Sunday, June 21, 2020

Kust saada kaunis päevitus ehk neli imetoodet Vita Liberatalt



Valge nahaga, tunnen end nagu vaene mees, kes on pannud selga kulunud pruuni ülikonna ja sammub raske südamega oma viimase sõbra matusele. Ükskõik kui ilus on minu soeng või meik, kostüüm või kleit, ma lihtsalt ei tunne end heleda nahaga mitte iial hästi. 

Inimestel on iseendaga isevärki suhted ja mina pole mitte mingi erand. Looduse poolt on mulle kingitud lumivalge nahk, mis ei lähe päevitades isegi mitte roosaks, veel vähem punaseks. Juba aastaid tagasi seletas arst mulle ära, et minu nahk ei tooda melaniini, seega võin päikese käes olla ükskõik kui kaua, nahk ei lähe jumekaks. Ütleme nii, et kui mu nahk on eales olnud kaunilt päevitunud, siis igakord olen selle jume pudelist või tuubist välja võlunud.  

Ühtpidi on see ju suisa absurdne esimese maailma probleem, aga kui ilusast jumest sõltub minu enesetunne ja see kingib mulle enesekindlust, siis on isepruunistuvad kreemid minu iluarsenalis alati peaaegu esikohal. Möödunud aastal käisin Marsaana poolt korraldatud üritusel, kus Vita Liberata tutvustas uusi tooteid. Kuigi olin aastaid tagasi nende isepruunistuvaid kreeme juba testinud, avaldas mulle muljet, kui palju uut ja huvitavat meile esitleti. Alustasin möödunud suvel erinevate Vita Liberata isepruunistuvate toodete testimist ja aasta hiljem, kui meil on olnud täpselt üks nädal mõnusalt kuuma suve, on õige aeg sulle oma lemmikutest rääkida, sest kauaoodatud päikeseliste ilmade asemel on meil valdavalt vihm ja täna liikusin ringi soojas kašmiirmantlis. Ütleme nii, et erilist rannailma pole Eestis olnud ... Seega - siin on kõik, mida sa vajad kuldse päevituse saamiseks.


"10 Minute Miracle" ehk kümne minuti ime 

Üks mugavamaid lahendusi on Vita Liberata „10 Minute Miracle” (hind: 42,99 €) Selle kasutamine näeb välja nii, et kui oled keha duši all korralikult ära koorinud, siis hõõrud pruunika geeli kergelt niiskele nahale ja lased nahal kuskil kümme-viisteist minutit mõjuda. Seejärel lähed duši alla ja loputad geeli maha. Mõne tunni pärast hakkab nahale ilmuma imeline päevitus. Kõlab nagu muinajutt – umbes nii, et kui suudled konna, saab temast prints. Aga nii ta on – minust saab küll mõne tunni jooksul jumekas printsess. 



Eksperimenteeriva hingena olen geeli vahel terveks päevaks kehale jätnud, riided selga tõmmanud ja eluga edasi läinud. „10 Minute Miracle” meeldib mulle just seepärast, et vahel kui olen õhtuti väsinud ega jõua mitte mingi imega endale isepruunistuvat kreemi kehale panna, saab seda toodet nahale hoopis hommikul määrida. Õhtuks on jume garanteeritud. Plussiks ka see, et geel on pruunikat tooni, seega näen täpselt, millised kohad kehal on juba geeli peale kandes kaetud ja isepruunistuvale kreemile iseloomulikke heldaid laike pole vaja karta. Igati ideaalne toode neile, kes alles teevad isepruunistuvate kreemide kõikvõimsas maailmas esimesi valikuid.


"Body Blur" ehk filmistaari jume  

Kuid imetooteid jagub Vita Liberata universumis veelgi. Kuidas saada kümne minutiga filmistaari jume, millega võiks ükskõik millisel punasel vaibal enesekindlalt ühe poosi teise järel sisse võtta? Õige vastus on: "Body Blur" self tanning Sunless Tan (hind: 39,99 €).  See on loodud neile, kes vajavad enne pidu (olgu see siis koos sõpradega või pidu sinus eneses) kiiresti jumalikku jumet, mis samal ajal ka isepruunistuva kreemi ülesandeid täidab. Samal tootel on ka teine variant, mis annab küll päevituse, kuid ei toimi isepruunistuva kreemina. Seda kasutan näiteks siis, kui teen stilistina tööd ja modell peab kiiresti jume peale saama. Nendel päevadel on just see kreem minu parim assistent.  Suvel on see üldse asendamatu toode - kui käid paljaste säärtega, mõjub see kreem säärtel justkui nähtamatu sukapaar. Samuti on ta täiuslik abimees, et dekolteepiirkond pidulikumaks muuta. Soovitan seda kahtlemata igale naisele, kes soovib seda perfektset jumet, kuhu on justkui kukkunud tilk kulda. Tulemus on täiuslik.




 Fantastiline "Fabulous"

Mul on isepruunistuvate kreemidega olnud igasuguseid katastroofe. Mäletan, kuidas aastaid tagasi olid mingi kehva juhuse läbi mu käed tänu ebakvalitseetsele isepruunistuvale kreemile tumepruunide laikudega kaetud. Üks imetore meeskolleeg, kes mitte iial ei küsinud minult mitte midagi isiklikku, vaatas koosolekul mu käsi ja uuris hämmingus silmis: „Kas sul läksid käed põlema?” See tekitas üleüldise naerupahvaku ja siis ma selgitasin ise naerust kõveras, kuidas valisin endale vale isepruunistuva kreemi. 



Selleks, et sina ei peaks samasuguse küsimusega silmitsi seisma, soovitan Vita Liberata sarjast hoopis järk-järgulist isepruunistavat emulsiooni "Fabulous" (hind: 22,99 ) . Nii nagu nimigi lubab, timmib emulsioon sind järk järgult pruuniks – ikka nii, et alguses oled väga kerge päevitusega ja kui lisad seda nahale ka järgmisel õhtul, oln tulemuseks justkui pool päeva päikesevannis kümblemist. Nendest neljast tootest, millest täna kirjutan, kasutan sageli just sedasama, sest jume jääb nahal väga loomulik ja kaunis. Muide, see sobib imehästi kuivale, tundlikule ja vananevale nahale. 


"Fabulous Self Tanning Mist" 

Alustasin selle arvustuse kirjutamist veebruari lõpus, kui sõitsin lennukis Londonisse. Kui paar nädalat hiljem Eestisse tagasi jõudsin, oli maailm muutunud. Kes oleks teadnud, et vahepeal saabub pandeemia ja isolatsioon, mil näen kodukontoris töötades välja nagu pimedas keldris vedelev valge sellerijuurikas. Kuid nüüd, kui juulikuu on Eestit vihmadega kostitanud, on Vita Liberata mind veel ühe tootega üllatanud: Fabulous Self Tanning Mist isepruunistav sprei (hind: 23,99 € ). Mul on igasuguste spreidega keeruline suhe, kuid selle suhte silub kinnas. Nimelt ei lasta seda otse kehale, vaid hoopis Vita Liberata kindale ja sellega tuleb see nahale hõõruda. Kuivab ta paar minutit ja jume saabub kuskil nelja kuni kuue tunni jooksul. Kui kindaga asjatada, pean selleks, et ka seljale kuldne päevitus saada, tütre appi paluma. Minu jaoks ainus miinus ongi see, et kinnast kasutades pean nö. abiväge kutsuma. Kuid see on ikka väga väke miinus võrreldes sellega, millise ilusa ja jumeka keha tänu isepruunistuvale saan. 

Kui ma peaksin nendest neljast tootest oma lemmiku valima, siis on seda raske teha, sest kõik neist on absoluutselt oma ülesannete kõrgusel. Pigem teab igaüks ise, kas ta on harjunud kasutama geeli, spreid või hoopis klassikalist emulsiooni. Kui tsiteerida klassikuid, siis kellele ema, kellele tütar või peaks tänases maailmas korrektsuse huvides lisama: kellele isa, kellele poeg.


SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig