Thursday, November 30, 2023

TOP 5: Need on parimad kuivšampoonid igaks elujuhtumiks


Käes on aeg, kui meist igaüks kannab kas mütsi või vähemalt kapuutsi. Peanahal ja juustel on sellest kahtlemata oma arvamus, mis tähendab, et kui mina pesen hommikul juuksed, föönitan nad kohevaks, tõmban mütsi pähe ja ajan terve päeva linnas asju, siis koju jõudes vaatab mulle vastu justkui rasvas püherdanud rebane. 


Neid kordi ei annagi kokku lugeda, kui haaran vannitoast päeva päästja - kuivšampooni. Kuivõrd mul on kodus pikkade ja paksude juustega tütar, kellel täpselt samad mured, siis peab käepärast vähemalt kaks kuivšampooni olema. Seekordses postituses on erinevas hinnaklassis ja erineva toimega kuivšampoonid, mille seast leiab küll igaüks selle ühe ja õige. 


Magus “Dirty Secret”


Paljusid TIGI tooteid tean juba aastakümneid, kuid nende kuivšampoonid tegid minu südamesse pesa alles sel suvel. Võimalik, et põhjus peitub minu truuduses Alterna kuivšampoonile, milleni jõuame samuti selles postituses. Tulles tagasi TIGI juurde, siis soovisin sel suvel midagi uut proovida - esimesena hakkas silma “Dirty Secret”. Oeh, kui kõik räpased saladused lõhnaksid sama hästi, kui see kuivšampoon, oleksime kahtlemata palju altimad võtma ette kahtlaseid tegusid ja neid saladusi endas kandma. Tulles kuivšampooni juurde tagasi, siis see sinine sihvakas kollase korgiga pudel peidab endas 300 ml kuivšampooni ja kui oled säästlikum kasutaja, saad sellega julgelt kaks-kolm kuud läbi. Kui otsid endale kuivšampooni, mis seisab hea sinu veatu soengu eest, siis soeta see endale SIIT. 

Armulugu Alternaga

Vahel olen mõnda tootesse sedavõrd kiindunud, et teisi selle kõrval ei näegi. Nii on olnud pikalt Alterna vegan kuivšampooniga “Another Day Dry Shampoo”, mille olen pikemat mõtlemata pärast tühjaks saamist uue vastu vahetanud. Alterna kuivšampoon on klass omaette - peamised looduslikud koostisosad on merevetika ekstraktist saadud taimne kaaviar - see iidne Aasia supertoit aitab juuste niiskust paremini säilitada ja hoolitseb selle eest, et  juuksekarva välispind oleks sile. Samas imab ta rasu, viimistlustoodete jäägid, lisab volüümi ja läiget ning tugevdab ja elustab juukseid. Sisaldab valget süsi - see on esmaklassiline mikropoorne ubame tamme söepulber, mis imab endasse liigse rasu, toksiinid ja ärritavad ained, mis omakorda puhastavad ja tasakaalustavad juukseid. Kas tekib veel küsimusi, miks just seda toodet ikka ja jälle eelistan? Kõik saab selgeks, kui mõistad, kui kenasti ta sinu juuste eest hoolt kannab. Ja viimane plusspunkt - olen ka varem kurtnud, et kipun pidevalt pudelikorke ära kaotama. Igati abiks on see, et Alterna kuivšampoonil on nutikork, mida pole võimalik kaotada, sest see on pudeli küljes. Kiika minu lemmikut SIIT.

Oribe maagia

Oribe on üks maagiline bränd. Lisaks kvaliteedile on nad kuulsad oma signatuurlõhna poolest, mis minu jaoks on lausa lohutava toimega. Meenub, kui kajastasin Tallinn Fashion Week`i, mille partneriks on just Oribe ja ühe pika tööõhtu lõpul eksisin Kultuurikatlas juuksurite ruumi. Kuigi kõik olid juba koju läinud, siis õhus hõljus Oribe luksuslik lõhn, mis sel hetkel justkui paitas mu meeli.

Oribe on sarnaselt Alternale mitte ainult kuivšampoon, vaid toode, mis asub kohemaid hea haldja kombel juukseid ravima. See kuivšampoon imab viimistlustoodete jäägid, rasu ja mustuse ning rahustab samas peanahka, taastab juuste tugevuse ja kingib pehmuse. Koostisained annavad samuti aimu, miks on tegemist sedavõrd erilise tootega - Oribe Signature Complex sisaldab arbuusi, litši ja eedelveisi ekstrakte, mis kaitsevad juukseid keskkonna mõjutuste eest ja on juukseid noorendava efektiga. Ekstraktid kaitsevad juukseid kahjustuste, kuivamise ja värvimisest tingitud kahjulike mõjude eest. Lisaks on koostises suurepärane selleriseemne ekstrakt, mis pikendab soengu eluiga ja eemaldab peanahalt rasu. Riisi- ja bambussiid muudavad juuksed siledaks ja siidiselt pehmeks. Mürriekstrakt omakorda toidab ja tugevdab kuivi ja kahjustatud juukseid. Lavendel ja kummel on tuntud oma niisutava ja rahustava toime poolest - nende ülesanne on kuiva ja sügelevat peanahka hooldada. Pudel ise on šikk, pikk ja elegantne. Kui ta oleks mees, kellest tänaval möödun, vaataksin talle tagasi. Kui see toode võiks sinu soengu eest hoolt kanda, siis leiad ta Salonshopi veebipoest SIIT

Joico - imedest koosnev imevahend 

Joico “Weekend Hair” kuivšampoon on justkui järg selle brändi missioonile - toode tagab kuni kaks korda püsivama juuksevärvi ja mõistagi on siin oma loogiga, sest juuksed vajavad siis harvem pesemist. Vähe sellest, et rasu on juuksejuurtelt justkui käega pühitud, lisab ta soengule kerget kohevust ja tekstuuri. Selles tootes on peategelaseks riisitärklis. See on peen looduslik pulber, mis ilmab juuksejuurtelt rasu, lisab juustele kerget volüümi ja pehmust ning annab puhta ja värske tunde. Lisaks leiab kuivšampoonist bentoniitsavi, mis seisab selle eest, et juuksed ei kleepuks kokku ja tagab toote ühtlase pihustumise juustele. Lisaks toimib see teise järgu absorbendina, aidates ennetada rasu liigset ladestumist juuksejuurtel. Boonusena on seal kapseldatud lõhnaaine, mis vabastab järk-järgult värsked lõhnaained juuste puudutamisel või harjamisel. Kõlab nagu selle oleks loonud James Bondis kõigile tuttav Q. Uuri toote kohta rohkem SIIT.


TIGI paneb puusa nõksuma 


Viienda koha minu parimatest parimate edetabelis võtab taaskord TIGI kuivšampoon nimega “Oh Bee Hive”. Nad kohe oskavad toodetele nimesid panna! Kirjutasin ühes varasemas postituses, et TIGI pudelite värvid toovad päikese välja ja panevad puusa nõksuma. Sama on selle kuivšampooni lõhnaga - see on mõnusalt magus algus päevale - umbes nagu tassike kohvi, mis võib vahel hommiku päästa. “Oh Bee Hive” on sedavõrd lustaka lõhnaga ja kiire toimega, et igasugune rasu põgeneb juustest kabuhirmus juba ainuüksi seda rõõmsat kollast pudelit vaadates. Kui sul on kodus teismeline laps, kes küsib oma esimest kuivšampooni, siis see võiks lõhna poolest sobida just tütrele, sest ta on tõesti magus. Kiika soodsat hinda SIIT


Kui me vahel küsime, miks üks toode maksab rohkem, kui teine, siis vastus peitub ehk selles, milleks on erinevad kuivšampoonid võimelised. Üks imab lihtsalt rasu, teine ravib ja hooldab. Mina ostan kord üht, siis teist, sest nii on juuksed ja rahakott tasakaalus. Juba homme algab detsember, seega tasub endale lubada midagi, millega tähistada jõulukuu algust. Ja ära unusta, et kood STELLA15 annab sulle kõigilt Salonshopi veebipoe toodetelt -15%.

* koostöö
SHARE:

1 comment

  1. Mulle meeldiks nii Joico kui ka Alterna kuivšampoon. Joico lihtsalt on mu lemmik juba aastaid ja tundub lausa ideaalselt just mulle sobiv kuivšampoon. Ja see võrdlus James Bondi Q on võrratu! Alterna puhul meelitavad muidugi looduslikkus ja nutikork.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig