudes kasutan rohkem maske (Vestige Verdant) ja ka velvet pehmet kehaöli(Yadora)Olen praegu alles vähe 6lisema talvise näokreemi otsingutel.Ja Pean mainima et mulle meelidid väga su artikklis yks k6rvu hellitav s6na "Hingetempel".K6ike kaunist!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yadoraga meenuvad mulle nende imehead kehakoorijad, mis olid väga mõnusa õlise koostisega. Kahjuks Yadorat vist enam Eestis ei müüda? Kas oskad soovitada kohta, kust nende asju osta?

      Delete
  10. Kui suvel panen hommikul näole vaid BB kreemi ja saan ilusasti õhtuni hakkama, siis sügisel tuleb BB kreemi asemel toitev näokreem, Body Shopi vitamiiniseerum ja pärast seda siis kas mineraalpuuder või jumestuskreem (oleneb, palju aega on hommikul). Ainult BBkreemist jääb sügisel-talvel väheks kui ei taha sinine tont välja näha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sügisel tuleb dekoratiivkosmeetikat kasutades ikka teemaks punane huulepulk. Töötab alati!

      Delete

Blogger Template Created by pipdig