Monday, September 16, 2019

The Five Rules of What Not To Do at Modern Parties

Hardini Lestari

September is at hand and the time for summer garden parties is over. However, it does not mean that the parties are over, they are just moved indoors. Thus Stellarium will remind you of some contemporary rules: what NOT to do at parties!

1. However hectic your house party turned out to be, never ever send your guests invoices for broken items on the next day! Even if your favourite Monet has lost its frame or much loved Villeroy & Bosch china has been shattered to smithereens. What you can do though, is to be more exclusive when making a list for your next party.

2. In most Western countries  it is rather extraordinary to ask your guests to remove their footwear upon arrival. Here’s my chance to ask you, my dear readers: would you ask your guests to leave their footwear into the entrance hall?

3. I usually know who are the people hosting and what are their expectations and during  the autumn and winter season, I always bring my indoor shoes. Taking into account our local seasons and weather, I have noted on invitations that if desired, my guests could bring their indoor shoes.

4. If you are this type of individual, who only orders food from the local organic sellers and painstakingly reads all the food labels at the grocery store, then please try not to practise this when visiting someone. It is not a good conduct to dictate to your hosts where should they buy their meat next time or what dishes not to serve. If you are following a special diet, then quietly bring a box with your own food…   
A true story: my good friend was recently somewhat nonplussed as a host when one of her guests obliviously kept opening the kitchen cupboard doors in her open-plan flat, picking out random jars and tins and reading out loud the nutrition facts labels and claiming that some of the contents of the kitchen cupboard should be binned. 

5. And the last recommendation is just for giggles in Estonia’s context: never send your guests precise instructions where to land their private helicopter (unless, of course,  they are in fact arriving in their helicopter).       

What are the guidelines you usually follow when visiting someone?  Feel free to share the most outrageous situations you have witnessed!  


Tristan Gassert


September on käes. Aiapeod on selleks korraks peetud. Kuid see ei tähenda, et lõbustustel oleks kriips peal. Need toimuvad nüüd siseruumides ja sestap tuletab Stellarium meelde mõned moodsa aja reeglid, mida pidu korraldades või peol... ei tohi mitte mingil juhul teha!  

1. Ükskõik kui kirglikuks sinu kodus peetud pidu ka ei kipu minema, ära iial saada järgmisel päeval külalistele arveid lõhutud asjade eest. Isegi, kui sinu Richard Uutmaa maal on ootamatult jäänud raamist ilma või palavalt armastatud Villeroy & Bochi serviisist on jäänud järgi vaid killud. Tõsi, planeerides järgmist pidu, võid siiski oma külaliste nimekirja koostades olla tunduvalt selekteerivam.  

2. Maailmas peetakse suureks tabuks, kui sa palud külalistel saabudes jalanõud ära võtta. Siinkohal on mul hea võimalus uurida oma lugejatelt: kas teie palute külalistel enne õhtusööki jalanõud esikusse jätta?   

3. Lähed külla, sulle valatakse vein ja sa otsustad otsemaid veini hinna välja uurida? See on viimasel ajal kuum teema – külalised skaneerivad läbi populaarset äpi Vivino veini sildi ja saavad automaatselt teada veini hinna ... Hmm ... Kui oled seni varmalt Vivinot kasutanud, jäta see järgmisel peol vahele.  

4. Kui sina oled see, kes tellib oma kodulauale toidu vaid kohalikelt mahetalunikelt ja toidupoes loed iga sildi pealt, mida üks või teine toiduaine sisaldab, siis külla minnes on aeg see komme koju jätta. Ära asu külas oma võõrustajale sõnu peale lugema, kust ta järgmisel korral oma liha peaks ostma või mida sootuks lauale panema. Kui sul on toidu osas erisoovid, võta oma karp toiduga kaasa - keegi ei solvu, kui ütled sarmikalt, et oled dieedil ... Siinkohal lugu elust enesest - mu sõbranna sattus hiljuti võõrustaja rollis täbarasse olukorda, kui üks tema bravuurikas külaline avas muretult avatud köögis tema kapiuksed, noppis sealt erinevad topsikud välja ja luges kõigile ette, mida üks või teine toit sisaldab ja mis tuleks sootuks prügikasti visata.  

5. Viimane soovitus on Eesti mõistes mõnusalt lõbus - ära saada külalistele kutsega instruktsiooni, kuhu külla tulles oma isikliku helikopteriga maanduda, kui nad just tõepoolest helikopteriga sinu peole ei saabu ...  


Milliseid on reeglid, mida sina külla minnes alati jälgid? Ja ära unusta jagamas kõige tragikoomilisemaid lugusid, mille tunnistajaks oled külas olles sattunud.



SHARE:

2 comments

  1. Selle viienda soovituse lisan kindlasti oma järgmisele sünnipäevakutsele :) Aga ülejäänud soovitusi laiendaks hea meelega kõigi ühiste toitumiste s.h töölõunate soovituste alla. Ma tean, et mul peaks olema täiesti ükskõik teiste jutust, aga ometi siiski häirib mind, kui kolleegid iga kord üksteise toiduvalikuid kommenteerivad. Minu jaoks tundub see väga tüütu. Vahel tõesti satub menüüsse ka vähem tervislikke valikuid, aga siinkohal on mul kaks ideed, millest lähtuda. Esiteks - muretsemine on palju hullem, kui mistahes sai kunagi olla saab. Ja teiseks - õnnista oma toitu! See on nii ilus ja lihtne mõte, et oma toidule häid soove kas või mõttes öeldes, muudame me selle endale palju sobivamaks. Aga pidude juurde tagasiminnes, siis mina olen vastupidiselt levinud tavale paluda lilli mitte tuua, just palunud neid tuua. Mu sünnipäev on südasuvel ja nii tihti ei tule inimesed selle peale, et võiks ka siis lilled peole kaasa haarata. Eriti ilus ja armas, kui need on nopitud - loomulikult vastutustundlikult - oma aiast või põllult :) Mõnele taimele just meeldib, kui tema õisi nopitakse ja tänutäheks kasvatab ta mitu uut asemele ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle ei meeldinud aastaid lilled ja ma olen isegi sünnipäevakutsele kirjutanud: lilli mitte tuua. Paar aastat tagasi hakkasin aga sõbrannadele suuri roosikimpe kinkima. Kui saime kokku, siis viisin suure kimbu kaasa. Lisaks on mul üks armas sõbranna, kes rääkis ka lõikelilledest alati nii ilusti, kuniks nüüd rõõmustan ka lillede üle. Kuid kuna mul on lapsepõlvekodudes olnud suured aiad, siis mulle ongi meeldinud lilled pigem peenras, nüüd näppan vahel ka mõne vaasi. Ja muidugi peab olema mõnusalt lihtne vaas, kus lill või lillekimp saab esimest viiulit mängida :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig