Monday, February 5, 2018

Perfume Portrait: Elizabeth Arden Green Tea Fig


A perfume can enter the room before you, or walk alongside you. A perfume can be suffocating to others and leave a completely wrong signal of you. A perfume can breathe with you calmly, giving you warm confidence and bringing the summer a bit closer - this is what Elizabeth Arden's limited edition scent Green Tea Fig is like.

Who wouldn't be longing for a world full of warmth and laughter every day? This is the idea that is carried by the Green Tea Fig perfume which is inspired by fig trees - known as the symbol of peace and prosperity. The scent is wonderfully charming and modernly mild. Something to spray all over the body after a refreshing shower.  

The top notes of fig and ivy are mixed with mood-lifting citrus nuances. It's citrus that gives the scent freshness that could be in everyone's day and why not also perfume? In addition to freshness, there's also the carefree world provided by a green tea accord and Kadota fig. The end notes carry moderate musk and muscat sage that has a soothing effect at the end of a day - just like a fresh breath of air in a room.

But why figs? The perfume master Rodrigo Flores-Roux explains that during some Japanese rituals, a tiny bit of sugar plum puree will be added to a cup of tea. When thinking about the Green Tea Fig perfume, he finds himself biting into a juicy fig that's dripping with nectar and enjoying a cup of aromatic tea... and all that taking place under the shade provided by the luscious leaves of a fig tree.  

I'm personally taken one step closer to summer with this perfume. From a distance, summer appears before my eyes, the garden is full of flowers in bloom and it's all green. The sun is shining again, I'm wearing a flowery dress, and I'm cooled by Green Tea Fig. I bend over my slightly wild flower bed, break a branch of sweet-smelling pink phlox and I feel a lovely languor. Yes, this is what I'm dreaming of in the midst of the winter, but Green Tea Fig... already announces the summer and takes me closer to the hot days.




Parfüüm võib juba enne sind ruumi siseneda või sammuda sinuga ühte jalga. Parfüüm võib kõiki teisi lämmatada ja saata välja sinust sootuks vale signaali. Parfüüm võib sinuga rahulikult ühes rütmis hingata, andes sulle sooja enesekindlust ja tuues hetkeks suve sulle lähemale: just selline on Elizabeth Ardeni tänavune limiteeritud lõhn Green Tea Fig. 

Kes meist ei igatseks soojusest ja naerust pakatavat maailma? Just sellist ideed kannab endas rahu ja õitsengu sümboliks olevast viigipuust inspireeritud Green Tea Fig parfüüm. Lõhn on vaimustavalt veetlev ja moodsalt mahe. Minu jaoks just selline, mida hoogsalt pärast värsket dušši tervele nahale tuhistada. 

Viigipuu ja luuderohulehtede tipunoodid segunevad tujutõstvalt tsitrusenüanssidega. Just tsitrus annab lõhnale värskust, mida võiks igaühe päevas, miks mitte parfüümis olla? Lisaks värskusele on lõhnas muretut maailma, mida kingib rohelise tee akord ja Kadota viigipuu. Lõpunootides on mõõdukalt muskust ja muskaatsalveid, mis mõjub argipäeval ühtaegu lohutavalt justkui värske tuuleiil toas. 

Kuid miks just viigimarjad? Parfüümimeister Rodrigo Flores-Roux selgitab, et mõnede Jaapani rituaalide raames lisatakse teetassi õige pisut suhkruploomipüreed. Mõeldes lõhnale Green Tea Fig tabab parfüümimeister end mahlaseid ja nektarist nõrguvaid viigimarju näkitsemas ja sinna juurde tassikest sooja aromaatset teed nautimas... ning seda kõike viigipuu lopsakate okste varjus. Kui sind hakkas parfüüm huvitama, siis kiika Kaubamaja netipoodi.

Mind isiklikult viib see lõhn sammukese suvele lähemale. Kuskilt kaugusest ilmub minu silme ette suvi, aed täis õitsvaid lilli ja rohelust. Jälle paistab päike, ma kannan lillelist kleiti ja mind jahutab Green Tea Fig. Ma kummardan oma pisut metsiku lillepeenra kohale, murran ühe roosaka magusa lõhnaga floksi ja tunnen mõnusat rammestust. Jah, sellest kõigest unistan ma keset sügavat talve, kuid Green Tea Fig... Tema kuulutab juba suve ja viib mind mind palavatele ilmadele lähemale. 






PHOTOS: Stella K. Wadowsky

SHARE:

8 comments

  1. Beautiful bottle color. :)

    ReplyDelete
  2. Kulla ja violetse kombinatsioon fotodel on nii võluv :) Huvitaval kombel sirvisin just Pinterestis nn sala-aedade pilte enne siia sattumist. Sinu kirjeldusi lugedes kerkivad ka alati just taolised salapärased, muinasjutulised pildid silme ette :) Parfüümi nuusutaks selle kirjelduse põhjal kindlasti, kuigi seni pole Green Tea kollektsiooni lõhnad kõigist loogikaseadustest ja kirjeldustest hoolimata päris elus minuga klappinud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tõepoolest, kuld ja violetne on väga efektne paar. Mul ongi viimasel ajal selline violetse ja tumeroosa periood. Mis puudutab salaaeda, siis mina kujutasin ette just enda oma, kus suved veedan ja olen sealt ka palju Instastoorisid teinud. Kui Green Tea sari pole Sinu südant võitnud, siis tutvu kindlasti nende uusima liikmega Fig ja ära vaata mööda minu lemmikust, mis on White Tea. Kahjuks omistas viimase otsemaid mu tütar ja ma näen seda pudelit nüüd vaid tema käekotis...

      Delete
  3. Lõhnadest meeldivad mulle tugevamad. Kuid Elizabeth Ardeni 8H huulepalsami vastu ei saa miski. Olen teisi proovinud, need ei ole sama tulemusega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elizabeth Ardeni Eight Hour sari on tõesti klassika. Mina soovitan ka nende sama sarja näokreemi. Just eile õhtul kreemitasin oma tütre nohust punetava ninaümbruse Eight Hour salviga kokku. See on minu jaoks samuti asendamatu ja kui mu nahk on kuiv kui paber, siis poputan end just selle kreemiga.

      Delete
  4. Ma olen kaua parfüümi portreesid oodanud ja need pildid on väga ilusad. Tekkis üks kõrvaline küsimus, et mis firma kott see roosaka tutiga on? Kust see ostetud on? Ardeni lõhnadest nii palju, et mulle meeldib nende üsna uus White Tea. Uut ei ole nuusutamas käinud, kuid huvi tekitas küll.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No näed, kes kannatab, see ka ühe parfüümi portree blogist leiab :) Käekott on Briti firmalt Grafea. See oli nende limited edition sarjast ja ma isegi ei mäleta enam seda nime, kuid mul oli õnn see endale saada ja olen sellest lummatud. Imeline värvide kombinatsioon :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig