Monday, May 28, 2018

Look of the Week: Katrin Pihela - Lady in Black



"Every Italian town has its own history and I have a massive attraction towards certain eras. When I travel, I'm living my own story and spend time in my own bubble," says Katrin Pihela, who is the organiser of the beauty fair Ilu Sõnum ('Message of Beauty'). In this photo, Katrin is posing in a dress found from Florence and hence opens our new section Look of the Week. What's the story behind this elegant black dress?  

Katrin says that she immediately recognised the dress when she saw it on the shop window in Florence. "There's Seville and Havanna in that dress. I stepped into the shop that was full of floral dresses, but my gaze was still locked on the dress that was on display on the window," Katrin tells us. The brand is Twinset Milano

 However, it's rare for Katrin to go shopping when she is travelling, because time is precious and there's always so much culture to dive into. "But when I already stop by a shop window to consider it, go to the shop and into the changing room, I usually end up buying the dress. It's all about recognising the item. As it also happened this time, the dress is like tailor made for me." 

A minimal accessory to Katrin's outfit is the straw bag that's been gaining huge popularity for a few years already. "I bought them from a market in Bali, 10 euros a piece and I got them in several colours. I liked their shape and simplicity. In addition to that, it reminded me of the beach bag seen in my mother's wardrobe in my early childhood. When I'm travelling, I usually notice these kinds of handicraft bags and small brands mainly. And I especially like connections to different eras and the stories I invent to go with the things."  

Shopping tip. Katrin tells us that she traditionally goes to Nice after the beauty fair in the spring. She always goes to markets there where local producers come to sell their samples and you can stumble upon real art. "There's nothing cooler than finding something with a very unique design that barely costs anything."





"Igal Itaalia linnal on oma ajalugu ja mul on tohutu kiindumus mingite kindlate perioodide juures. Reisile minnes elan oma lugu ja veedan aega omas mullis," räägib ilumess Ilu Sõnum projektijuht Katrin Pihela. Sel pildil poseerib Katrin Firenzest leitud kleidis ja avab meie uue rubriigi "Look of the Week".  Milline lugu rullub lahti selle elegantse musta tualetiga?     

Katrin ütleb, et kohe, kui ta Firenzes poe vaateaknal musta kleiti nägi, tundis selle ära. "Minu jaoks on selles kleidis Sevillat ja Havannat. Astusin poodi, mis oli tulvil lillemustrites kleite, kuid minu pilk jäi jätkuvalt pidama just vaateaknal olnud kleidil," räägib Katrin. Tegemist on firmaga Twinset Milano.  

Tõsi, reisides juhtub väga harva, et Katrin üldse poodidesse šoppama suundub, sest aeg on väärtuslik ja alati on nii palju kultuuri, millesse sukelduda. "Aga kui ma juba vaateakna ette kaaluma jään, poodi lähen ja proovikabiini suundun, siis üldiselt selle kleidi ka ära ostan. Kõik on kinni oma äratundmises. Nagu ka seekord, see kleit oli nagu spetsiaalselt minu mõõtude järgi õmmeldud ja justkui mulle loodud."    

Kleit sobis kui valatult ja praeguse suvise ilmaga on puuvill kõige ihusõbralikum. Seda enam, et Itaalias polnud sootuks nii soe kui samal ajal Eestis. Nii sai ta musta elegantse kleidiga sulnilt Firenzet avastada ja sellesse omal viisil mälestusi talletada.

Minimalistliku aksessuaarina kroonib Katrini riietust maailmas juba paar aastat tohutut populaarsust kogunud õlest kott. "Soetasin neild endale Balil turul käies 10 euroga ja ostsin suisa mitu värvi. Mulle meeldis nende vorm ja lihtsus. Lisaks meenutas see vägagi mu varases lapsepõlves emal kapis nähtud punutud rannakotti. Reisidel märkangi eelkõige selliseid käsitöökotte ja väikeste tegijate loomingut. Ja eriti meeldivad mulle seosed erinevate ajastutega ning lood, mida ma asjadele külge poogin."     

Šopingu nipp. Katrin räägib, et tal on traditsioon pärast kevadist ilumessi Prantsusmaale Nizzasse sõita. Seal käib ta alati turgudel, kus kohalikud tootjad tulevad müüma oma näidiseid ja silma hakkab imelisi taieseid. "Miski pole vahvam, kui leida ülimalt originaalse disainiga asju, mis ei maksa praktiliselt midagi."

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig