Tuesday, March 4, 2014

My Tips & Tricks: How to Make Roses Live Longer?

I know, upcoming lines won't do me honour, but at least I am honest with you and despite that at the end of this post there will be a happy ending. For years I didn't like cut flowers. If people asked me what to get for my birthday I always said: "For heavens sake, not cut flowers!" There has been times, when at the same day I gave away all the cut flowers people had been gifted me. Usually I gave them all to my mother. 

Last year I got sent yellow tulips and if I put them into vase I started to like them. I have to say my eternal passion and love belongs to pot plants - for example orchids, hydrangeas and more orchids. But suddenly I felt that these tulips were so refreshing. And this is the story how cut flowers started to get into my heart.

 When talking more about cut flowers, it is utterly sad that they die so quickly. But one lady from flowers shop helped me with few tips how to make roses last longer. As it is Woman's Day very soon I will share these with you!

These roses were in vase for couple of days and started to fade.  After bathing them during night in a cold bath I cut their stems short, for about 10-15 cm and put them into deep vase. Like flower shop lady told me, roses can live and look pretty for few more days when to put them into deep vase filled with water. Another great trick I share with you- if you have some spare space in your fridge, put your vase of roses there overnight. I did so and my flowers lasted for four more days. It was also funny! One morning my husband peeked into fridge and asked if my roses were our new appetizer.  If you happen to have good tips how to make cut flowers last longer, please share them in the comments section of Stellarium. I have discovered the joy of cut flowers and promise not to give gifted flowers away anymore. 


Ma tean. Järgnevad read ei tee mulle au, kuid vähemalt olen ma aus ja sellel postitusel on õnnelik lõpp. Aastaid ja aastaid ei pidanud ma lugu lõikelilledest. Kui sünnipäevade eel inimesed küsisid, mida kinkida, vastasin: "Taeva pärast. Mitte lõikelilli!" On olnud aegu, mil kingiks saadud lõikelilled samal päeval edasi kinkisin. Tavaliselt oma emale. 

Läinud aastal saadeti mulle kollased tulbid ja kui nad vaasi panin, hakkasid teised täitsa meeldima. Olgu öeldud, et minu jäägitu armastus kuulub potililledele - orhideed, hortensiad ja veelkord orhideed. Kuid äkitselt tundusid tulbid vahelduseks nii värskendavad. Ja nii hakkasid lõikelilled mulle vaikselt südamesse pesa punuma. 

Mõni aeg tagasi hulkusin Tiimaris, kus toimub suur tühjendusmüük ja kõik tooted on -50%. Nagu sa ehk isegi tead, on sellistelt allhindlustelt ilma ostuta lausa patt minema kõndida. Seega jõudis mulle kõige muu hulgas koju see nutikas vaas. Ja kui sul on juba vaas, võiksid seal sees olla ka lilled. Lõikelillede puhul kurvastab mind kõige enam nende kiire närtsimine, kuid üks tore proua lillepoest lohutas mind hiljuti paari nipiga, kuidas roosid kauem säilivad. Naistepäeva eel jagan neid sullegi!    


Need pildil olevad roosid olid paar päeva olnud vaasis ja omadega juba täitsa läbi. Pärast öist suplust külmas vannis, lõikasin neile 10-15 sentimeetrise varre ja pistsin nad kurguni vaasi. Nagu lillemüüja mulle pajatas, seisavad roosid veel mitu head päeva, kui neid kurguni vees hoida. Teine hea nipp, mida sulle jagan - kui külmkapis on ruumi, pista oma väike vaas ööseks külmikusse. Minul pidasid lühikeseks lõigatud roosid selliselt veel neli päeva vastu. Lisaks sai ka nalja. Abikaasa päris ühel hommikul pea külmkappi pistes, et kas tegemist on uue eelroaga. Kui sul on nippe, kuidas lõikelilled kauem vastu peavad, jaga neid heldelt Stellariumi kommentaariumis. Mina olen enda jaoks leidnud lõikelilled ja luban, et ei kingi enam kingiks saadud lilli edasi. 

Stellariumil on naistepäevaks aga lillede asemele teistsugune kingitus - loosi läheb 100 euro eest Avoni kosmeetikat ja hulgaliselt teisi auhindu. Loe lähemalt SIIT.

SHARE:

15 comments

  1. Minul on lihtsalt mure lõikelillede säilitamisega. Sinu puhul paar päeva on isegi hea tulemus. Viimati kui valentinipäevaks roosid sain, närtsisid need ööpäevaga! Panin küll vette isegi mingit pulbrit, mida lillepoest kaasa anti, aga see ei paistnud midagi aitavat. :( Lõikasin roosidel ilusti otsad ka ikka lühemaks jne.
    Kipun arvama, et mul on halb kraanivesi ja järgmine kord kui kunagi lilli saan, katsetan puhtama poeveega, millesse lilled panna. Kui siis sama lugu on.. siis lilled lihtsalt ei armasta mind. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, ma ei armastanud ise ka lõikelilli pikalt. Lihtsalt seepärast, et naad kipuvad pudi ajama ja vahel ma magan maha, millal on õige aeg nad üldse välja visata. Kuid nüüd uusi nippe proovides, on lootust :)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, päris hea idee. Kavatsen seda järgmiseks kodus testida :) Aitäh!

      Delete
  3. Jumaldan valgeid roose ja kui neid õigesti kohelda, siis võivad need tujukad lilled vastu pidada mõnikord isegi rohkem kui nädal.
    Varre otsad tuleb kohe alguses ära lõigata ja siis panna kuuma vette. Nii lihtne see ongi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kreemikas valged roosid on tõesti väga ilusad ja annavad interjöörile sära.

      Delete
  4. Mina pritsin igal hommikul roose veega ja lõikan iga kord varsi natuke lühemaks! Kobarnelgid peavad jube kaua vastu siis, kui nad spraidi sisse panna :) Aga et roose spraidiga värkselt hoida.. seda peaks ka nüüd järgi proovima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga hea. Mina teen nädalavahetusel algust ja pistan roosid spraidi sisse. Näis, kuidas läheb. Kui oled järgi proovinud, jaga palun ka muljeid :)

      Delete
  5. Mina lõikan korrapäraselt ja sprite on parim lilledele roos, nelk säilivad suurepäraselt. Kuna oli jaanuaris sünnipäev, siis olid minul lilled 24 veeb. alles:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on küll väga hea tulemus. Kindlasti olid lilled ka südamest kingitud :)

      Delete
  6. Minule õppetas üks florist sellist nippi, et panna roos keevasse vette ja ta seisab palju kauem ilusamana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keeva vee nippi õpetas mulle kunagi ema. Olin selle sootuks unustanud. Blogi näol saab pidada nüüd ka päevikut, kuhu tähendada üles nippe, mis muidu võivad meelest minna.

      Delete
  7. Mina panen rooside puhul vette sidrunhapet ja lõikan otsad ära. Päris kuuajalist tulemust ei saa, aga õis muutub küll tugevamaks....

    ReplyDelete
  8. Meie pere kasutab sellist nippi, et kui lilled nt. roosid hakkavad juba ära vajuma siis võta mõni vana ajaleht, mis on juba loetud, tee see märjaks ja pane roosid selle peale ning rulli kokku. Ja nii jätta mõneks tunniks või isegi terveks päevaks ning nii on need ilusad veel mõned päevad :)

    ReplyDelete
  9. Kui lisada lillevette natuke suhkrut, aitab ka lilledel kauem püsida

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig