Tuesday, January 6, 2015

Girl`s Talk

Koolivaheaeg on saanud minu jaoks uue tähenduse. Kui 20.detsembril mu tütrel koolivaheaeg algas, tähendas see seda, et mõlemad magasime kaks nädalat jutti keskpäevani ja käitusime nagu kõige nurjatumad päevavargad. Jutustasime Renega keskööni ja vahepeal käis abikaasa etteheitva näoga ukse peal uurimas, miks laps ei maga? 

Tegelikult on sellist aega väga vaja. Kui palju on igapäevaselt vaja kõiksugu asju teha! Toredateks vestlusteks, mis viivad meid ajamasinasse, lendava vaibaga sõitma või hoopis "Midsomeri mõrvade" maalilisse aeda, jõuame igapäevaselt harva.  Ikka on arutlusel rutiinsed rõõmud... Aeg. Kui kiiresti see lendab! Alles olin ma ise väike tüdruk, kes ootas närveerides jõulumeest ja õhtuti raadiost järjejuttu. Nüüd on mul tütar, kellel on käia oma tee ja kes õhtuti haarab Agahta Christie kriminaalromaani järele. Ühel päeval küsis Rene minu käest, milline näeb välja Agatha Christie ja asus seejärel kirglikult kirjanikku guugeldama. Mõned minu peretuttavad on pannud alati pahaks, et koos tütrega televiisorist selliseid mõrvamüsteeriume nagu "Poirot" või "Mõrvad Midsomeris" vaatan. Pole hullu! Koolivaheajal tutvustasin kõigi pahaks panijate meelehärmiks Renele veel üht uurijat, keda olen alati imetlenud - leitnant Columbo (TREILER SIIN). Eile vaatasime ära esimese osa ja Renele täitsa meeldis.

Ah jaa... Veel üks müsteerium! Telefon. See jõulude eel kadunud mobiiltelefon pole siiani välja tulnud. Lõpuks tunnistasin Renele üles, et lood on nii, et emme-issi tahtsid sulle jõuluks mobiiltelefoni kinkida, kuid emme peitis selle nii põhjalikult, et keegi pole seda enam näinud. Rene oli hetkeks elevil ja küsis siis kolm küsimust: "Mis värvi see uus telefon on?" "Kas sellel on suurem ekraan, kui minu eelmisel telefonil?" ja lõpuks: "Mis firma?" Saanud kõikidele küsimustele vastused, ei huvitanud teda rohkem uus telefon. Ta ei hakanud seda isegi otsima. Ma olin hämmingus. Ja ega mina ei hakanud seda siis ka enam otsima. Eks elu näitab. Olles täielikult välja puhanud, on mul aeg pühenduda Stellariumile. Uued lood ja loosid on tulekul! Head uut aastat kõigile! 


2007: Rene, Christmas & "MidsomerMurders"
School holidays have got a new meaning for me. When my daughter's school holiday started on 20 December last year, it meant that we both slept until noon for two weeks in a row and acted like the most mischievous loafers. My daughter and I chatted until midnight, and every once in a while the husband would come ask with a reprimanding face, that why isn't the child already in bed?

As a matter of fact, this kind of time is of essence. How much we need to do all sorts of things on a daily basis! Nice conversations that take us to a time machine, take us flying with a carpet, or to a picturesque garden of 'Midsomer Murders' - that doesn't happen every day. Routine pleasures get most of the discussion time... Time. How fast it flies! It was not so long ago when I was still a little girl myself, who nervously waited for Santa, and bedtime stories from the radio. Now I have a daughter with her own paths to walk, who waits for Santa and grabs an Agatha Christie book in the evening. One day my daughter asked me what Agatha Christie looks like, and she passionately started googling away. 

Oh yes... The phone. The phone gone missing just before Christmas has still not made an appearance. I finally admitted to Rene that the case was that mommy and daddy wanted to get her a phone for Christmas, but mommy hid it so well that nobody has seen it after. Rene was excited for a moment and asked three questions: "What colour is the new phone?" "Does it have a bigger screen that my previous phone?" and finally "Which brand?" Having got answers to all her questions, she wasn't excited about the new phone any more. She didn't even start looking for it. Well, and I.. Well, I didn't start looking for it either. Life will tell. Some family friends of mine have always minded that I watch murder mysteries on television with my daughter, and for their displeasure, I introduced another detective, whom I've always admired, to Rene - lieutenant Columbo (TRAILER HERE). Yesterday we watched the first episode, and Rene quite liked it. And I. After having rested properly, it's time to focus on Stellarium. New stories and giveaways are coming. Happy New Year, everyone!

SHARE:

11 comments

  1. Täitsa ulme, mida kauem see telefon kadunud on, seda rohkem mind huvitab, kuhu Sa selle niimoodi ära peitsid :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen otsustanud, et kui tuleb välja kevadel, siis kevadel, kui suvel, siis suvel :) Minu hajameelsusel pole piire.

      Delete
  2. See on tõesti põnev, et kus see telefon siis lõpuks peidab end. Ma leian tavaliselt kadunud asjad täpselt kuskilt seal, kust juba kordi vaadanud olen, aga see olen kõigest mina :D

    ReplyDelete
  3. Mina vaatasin ka koos emaga nooremana "Mõrvad Midsomeris" ja "Poirod" ja polnud hullu midagi. Hoopis hullem oli aga "Kriminaalne venemaa", aga oi, kui põnev see oli!


    www.cosmeticspower.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Minu jaoks selle blogi parimatest parim osa on nö. "Minu pere lood". Ma lugesin Delfist Sinu esimest postitust (mingi artikkel oli mõni aeg tagasi Eesti blogijatest - sa olid pildil selle roosa palliga), mis rääkis väga soojalt Sinu emast. Kui ma loen sinu kirjutisi Sinu tütrest ja teie ühistest tegemistest, siis mul läheb südame alt soojaks. Sa oled maailma kõige ägedam ema! Mulle meeldib see kerge kõrkus, kuidas sa naerad nende üles, kes ei pea õigeks lastele krimifilmide näitamist (kuid sõltub ka krimist) ja mulle meeldib, et ma lahkun su blogist alati naeratus suul. Sa oled parimatest parim! Küps naine, kes teab, millest kirjutab. Olen saanud aru, et läbi aegade jagad sa oma tütre pilte nii, et ta on seljaga ning ma hindan seda, et Sa hindad oma tütre privaatsust ja ei ole teinud temast blogi aksessuaari. Ma ise ootan viimast kuud oma elu esimest tütart ning Sinu blogi ja suhtumine toidab mind päevast päeva! HEAD UUT AASTAT!

    ReplyDelete
  5. Kui telefon leitud, siis palun avaldada see salapärane peidukoht! :)

    ReplyDelete
  6. Ka minu lemmikud on need postitused. Aga kui vana Rene on? 10 aastane?

    ReplyDelete
  7. Mina vaatasin väiksena samamoodi emagakoos kimkasid telekast :P Ja oi kui põnev oli. Ja siiamaani veel kui aega on loen mõne Agatha Christie või Rex Stouti raamatu üle. Ja Perry Masoni lood olid ühed lemmikumad:) Üleüldse...praegu näeb uudistes ja tavalises teleseriaalis kordades rohkem vägivalda kui Midsomeri mõrvades või H.Poirot-is.

    ReplyDelete
  8. Lühike kirjutis, aga tekitas mõnusa sooja tunde. :)

    ReplyDelete
  9. Sul on õigus, et parim kvaliteetaeg lapsega on tulla välja rutiinsest igapäevaasjade askeldusest ja koos arutleda, unistada ja teha midagi lõbusat ja pöörast :)
    Kuigi Agatha Christie Miss Marple ja Poirot lugusid ei pea pöörasteks ega tavalisteks mõrvalugudeks. Mind võlub neis eelkõige õhkkond, ajastu ja inimtüüpide kujutamine, kombed ja riietus ja käitumine tol ajastul. Tavaliselt osutub mõrvatuks ka mitte kõige toredam inimene, kelle mõrvamiseks oleks tavaliselt kõigil tema lähikondsetel põhjust.
    Meedia, televisioon ja uudised on rohkem täis mõtetut vägivalda, tapmisi ja katastroofe, nii et Christie lood on turvalised ja kvaliteetmeelelahutus :D

    Jalgalasknud jõulukingituse juhtum laheneb iseenesest, nagu elus palju probleeme ja asju, kui sa midagi muuta hetkel ei saa, siis oota, tavaliselt lahenevad siis asjad iseenesest ja sulle parimal moel :D

    ReplyDelete
  10. Mina vaatasin issiga Poirot' ja Midsommeri mõrvasid. Ja kui muidu oli ta väga range ning pidin igal õhtul kl 9 magama minema, siis suvel ja muudel koolivaheaegadel võisin kauem üleval olla ja neid sarju vaadata. Tõid mu ühe armsa mälestuse meelde. :)

    Kui meie lähme Igoriga mõni nädalavahetus välja, siis lapsed saavad alati kauem üleval olla ja meie voodist ühe pika multika vaadata. Nende suureks lemmikuks on muuseas Hayao Miyazaki looming. Sobivad suurepäraselt nii suurtele kui ka väikestele.

    Kuule.. kas teie olete ka mõelnud selle peale, kas need Midsommeri elanikud juba otsa ei peaks saama? Igas osas läheb vähemalt 3 inimest parematele jahimaadele. :D

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig