Monday, October 7, 2019

How to make better friends with autumn


The arrival of each autumn has been melancholy for me. Sometimes more, sometimes less. And each time I try hard to keep my spirits high. A year ago in late October, I travelled to England for 10 days and finally found a cure for my autumn depression. However strange it may appear, what spoke to me was London full of Halloween decorations.  

The first image of this blog post features me sitting in front of a Halloween decorated house somewhere near Kings Road. The autumn in London did not seem as half depressing as in Estonia. After this trip to London, I became fascinated with Halloween. For many years I have enjoyed the interior decoration. Therefore I follow several bloggers who have shared their home furnishing in their blogs in the most extraordinary way. I love it how they repaint their front door according to the season change and are always inventing new tips and tricks on how to make their homes more cheerful. I notice that even during the first days of October they are already busy preparing for Halloween. The bright colours in the interior, doors decorated with pumpkins and yellow-orange flower boxes. This all takes me back to my childhood home and as I recall it the busy decorating started just before Christmas.  Yet there is an abyss of darkness between the summer and Christmas that a more sombre person could easily slide into.

So, what is it what I have learned following Halloween themed blog posts? I have realised that if you start decorating your home at the beginning of October - bringing out the pumpkins, arranging some bats and black cats to the walls and filling your home with lush flowers in bright autumn colours, then the autumn is not so gloomy after all.

Earlier this week I saw how Jenny from the Big Family Little Farmhouse blog transformed her home in preparation for Halloween. It looked completely different and undoubtedly much more fun for the young ones. Jenny is homeschooling her children and she has turned her home into an exceptionally adventurous place where one can stumble upon ghosts and there are hundreds of bats flying on the walls.

On a stormy autumn morning, inspired by the Instagram stories of Jenny, I also decided to create a pastel-coloured Halloween home. I went to Etsy and placed an order for some pumpkins and other fun Halloween-themed stuff. When the pumpkins arrive and I have placed my first decorations, I promise to share pictures in Stellarium and continue my autumn meditations. Meanwhile, I have a question for you - how do you welcome autumn? How do you manage to keep your mood good despite the changing of the seasons?

Foto: Thedesigntwins

Iga sügis tuleb minu jaoks teatava rõskuse ja ... raskusega. Vahem on seda rohkem, siis jälle vähem. Kuid ma näen meeleolu toonuses hoidmisega alati vaeva. Eelmisel aastal sõitsin oktoobri lõpus kümneks päevaks sootuks Inglismaale, kust leidsin sügismasenduse vastu rohtu. Nii kummaline kui see ka pole, kõnetas mind Halloweeni kaunistusest tulvil London. 

Selle postituse avakaadris istun Kings Roadi kandis ühe maja ees, mis on dekoreritud Halloweeni teemaliseks. Sügis Londonis ei tundunud mulle üldsegi nii rusuv, kui Eestis - loomulikult aitab igasugune vaheldus kaasa, kuid meeleolukad ettevalmistused Halloweeniks võitsid mu südame. Tagasi kodus, hakkasid Halloweeni teemad mulle aina enam huvi pakkuma. Ja seda eriti kodusisutuses. Nii jälgin mitmeid blogijad, kes on oma kodu sisutamisest teinud erakordsed blogid – mulle pakub lusti, kuidas nad aasataegade vaheldudes värvivad ära välisukse ja jagavad hoogsalt nippe, kuidas oma kodu pidevalt muuta. 

Vaadates Ameerika sisustusblogijate esimesi oktoobri päevi, käib tihe ettevalmistus Halloweeniks. Kodus on esil erksad toonid, uksed on kaunistatud värviliste pärgadega ning välisukse esine on tulvil kõrvitsaid ja kollaseid lilleklumpe. Neid postitusi vaadates rändasin mõtetes oma lapsepõlvekoju ja mulle meenub, et suurem dekoreerimine sai meil alguse jõulude eel. 

Kuid suve lõpu ja detsembri alguse vahel laiub minu silmis terve kuristik, kuhu võib nukrameelsem inimene kergelt kukkuda. Vaadates erinevaid Halloweeni teemalisi postitusi, leidsin end mõttelt, et kui alustada oktoobri alguses kodu kaunistamisega – tuua välja kõrvitsad, sättida seintele mõned mustad kassid ning sättida laudadele ohtralt sügiseteemalisi lilli, siis polegi sügis nii masendav.    

Möödunud nädala alguses vaatasin Instagramis Jennyt blogist Big Family Little Farmhouse, kes muutis Halloweeni ootuses oma kodu sootuks teistsuguseks ja kahtlemata oma laste jaoks palju lõbusamaks paigaks. Jenny lastel on koduõpe, seega on ta Halloweeni ajaks teinud oma kodust teinud erakordselt seiklusrikka paiga, kus võid komistada kummituste otsa ja seintel näeb sadu nahkiiri lendamas. 

Vaadates Jenny Instastoorisid otsutasin ühel sügistormisel hommikul tuua Halloween pastelsetes toonides ka enda koju. Nii avasin Etsy ja tellisin mõned kõrvitsad ning muid lõbusaid Halloweeni teemalisi tooteid. Kui kõrvitsad on kohal ja olen esimesed kaunistused paika pannud, jagan neid ka Stellariumis ja jätkan oma sügismõtisklust. Seniks küsin sinult – kuidas sina sügisega läbi saad? Kuidas õnnestub sul aastaaegade vahetusest hoolimata meeleolu toonuses hoidmine? 




SHARE:

2 comments

  1. Mõte meeldib. Realistlikult ei ole mul aega, et oma kodu kõrvitsatega täita ja mingi kuu aega hiljem need ära koristada. Jõulud otsa ja jälle korterit kaunistama. Selleks, et kõike seda jõuda, ei käi vist inimesd tööl ja lapsi ka ei ole.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle väga meeldib Sinu kommentaar, sest see meenutab 100% mind ennast. Ma jätan paljud asjad tegemata just seepärast, et aega lihtsalt ei ole. Võti ja vastus sellele on aga lihtne - kui mingi asi läheb piisavalt korda, siis tuleb selleks aega võtta (isegi, kui ikkagi tundub, et aega pole). Ma olen jätnud väga toredatele üritustele minemata, sellepärast, et aega pole ehk loe tõlkes: laps tuleb koolist koju ja sooja sööki ei saa. Hmm. Kui ma asjad varem ära lahendan, siis saan mina minna nii üritusele kui ka tema oma sooja toidu. See on vaid üks näide. Sama on väikeste nüanssidega oma kodus - hiljuti leidsin Hortesest suure valge kandiku ja mõtlesin, et teen köögilauale midagi uut - kandiku kaunistustega. Siis mõtlesin, et kust ma ikka selle aja leian. Lõpuks viisin kandiku koju, kus ta ootas kaks nädalat, seejärel panin ta vabal hetkel laulale ja alles laupäeval sättisin sinna asjad nii nagu olin plaaninud. Aega tuleb vaikselt, kuid järjekindlalt endale võtta. Ja vahel nahutan ma ennast seepärast, et scrollin telefonis või arvutis oma vabal hetkel uudiseid (samas võiksin hoopis tegeleda asjadega, mis mulle tõeliselt korda lähevad). Seega proovi ja anna mulle teada, kas Sul õnnestus end nõusse rääkida :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig