Wednesday, May 25, 2022

Bloggers are paying for EMPTY perfume bottles so they can get the perfect Instagram ‘shelfie’!


Lately, selling and buying empty perfume bottles has become popular on eBay. Who are the clients? Bloggers. But why? To leave a wealthier image.

There's no doubt that a blogger who can afford Jo Malone, Chanel or Serge Lutens perfumes, is automatically in the category of wealthier bloggers. The more expensive the empty brand bottle on your shelf, the better. 

I have been a journalist for more than 20 years and blogging has been part of my experimental reporter spirit. I don't think I would have survived this astonishing market if my journo nerves of steel had not accompanied me on the journey. Even in a small country such as Estonia there have been incidents that make a more cold-blooded person laugh hysterically, and a more vulnerable cry inconsolably. 

I have often thought about where bloggers are going with their trends and how to map this wonderful but really strange world? The news that selling empty perfume bottles on eBay is a big thing, has been covered in prime British gossip newspaper The Sun as well as various British home magazines. For example, it's possible to buy an empty Chanel No 5 bottle with five pounds. It doesn't sound like a bad deal to get a fiver for a bottle that would have otherwise ended up in the rubbish. You could use that money to modestly go to a cafe or buy a pair of tights.

Reading those news, I was almost overcome with regret for having thrown so many empty perfume bottles away. But if you take life with a pinch of humour, it's the best joke to enter a new week with - a blogger is nervous on eBay to the very last minute, buying a collection of Jo Malone's perfume bottles. When they arrive, they go on the shelf, and whom is she deceiving? Actually herself. I would go to the cafe for that money. How about you?



Viimasel ajal on eBays muutunud populaarseks tühjade parfüümipudelite müümine ja ostmine. Kes on kliendid? Blogijad. Mille nimel? Eks ikka selleks, et ennast jõukamana näidata.

Pole kahtlust, et blogija, kes võib endale näiteks Jo Malone`i, Chaneli või Serge Lutensi lõhnu lubada, on automaatselt rahakama blogija kategoorias. Mida kallima firma tühi pudel sinu riiulis laiuatab, seda parem. 


Ma olen olnud ajakirjanik üle 20 aasta ja kahtlemata on blogimine olnud osa minu eksperimentaalsest reporteri vaimust. Ma ei usu, et oleksin sellel hämmastaval turul nii edukalt vastu pidanud, kui minu külm ajakirjanikunärv poleks mind saatnud. Isegi väikeses Eestis on tulnud ette intsitente, mis ajavad külmaverelisema inimese hüsteeriliselt naerma ja haavatavama lohutamatult nutma. 


Ma olen sageli mõelnud, kuhu on blogijad oma trendides suundumas ja kuidas kaardistada seda imelist kuid samas ülimalt veidrat maailma? Uudis, et eBays on tühjade lõhnapudelite müük saanud suure hoo sisse, on käinud läbi nii Briti kollase meedia lipulaevast The Sunist kui ka erinevatest Briti koduajakirjadest. Näiteks on võimalik osta endale tühi Chanel No 5 pudel viie naelaga ja kallimad pudelid lähevad loosi 20 naelaga. Iseenesest pole see üldse halb diil, kui mõelda, et saaksin pudeli eest, mille muidu prügikasti viskakin, tervelt 5-20 naelea. Tõsi, eBay ja Paypal võtavad oma protsendi, kuid nii väikeste summade puhul pole see eriti märkimisväärne. Pole kahtlust, et selle summa eest saab korra kohvikus käia või endale paari sukki osta. 


Lugedes neid uudiseid tabas mind praktiliselt kahetsus, et olen nii palju tühjaks saanud parfüümipudeleid minema visanud. Kui võtta aga elu läbi huumori prisma, siis on see parim nali, millega uude nädalasse minna - blogija muretseb eBay oktsjoni jälgides kuni viimaste sekunditeni - kas ta ikka võidab? Seejärel ostab enda kollektsiooni tühjad Jo Malone´i (jah, see bränd on hetkel kõige popim) parfüümipudelid, saab need lõpuks kätte, sätib riiulile, teeb Instagrami pildi ja keda ta petab? Tegelikult vaid iseennast. Mina läheksin küll selle raha eest kohvikusse. Kuidas on sinuga lood?   



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig