Saturday, May 9, 2015

Dessert for mother's day


It's Mothers' Day already tomorrow, which means it would be lovely to surprise your mother with some good tastes. But does it necessarily have to be cake? I found chilli chocolate cream with banana and avocado from Tuuli Mathisen's blog. I believe it can be a refreshing change from the predictable cakes for any occasion.  

Tuuli writes: "One sin-free and not just sin-free, but in reality a serious health friend dessert that is effortless to make. It tastes lovely and even the pickier family members are fooled by the chocolate coloured avocado. Smoothly this cream has found its way to our family's main menu and we've made it many times. I like this cream without added sweetness and with a little bit of chilli powder. For the kids I make it without chilli and add honey or agave syrup for sweetness."
What's needed? 
1 small or half a bigger avocado
 1 banana 1 tsp cocoa powder 
1 tsp vanilla sugar 
pinch of chilli powder a little bit of salt 
honey (optional) 
pomegranate seeds, chocolate chips, or something else for decoration 

How to prepare?  

Process the avocado, banana, cocoa powder, vanilla sugar, chilli, and salt and add a bit of honey, if you wish, into a smooth cream in a food processor. Place in the fridge for at least half an hour and then split it between serving bowls. Decorate with chocolate chips or pomegranate seeds.

Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".



Juba homme on emadepäev, mis tähendab, et oleks igati tore oma emakest mõne uue maitsega üllatada. Kuid kas see peab olema tingimata tort või keeks? Mina leidsin Tuuli Mathiseni blogist tšillise šokolaadikreemi banaani ja avokaadoga. Usun, et see võib mis tahes sündmuse puhul olla värskendav vaheldus ootupärastele koogikestele või tordilõikudele.

Tuuli kirjutab nii: "Üks patuvaba ja mitte lihtsalt patuvaba, vaid tegelikult tõsine tervisesõbrast magustoit, mis valmib olematu vaevaga. Maitseb samas mõnusalt ja isegi pere pirtsutajad petab kakaoga šokolaadiseks värvitud avokaado ära. Sujuvalt on see kreem meie pere püsimenüüsse lülitunud ja teeme juba mitmendat korda. Mulle endale meeldib see kreem ilma lisamagustajata ja tibakese tšillipulbriga. Lastele teen ilma tšillita ja lisan veidi mett või agaavisiirupit, et kreem veidi magusam oleks."


Mida sa vajad?

1 väiksem või pool suuremat avokaadot
1 banaan
1 spl kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga jahvatatud tšillipulbrit
veidi soola
Soovi korral veidi mett
serveerimiseks granaatõunaseemneid ja šokolaadilaaste või muud meelepärast

Kuidas valmistada?

Töötle avokaadi, banaan, kakaopulber, vanillisuhkur, tšillipulber ja sool ning soovi korral veidi mett köögikombainis või purustajaks ühtlaseks kreemiks. Aseta külma vähemalt pooleks tunniks ja jaota siis serveerimisnõude vahel. Kaunista šokolaadilaastude ja granaatõunaseemnetega.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig