Friday, July 28, 2023

TOP 3: Need argised tooted on välismaalt tellides odavamad


Ajal, mil hinnad tõusevad iga päevaga, automaks lehvitab rõõmsalt aknast sisse ja euribor ähvardab rahakoti sootuks lõhki ajada, on aeg oma ostud kriitilise pilguga üle vaadata. Kust ja mida me ostame? Kas midagi, mida oleme harjunud aastaid Eestist ostma, on mujalt soetades sootuks odavam? Siin on kolm täiesti erinevat toodet, mis on välismaalt tellides odavamad.

Alustagem šokolaadist. Täna on luubi all RITTER Sport. Ma ei kujuta oma elu ilma šokolaadita ette. Võtan igal hommikul kohvi kõrvale täpselt ühe tüki šokolaadi ja hiljem, kui joon oma musta teed piimaga, võtan teise tüki. See on minu distsipliin, mida aegajalt ka mitme šokolaaditükiga kipun rikkuma. Kuid kui palju maksab minu lemmikuim šokolaad oma erinevates versioonides Eestis ja kui palju maksab ta näiteks Saksa Amazonist tellides? Möödunud detsembris tellisin sõpradele ja perekonnale jõuludeks kasti Ritter Sporti. Kokku vist viiskümmend tahvlit erinevate maitsetega. Šokolaadide hinnad varieerusid, kuid 100 grammine tahvel maksis alates 1,09 - 1,29 €. Tallinnas ühes suures toidupoes maksab sama suur Ritter Sport 2,65 €. Ritter Spordi veebipoe leiavad kõik maiasmokad Amazonist SIIT.

Bepantheni silmatilgad 

Kuna käin sageli ujumas ja ülejäänud päev möödub arvutiga töötades, on minu asendamatuteks silmatilgadeks juba aastaid Bepathen. Seega olin üsna rõõmus, kui leidsin apteegist uues kuues Bepatheni silmatilgad, mis pärast avamist peavad vastu 12 kuud. Tegin ka kiire hinnavõrdluse ja mida ma avastasin? Eestis maksab üks pakk Bepantheni silmatilku 16,36 , mis teeb liitri hinnaks 1636,00 € Kiikasin Amazoni ja leidsin, et neidsamu silmatilku müüakse hinnaga 24, 22 € - kaks tükki karbis. Kuna tellisin sel korral Amazonist kümmekond asja, jäi ka silmatilkade saatmiskulu nende kümne asja hulka ja see muutus justkui märkamatuks. Seega võin öelda, et olen säästnud kenasti kaheksa eurot ehk ühe pudeli pealt neli eurot. Sa võid ju mõelda, et neli eurot pole kuigi suur säästmine, kuid kui sa selle raha maast leiad, võtad ju üles ja räägid võibolla isegi õhtusöögilauas perele. 

Hudora BigWheel 205 Kick Scooter

Kes on minu blogi lugenud, see teab, et olen aastaid armastanud tõukerattaga sõita. Minu lemmikuks on kujunenud Hudora BigWheel 205 Kick Scooter. Tal on udusule kergune alumiiniumist kere, lisaks saan ta vajadusel kokku panna ja rihmaga üle õla võtta. Tavaline tõukeratas, millele annad jalaga hoogu, annab kõvasti võhma ja nii ei olegi ma endale kunagi elektritõuksi soetanud. Eelmisel kevadel tellisin taaskord Amazonist endale uue tõukeratta, panin talle nimeks Särts ja sel suvel olen temaga nii palju ringi sõitnud, et otsutasin ka tütrele samasuguse tellida. 

Mõtlesin, et Eestist saab tõukeratta vast kiiremini kätte ja asusin siis hindu uurima. Hmm ... Kõige "soodsama" Hudora leidsin hinnaga 119 € ja kõige kallim maksis ühes populaarses veebikaubamajas 187 €. Mis mind kõige enam viimase veebikaubamaja puhul üllatas oli see, et tõukeratta saan kätte alles augusti keskel ja kuigi selle eest küsitakse hingehinda, pean kullerteenuse eest maksma 6,99 €. Seega tulebHudora 205 Kick Scooteri hind 194.99 € Kui see pole röövimine päise päeva ajal, siis ehk nimetagem seda nülgimiseks? 

Vaatasin oma palavalt armastatud Saksa Amazoni ja leidsin, et saan samasuguse tõukeratta 84,99 € ja kuigi sinna tuleb juurde saatmiskulu 22,48 €, tuleb tõukeratta hinnaks 92,23 €. Seega, kui hästi otsida, saab sama tõukeratta 20-100 eurot odavama. Jätan siia ka tõukeratta lingi, mille leiad SIIT ja kust oma tütrele äsja tellimuse vormistasin. Amazonis tuleb hindadel silm peal hoida, sest vahel pakuvad nad heldelt vouchereid kuid siis pakuvad sama hinnaga sama asja. Seega trikitada oskavad ka nemad, kuid nii suuri hinnavahesid ma siiski märganud pole. 

Tasub meeles pidada!

Kirjutan postituse lõppu juba traditsiooniks saanud read: igal veebipoe tellimusel on enamasti saatmiskulu ja seda iseäranis Amazonis. Soovitan testida Amazon Prime'i, kus ostes mitmeid erinevaid asju, jääb saatmiskuluks enamasti 9,99 €. Kui soetad rohkem vajalikke asju, mida soovid varuks, oled igaljuhul võidus. 

Olen ka veendunud, et igaüks leiab endale sõbra või kaks, kellega üht-teist kahepeale tellida ja nii on saatmiskulu odavam. Kui sul on veel mitu sõpra, keda saad ühte tellimusse kaasata, näitab väike rehkendus, et saatmiskulu võib jääda paari euro kanti. 

Väärib märkimist, et ei Amazon ei ole minu koostööpartner, küll aga olen mina nende kirglik klient. Kui sul on mõni tore pood, kus müüakse midagi põnevat tunduvalt soodsamalt kui Eestis või oled avastanud, et hoopis kodumaalt saab midagi hea hinnaga, siis anna kommentaariumis teada.

Sind huvitab autor, kes seisab sinu rahakoti eest ja leiab Sulle parimaid pakkumisi? Jälgi Stellariumi Facebooki SIIT ja hoia Instagramil silm peal SIIN.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig