Saturday, August 23, 2014

My Tips &Tricks: 11 Ways to Boost Your Mood

Iga aastaga, mil saan vanemaks, tunnen, kuidas asjad, mis mind varem häirisid, kurvastasid või taevas teab, mida kõike minuga tegid, mind enam ei kõiguta. Kuid üks, millest ma lasen end jätkuvalt häirida, on halb ilm. On päevi, mil ma astun ootamatult halvaks keeranud ilmale väga julgelt vastu.  See ei sega mind ja on päevi, mil leian end mustast august. 

Ma tean, et mina pole ainus. Samavõrd, kui paljusid saabuv sügis rõõmustab, on ka neid, keda pimedad õhtud masendavad. Mina olen teinud endale spikri väikestest ja suurtest asjadest, mis kehva ilmaga teevad tuju paremaks. Proovi järele, ehk mõjuvad sullegi! Ma ise püüan alati kõikvõimalike vahenditega oma meeleolu tõsta ja üleval hoida, sest mul on suur vastutus - mul kasvab kodus väike tütar ja pole kahtlust, et õnnelikud lapsevanemad mõjutavad lapse elu ja tegemisi. Nii. Tee nüüd tutvust minu spikriga!




1. Koristamine võib olla erakordselt rahustav, sest sa näed kohe tulemust. Kui oled teinud korda unarusse jäänud köögikapi või sättinud ümber esikuriiuli, on rõõm ja rahulolu tajutav. Koristamine justkui vabastab toas lukku jäänud energia ja see annab jõudu kõigeks muuks.

2. Triikimine on olnud läbi aegade minu jaoks tuju tõstev. Nagu ka koristamisega näed sa triikides kohe tulemust ja mis on veel mõnusam, kui vaadata perfektselt triigitud särkide rida! Muide, need, kes armastavad triikida oma pidžaamat, teavad, kui mõnus tunne on end triigitud ööriietesse libistada.

3. Otsi internetist või kokaraamatust mõni uus retsept ja kaasa kokkamisse pereliikmed. Mina meelitan alati oma tütar Rene kööki ja annan talle mõned väikesed ülesanded. Me räägime koos juttu ja Rene maailmavaade mõjub lausa tervendavalt.

4. Maniküür! Väike vann kätele ja küüntele teeb alati head. Vali oma küünelakkide seast välja lemmiktoon ja tuju on õige pea parem! Kui ei usu, proovi järgi.

5. Kas Sa oled viimasel ajal unustanud nägu maskitada? Lukusta end vannituppa, otsi kapist välja üks hea näomask ja poputa end! Miks üldse näomaske teha? Loe lähemalt SIIT.

6. Mis on sinu lemmikfilm või telesari? Kas sul on DVD kodus? Ehk on keegi selle filmi lahkelt Youtube`i üles laadinud? Kuum kakao või soe tassike teed, kommid ja sina diivanil istumas taustaks jooksmas lemmikfilm. Ma armastan sarja "Mõrvad Midsomeris" ja ühe nutika mõrvariga osa "Destroying Angel" leiad SIIT.  

7. Kui olen kõigest eriti tüdinenud ja vahest isegi vihane, aitab saun ja ujumine. Ostan tavaliselt kolme tunni pileti ja sellest poolteist tundi veedan vahelduva eduga Soome saunas. Kui oled juba kord sauna läinud, ära unusta teha mõnusaid protseduure. Alusta keha koorimisest ja ära unusta juuksemaski. Tõsi, kord sulasid mul saunas juuksed ära. Sellest, kuidas juukseid saunas kaitsta, saad lugeda SIIT.

8.  Kui sa ei päevitu (nagu näiteks mina), siis tõstab tuju ilus jume. Mina saan selle tavaliselt purgist. Soovitan soojalt Dove`i! 

9. Kui sul on kodus kamin, tee tuld ja istu kamina ees. Ma võin aegajalt ainiti tuld vahtida ja unistada. Vahel aga üldse mitte millestki mõelda. See mõjub lausa puhastavalt! 

10. Ära unusta lõhnaküünlaid! Ma olen jätkuvalt sõltuvuses Nurme Seebi ja Stellariumi koostöös valminud sidrunheina-tsitronella küünlast. Hiljuti avastasin enda jaoks ka nende Männimetsa küünla, mis mõjub väga rahustavalt ja meeldis kõigile mu külalistele. Nurme Seebi leiutaja Marit Tiits juba teab, kuidas võrratud lõhnaküünlad valmis võluda. Sellest, kuidas valmis küünal Stellarium, saad lugeda SIIT.

11. Üks julgemaid nippe on halvale ilmale vastu astumine. Mäletan, kuidas sõitsin kord tõukerattaga läbi tuule ja lörtsi tööle ning kohale jõudes ei seganud halb ilm mind enam mitte raasugi. Pea oli selge ja tuju hea!

Milliseid nippe sina kasutad, kuid hea tuju on läinud oma teed? Jaga oma mõtteid Stellariumi kommentaariumis. Tänan sind juba ette!




Every year I get older, I feel how things I got disturbed by before or made me sad, don't bother me anymore. Only thing I still let to bother me is terrible weather. There are days I will walk towards bad weather with a courage. It doesn't disturb me and, but still I find myself from a black hole.   

I know I am not the only one  who feels that way. As much as upcoming fall makes people glad, it makes some people depressed because of its dark evenings. I have created little list and included bigger and smaller things into it, that will make my mood when the weather is not that great. I happen to have a big responsibility - I have little daughter at home and there is no doubt, happier parents will affect a child positively.   

1. Cleaning can be extraordinarily calming and comforting as you can see the result immediately. If you have cleaned your messy kitchen cupboard or shelf in the hallway, you can clearly feel the satisfaction and joy. Cleaning almost like sets the energies gotten stuck in your home free and gives the strength for everything else.   

2. Ironing has been really relaxing for me. As with cleaning, you can see the result right away and what can be better than seeing the neat row of already ironed shirts.  Also, people who love to iron their PJs, know the feeling of getting into freshly ironed night wear.   

3. Search some new recipes from the internet and cook with your whole family. I always tempt my daughter Rene to cook with me and give her some smaller activities while cooking. We are usually chatting while doing it and her point of view is always refreshing.   

4. Manicure! Little bath soak is always good to the nails. Choose your favourite nail polish shade and your mood will be better than before! If you don't believe me, try it yourself.  

5. Have you skipped on your favourite face mask lately? Lock yourself into your bathroom and pamper your face with a good face mask. Why you should do masks in the first place? Read it here.   

6. What is your favourite movie or series? Whether you have the DVD or you can find it on Youtube,  watch it again. Hot cocoa or warm cup of tea, you on your couch and your favourite movie playing for you. It works! Right now I am always watching "Midsomer Murders" and I will share one link that take you to Youtube to watch my fave movie Destroying Angel (link here).   

7. Whenever I am so fed up and almost angry, it is time for the sauna and swimming. I usually buy the three hour ticket and half of the time I spend in the Finnish sauna. When you are in sauna, don't forget to pamper yourself with the procedures like exfoliating your body and doing a hair mask. 

 8. If you never get tanned (that's me!), the wonderful mood can be achieved with getting your tan on. I usually get my tan from a bottle. Dove is the one I recommend!   

 9. When you have a fireplace at home, make a fire and sit in front of it. I can look the fire and dream while doing it, forever. Sometimes it is also good not to think about anything at all. It is purifying!    

10. Don't forget scented candles! I am still addicted to Nurme Seep and Stellarium candle that vas developed in the collaboration between the two. Recently I discovered their Pine Woods candle that is very calming. The creator Marit Tiits of Nurme Seep sure does know how to make wonderful scented candles.   

11. The bravest tips has to be to stand up despite the bad weather. I remember the time I cycled with my cruiser bike and it was pouring sleet down from heaven. When I got to work, I was not bothered by the weather at all. My head was clear and mood was great!  



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

10 comments

  1. Koristamine, enda ümbruses asjade korrastamine ja ebavajaliku äraviskamine puhastab ja annab head energiat ja sellega viskaksid nagu ära halbu emotsioone ja mõtteid oma peas ka, nii et kaks ühes - elamine korras ja pea klaar ja tuju positiivsem :)
    Maskid, maniküür, massaaž koos lemmiklõhna või lõhnaküülnaga on tujutõstev, masenduse korral on roosilõhn üks mu lemmikuid, samuti on hea ylang-ylang. Enne magamajäämist tilgake roosiõli padjanurgale ja ärkan rõõmsamas tujus.
    Kui kodus kamin, siis sügisõhtud küdeva kamina ees tassikese lemmikteega, lisaks kõrval kass kurrumas päästab ka vahel maailma :)
    Sinu nimekiri toetavaid nippe on nii põhjalik, et lisada ei olegi rohkemat, lihtsalt igaühel isiklikud laiendid neile tegevustele :D
    Ja nagu inglased ütlevat, pole halba ilma, on vale riietus, siis vahel ongi hea tuule-lörtsiga korralikult sissepakituna õues jõudu katsuda, pärast on tuul ja värske õhk pea klaariks teinud ja polegi tahtmist enam masenduda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See inglaste ütlus on klassika ja nõustun täielikult. Lugesin, kuidas Jackie Kennedy käis igal hommikul iga ilmaga oma kodu lähedal olevas pargis kiirkõndi tegemas. See oli tema parim viis, kuidas hommikuti pea selgeks saada. Aga eks inimeste meeleolusid segavad ja juhivad kümned erinevad suured ning väikesed nüansid ja ilma on vahest ehk kõige lihtsam süüdistada :)

      Delete
  2. Mul on kodus kõik telesarja "Sõbrad" osad, mis teevad alati tuju heaks. Jennifer Aniston on olnud minu stiiliikoon läbi aastate. Ei saa pilku tema juustelt! Nõustun eriti su viimase punktiga. Mina käin palju ratsutamas ja see tõstab minu tuju enneolematutesse kürgustesse. Aitäh väga ausa postituse eest. Edu Sulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vau! Ratsutamas! Väga tubli. Minul on kodus vaid ratsakiiver, millega käin jalgrattaga sõitmas. Edu Sullegi!

      Delete
  3. Halb ilm mõjutab meid kõiki. Tark on see, kes selle enda jaoks ära registreerib, järeldused teeb ja nö. vastu astub. PS. Sinu blogi pildid on parimad. Käin paljudes USA, Inglise, Rootsi tippblogides ja Sinu pildid ei jää välismaistest blogidest maha.

    ReplyDelete
  4. Küpsetamine on minu top 10 esikohal - eile tegin lastele tervislikke küpsiseid, mis sisaldavad väikeses koguses suhkrut. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, küpsetame on tõesti mõnus. Alates taigna kokku segamisest, sellest lõhnast, mis hakkab ahjust tulema ja lõpuks ... Kui saab kooki või küpsist tassikese tee kõrvale võtta. Loodan, et jagad oma blogis õige pea retsepti :)

      Delete
  5. Minul oli täna selline hall päev. Mis ma siis tegin - tassike kohvi, natuke shokolaadi ja valisin raamaturiiulist seekord ühe moepiltide raamatu. Piltide imetlemisele järgnes riidekapi ülevaatus, sügisriiete komplektide valimine, sorteerimine ja sobitamine. Taasavastasin päris mitu unustatud riideeset. Homme tõttan keemilisse, et vintaaz mantlikestele elu sisse puhuda ning jään põnevusega lehtede langemisaega ootama:) Tuju on igatahes hulga parem kui hommikul ärgates....

    ReplyDelete
    Replies
    1. No näed, kui tubli! Minu ema ütleb ikka, et päev on meie käes. Võime teha selle ise ilusaks või lasta häirida väikestel asjadel ja ainult viriseda. Jään huviga ootama Sinu postitust vintage mantlist!

      Delete
  6. Täna on taas masendavalt hall ja pime ilm. Panin põlema 3 küünalt, üks neist Joiki magus 'Vanille et noisette'- hea lõhn turgutab alati tuju.
    Peaks kappe koristama, aga pole pealehakkamist. Ootan natuke, ehk see tuju tuleb...Sinu soovitused on muidugi väga head!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig