Thursday, September 29, 2016

Hair Talk with ... Jana Kask



I'm delighted to welcome singer Jana Kask in Stellarium's Hair Talk section. She's the one who won the 2008 "Superstar" ("Idols") show in Estonia. Jana came, saw, and conquered! She's been in media spotlight for seven years with her music, original outfits, as well as make up and hairdos. Jana has rocked a red head, black hair, and blonde. 


Jana's natural hair colour is light and she's done with experimenting now - the musician finds that blonde is the best.  "I realised that blonde hair suits me the best. I find that the colour that nature has given you, is the best. With blonde hair, I don't have to wear that much make up, for example. I leave my eyebrows and lashes lighter. I like the style of a Nordic woman."


 Jana says that she messes around with her hair often, because as an artist, it's part of her image, but also part of her as a person. "Overall, it's nice to look at, when hair is pretty. I tend to go through hair rituals every other day. My motto is to use salon products only. I'm an artist and it's exceptionally important to have good hair that people can also enjoy looking at."  

Which hair products does Jana use? "Schwarzkopf's Professional Silver shampoo is ideal for blondes, but unfortunately it dries hair a bit, so I mix it with normal shampoo. I love Cutrin's products. My favourite is TAHE Keratine Mask - I do hair mask quite often - two or three times a week. But that's really individual, my hair needs masks. An irreplaceable thing for me is Goldwell's Style Sign Sleek Perfection Thermal Spray Serum and OSIS Plus hairspray by Schwarzkopf."


Jana's five hair tips: 

1. Always use heat protection when straightening or drying hair. 
2. Don't forget to nourish hair with masks. I recommend combing hair with a comb that has big tines when you've put on the hair mask - it spreads the mask evenly, and it works for me. 
3. Never use high heat when drying hair, and don't dry too close to hair. Always use a weaker option, because too high temperature breaks hair. 
4. Hairspray gets ugly when you apply a ton of it. Believe me, I know, because I've done it myself. Hairspray has to look natural. I'd rather recommend getting a small hairspray that fits in your handbag and you can fix your hair before an even in the bathroom. 
5. When you're outdoors in the summer, wear a scarf or a hat, because the sun isn't too good for hair.


Jana's hair sin:  


"When I was little and went to the kindergarten, I saw a girl with cool short hair. I asked my mum to cut me the same hair. Mum refused and said: Jana-dear, you have beautiful long hair! Why?" But I'm used to always getting what I want. One morning, when mum was asleep, I took old curved nail scissors, and cut my hair. I remember that my mum was asleep, I went to wake her and shouted: "I have new hair!". Mother was in shock by my uneven length hair... She put a hat on me, and took me to the hairdresser's, where I was given a decent cut. I was a real brute with my hair that time."  



Mul on rõõm Stellariumi "Hair Talk With ..." rubriigis tervitada lauljatar Jana Kaske. Just tema tuli aastal 2008 Eestis saate "Eesti Otsib Superstaari" võitjaks. Jana tuli, nägi ja võitis! Ta on seitse aastat olnud  meedia huviorbiidis nii oma muusika kui ka originaalsete kostüümide, meikide ja soengutega. Jana on olnud nii punapea, mustade juustega kui ka blond. Miks blond on parim olla? Milline on Jana suurim juuksepatt? Ja milliseid nippe ta lugejatele soovitab? Sellest kõigest räägib Jana täna Stellariumile.

  Jana loomulik juuksevärv on hele ja praeguseks on tema lõputud eksperimendid lõppenud - blond olla on parim! "Sain aru, et blond juus sobib mulle kõige rohkem. Leian, et kõige ilusam värv on see, mille loodus on inimesele andnud. Näiteks blondide juustega ei pea ma end liiga palju meikima. Jätan nii kulmud kui ripsmed heledamaks. Lisaks meeldib mulle põhjamaise naise stiil."




Jana ütleb, et mässab oma juustega tihti, sest artistina on see osa imagost. "Üldse on ilus vaadata, kui juuksed on kaunid. Ise kipun tegema juustele erinevaid rituaale üle päeva. Kasutan vaid salongitooteid. Olen artist ja minu jaoks on erakordselt tähtis, et mul on head juuksed, mida inimestel oma omakorda hea vaadata. Kuid eelkõige peab inimene olema rahul iseendaga ja mina ei saaks olla endaga kuidagi sina-peal, kui mul oleksid kehvad juuksed."




Milliseid juuksetooteid Jana kasutab? "Blondiinidele on ideaalne Schwarzkopf Professional Silver šampoon, paraku see pisut kuivatab juukseid, seega mina segan seda tavalise šampooniga. Armastan väga Cutrini tooteid. Suur lemmik on TAHE Keratine mask - maskitan oma juukseid sageli, kaks-kolm korda nädalas. Kuid see on väga individuaalne, sest minu juus vajab maske. Üks asendamatumaid tooteid on minu jaoks GOLDWELLi Style Sign Sleek Perfection Thermal Spray Serum ja juukselakkidest valin alati Schwarzkopf OSIS Plusi." 


Jana viis soovitust:

1. Kasuta juukseid sirgendades ja föönitades alati kuumakaitset. 
2. Ära unusta juukseid maskidega toita. Soovitan kammida juukseid suure piidega kammiga, kui mask on peas. Siis jõuab mask kõikjale ja minu puhul see töötab. 
3. Ära föönita juukseid liiga tugeva režiimi peal ega liiga lähedalt juuksekarvale. Kasuta alati nõrgemat kiirust, sest liiga kuum režiim lõhub juukseid.
4. Juukselakk jääb inetu, kui seda tonnide viisi pähe laduda. Usu, ma tean, sest olen teinud seda ka ise. Aga juukselakk peab jääma loomulik. Pigem soovitan soetada väike juukselakk, mis mahub käekotti ja enne ürituse algu WC-s juukseid lakiga fikseerida.
5.  Kui suvel õues käid, pane pähe rätik või kübar, päike ei tee juustele ülemäära head. 



Jana juuksepatt:

"Kui olin väike ja käisin lasteaias, siis nägin, et ühel tüdrukul olid lahedad lühikesed juuksed. Palusin, et ema lõikaks mulle samasuguse soengu. Ema keeldus ja ütles: "Janake, sul on ilusad pikad juuksed! Milleks?" Kuid olen harjunud alati saama seda, mida tahan. Ühel hommikul, kui ema magas, võtsin vanad kõvera otsaga küünekäärid ja lõikasin juuksed ära. Mäletan, et ema magas, läksin ja äratasin ta üles ning hüüdsin: "Mul on uus soeng!" Ema oli minu erineva pikkusega soengust šokis... Mulle pandi müts pandi pähe ja mind viidi juuksurisse, kus tehti korralik lõikus. Ma olin tol korral oma juustega tõesti täielik jõhkard."


Hea lugeja! Milliseid tuntud naisi soovid veel näha Stellariumi Juuksejuttude rubriigis? Anna julgelt kommentaariumis teada!

SHARE:

2 comments

  1. Mulle meeldiks lugeda mõne pikajuukselise naise juuksenippe, kuidas pikkusest raskeid juukseid kohevaks saada. Näiteks näitlejanna Loore Martma juuksed on alati väga kaunid ja pilkupüüdvad!

    ReplyDelete
  2. Lenna soeng on alati väga loomulik, samas sätitud ja korras - tema nõuannetest ja pattudest loeks küll :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig