Sunday, March 25, 2012

Vallatud kurvid mu peas


Minult küsitakse sageli: kas rullidega on valus magada? Vastus on ei. Ma ei maga rullidega. Pole kunagi maganud. Ei hakka iial magama. Selleks on täna imelised tooted, mis võimaldavad uhked lokid kõigest tunniga. Kas teeme nende mõnusate toodetega tutvust?

Kui ma olin kuskil 20aastane, hakkasin juuksuri juures käima ja lasin endale rullisoenguid teha. Pöördepunktiks sai aeg, kui sõitsin kuuks ajaks Saksamaale. Lokkidest ma loobuda ei suutnud, see tähendas, et pidin ise hakkama saama.


Nooh. Ütleme nii, et nagu iga algus... Oli ka see raske. Minu mäletamist mööda loopisin ma esimestel kordadel Saksamaal suure vihaga rullid mööda hotellituba laiali, sest neid oli võimatu pähe saada. See võis päris piinlik ja ühtlasi naljakas vaatepilt olla.

Aga nagu me teame - harjutamine teeb meistriks. Kui ma alguses keerasin rulle tunnikese või koguni kaks, siis nüüd, 13 aastat hiljem, saan rullid 20 minutiga pähe. Siis tuleb nad vaid fööniga kuivatada.

 Kergita juuksejuuri

Rullide keeramisel algab minu jaoks kõik juuksejuure kergitajast. Seni on kõige parem toode Matrix Amplify Root Lifter (pildil), mida tuleb juuksejuurele pihustada. Kasutada saab seda ka tavalise föönisoengu tegemisel. See toode on tõeline ime ja üks pudel peab vastu kaks-kolm kuud.
Root lifter fikseerib loki ja kui kiharad hiljem õrnalt lahti sõrmitseda ning pisut kammida, jääb juuksejuur ikka isekalt seisma. Kui isekus võib üldse kunagi olla ilus, siis on seda just isekalt seisev juuksejuur!






Kolm parimat lokivedelikku 


Ilusate lokkide saavutamiseks on kindlasti vaja head lokivedelikku. Mina kasutan peamiselt kolme toodet. Kõige karmim on Schwarzkopfi "Setting Lotion" (super hold). Kui rullid on kuivaks föönitatud, on juuksed praktiliselt kivistunud. Ma olin esialgu selle lokivedelikuga täiesti nõutu. Kuniks kord valasin pudelist veerand teise nõusse ja lisasin lokivedelikule vett. Nii saab valmis paraja segu.



Teine minu suur lemmik on Umberto Giannini "Curl Friends". See roosa pudel poleks kunagi minuni jõudnud, kui Tallinna Kaubamajas poleks ühel kenal päeval Wella lokivedelik otsa saanud. Olen oma toodetele tavaliselt väga truu ja uusi seiklusi selles vallas ei otsi. Niisiis otsis ühel päeval Kaubamaja müüja minule ise uue toote. See oligi Umberto Giannini "Curl Friends". 

Avastasin, et uus on palju parem ja kindlasti vajasid mu juuksed vaheldust.  Wella "Stay Brilliant" jättis juuksed raskemaks, kuid nii Umberto Giannini "Curl Friends" kui ka Schwarzkopf "Setting Lotion" (super hold) jätavad juuksed kergemaks. Sellegipoolest annan ma kõigile kolmele tootele maksimumpunktid. Kõik kolm toodet maksavad 10-13 eurot pudel.

Kui rullid on pähe keeratud, siis tuleb need vaid föönitada. Selleks kulub mul umbes 20 minutit. Seda aega saab edukalt kasutada lugemiseks, ajakirja lappamiseks või lihtsalt käsipõsakil istumiseks.

Kui oled rullid eemaldanud, siis sõrmitse õrnalt lokke. Neid tuleb just nimelt sõrmitseda. Ja siis võib vaikselt juukseotsi hakata kammima. Kui soeng on valmis, tuleb mängu tugev juukselakk ja lõpuks läige.  Ja ongi kõik! See on minu viis ja stiil, mis pole mind kunagi alt vedanud. 





Miks lokid? Miks mitte sirged juuksed?

Ka seda küsimust olen aastate jooksul kõvasti kuulnud. Lokkis juuste eeliseks on eelkõige see, et juuksejuur ei lähe nii ruttu rasvaseks. Kui mul on tavaline föönisoeng, peab see vastu parimal juhul kaks päeva. Kuid lokke saab erineval viisil kinni sättida ja lokkis juus peab vastu kolm-neli päeva. Lisaks peidab lokikuhil üsna edukalt ära katkised juuksed. Ja lõpuks on lokid minu arvates lihtsalt ilusad. Neid kohtab meie tänavapildis kahjuks harva.

Kui teil on küsimusi või teate soovitada mulle häid lokivedelikke ja muid nippe, siis muljetage julgelt kommentaariumis.  

Ja lõpetuseks. Vaadake tähelepanelikult seda eelviimast fotot. Ei. See pole kuivanud potilill. See olen mina. Täpselt selline näen enne lokkide lahti sõrmitsemist välja. Nagu tusane toataim, kelle puhul on kahtlus, et ta ei puhke kunagi õitsele ...






SHARE:

14 comments

  1. Ma olen väiksest preilist peale, kui juhtusin Kroonikat sirvima, Sinu juukseid ja üleüldist välimust imetlenud. Tõeline naine igas mõttes! :)

    ReplyDelete
  2. Kas ma saan samade vahenditega juustesse sama kena loki?
    Marko

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marko, sõltub Sinu juuste pikkusest. Aga kui Sul on peas vähemalt 7-10 cm pikkused kiharad, siis 2 cm läbimõõduga rullidega võiks täitsa meeleoluka tulemuse saada. Aga kiika ka siia: Tippjuuksuri viis nippi, kuidas mees saab end stiilsemaks muuta (http://publik.delfi.ee/news/inimesed/tippjuuksuri-viis-nippi-kuidas-mees-saab-end-stiilsemaks-muuta.d?id=64138793) Ehk on abi!

      Delete
  3. Aga milliseid lokirulle kasutad? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, Maarja, teen rullidest õige pea ühe sissekande. Siis saad põhjalikumalt lugeda :)

      Delete
  4. Mina ootan ka postitust lokirullide juhistega. Koos video, piltide ja kõige muu sinna juurde kuuluvaga ;)

    ReplyDelete
  5. Mina ei saa lokirulle peast kätte. Olen proovinud ja proovinud, aga pooled juuksed jäävad rullidesse tavaliselt :(

    ReplyDelete
  6. Kas kasutad kuumarulle vöi tavalisi rulle? Ja kas rullid tuleb pähe keerata siis, kui juuksed on märjad vöi juba ära kuivanud?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juukseid tasub keerata poolkuivadesse juustesse, kuhu tuleb pihustada lokivedelikku.

      Delete
  7. Jah, sooviksin ka uut postitust lisaks veel rullide teemaga :) Muidu väga super soeng, lihtsalt väga rõõmus sünges Eestis :D

    ReplyDelete
  8. Mul on juuksed õlgadest pikemad...kas nende puhul saab sellise soengu teha? Mul just homme sünnipäevale minek ja sooviks just lokkidega minna:) Oleks tore, kui teeksid veel mõne postituse sellest, kuidas lihtsalt juukseid sättida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui sul on pikemad juuksed, siis tuleb valida ka suuremad rullid. Kui juus on aga väga raske ja ühepikkune, siis soovitan kindlasti kasutada juuksejuure tõstjat, milles ka blogis kirjutasin. Lokke puudutavaid postitusi tuleb veel :)

      Delete
  9. Kas sa oled proovinud ka sirgendajatega sarnaseid lokke teha? Olen kuulnud, et see pidi veel lihtsam olema kui rullidega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma eelistan tavalisi rulle, sest minu arvates on juuksesirgendaja saatanas :D See kuivatab juukseid ning mul on pärast sirgendajaga tehtud lokke alati juuksed ülikuivad. Mis seal salata, mul on juuksed ka kõvasti rikutud. Aga blogis oli mul "Minu nädal Dr. Hauschkaga" ja siis juuskur Maarika Heering tegi mulle väga ilusa soengu just sirgendajaga. Kuid sirgendajal on minu jaoks teisigi miinuseid - näiteks ei saa hästi juuksejuuri tõsta. Minu sirgendajaga tehtud lokke näeb siit: http://stellaarium.blogspot.com/2012/09/minu-nadal-dr-hauschkaga.html ja siit: http://stellaarium.blogspot.com/2012/09/suviste-huultega-sugismeik.html

      Delete

Blogger Template Created by pipdig