Saturday, May 30, 2015

White chocolate cake with rhubarb vanilla sauce


The sour sweet time of rhubarb is here. A festive and tasty cake where sour and sweet rich white chocolate and yoghurt later gets spided up by rhubarb sauce goes well into this season. The sour rhubarb and white chocolate form a charming combination complementing each other. 

Elegantly and memorably. It's easy to make the cake - an oven isn't needed, only a bit of time for the yoghurt layer to solidify with the help of the white chocolate. The cake is meant for 6-8 people. Preparation time is just 30 minutes, but allow 2-3 hours to cook.



What's needed? 


200 g Digestive biscuits
50g bugger  
50g ground hazelnuts  

White chocolate layer:  
600g Greek yoghurt  
300g white chocolate, chopped   

Rhubarb sauce:  
400g rhubarb, chopped  
1dl sugar  
1dl freshly squeezed orange juice  
Vanilla pod (use the vanilla pod from the middle layer which has seeds removed)  
Lemon juice  
A little bit of salt  
Brandy (optional)

How to prepare?  


Crush the cookies and nuts in a food processor for the crust. Mix with melted butter and press into the cake tin and on its sides. Bake at 180-200 degrees for about 10 minutes until the crust is dry. Let cool. Heat the yoghurt for the yoghurt-chocolate layer to a bit warmer than hand temperature, pour in chopped white chocolate and vanilla seeds scraped from the pod. Let the chocolate melt and stir every now and then. Pour the mix onto the crust and cool down. For the sauce, put sugar, orange juice, vanilla pod, a little lemon juice, and a pinch of salt into a pot. Raise to boil. Add rhubarb and boil for a few minutes until the rhubarb has softened a bit, but still has a crunch to it. You can add a few dashes of brandy, if you wish. Lift the sauce from heat and let cool down. Serve with slices of cake.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".




Hapukasmagus rabarberiaeg on käes. Siia hooaega sobib hästi pidulik ja maitsev tort, kus hapukas magus-rikkalik valge šokolaadi ja jogurti vahekiht saab särtsakust ja maitseerksust rabarberikastmest. Hapukas rabarber ja valge šokolaad moodustavad võluva koosluse ja täiendades üksteist elegantselt ja meeldejäävalt. 

Kooki on lihtne teha - ahju ei ole vaja, küll aga veidi aega, et jogurtist vahekiht saaks valge šokolaadi toel veidi taheneda. Kook on mõeldud 6-8 inimesele. Valmistamisaeg on kõigest 30 minutit, kuid kook peab jahtuma 2-3 tundi. Stellarium soovitab täna Tuuli Mathiseni blogist imemaitsvat valge šokolaadi kooki, mida katab loorina rabarberi-vanillikastmega. 


Mida sa vajad?

Põhi: 
200 g Digestive küpsiseid 
50 g võid 
50 g jahvatatud metspähkleid (nt Germund valikust) 

Valge šokolaadi vahekiht: 
600 g Kreeka jogurtit 
300 g valget šokolaadi, tükeldatuna 

Rabarberikaste:
 400 g rabarberit, tükeldatuna 
1 dl suhkrut 
1 dl  värskelt pressitud apelsinimahla 
Vanillikaun (kasuta ära vahekihi sisse läinud vanillikaun, millest on seemned eemaldatud) Sidrunimahla 
Veidi soola 
Brändit (soovi korral)

Kuidas valmistada?

Põhja jaoks purusta köögikombainis küpsised ja pähklid. Sega sulatatud võiga ning suru lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on kuivaks tõmbunud. Jahuta. Jogurti-valge šokolaadi vahekihi jaoks kuumuta potis jogurt veidi soojemaks kui käesoe. Kalla sinna sisse hakitud valge šokolaad ning lisa ka vanillikaunast kraabitud seemned. Lase šokolaadil sulada aeg-ajalt segades. Kalla saadud segu koogipõhjale ja jahuta. Kastme jaoks kalla potti suhkur, apelsinimahl, vanillikaun, veidi sidrunimahla ja näpuotsaga soola. Lase keema tõsta. Lisa rabarber ja keeda mõned minutid, kuni rabarber on veidi pehmenenud, kuid veel kergelt krõmps. Soovi korral lisa paar sortsu brändit. Tõsta kaste pliidilt ja jahuta. Serveeri koos koogilõikudega. 

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

1 comment

Blogger Template Created by pipdig