Sunday, February 11, 2018

Girl Friday: "Litsid" premiere outfit


It was only June. I got the manuscript of the television series "Litsid" (The Whores) and I was horrified. I had thought my part would be just one sentence. For example: "Your tea, Sir!" or "Madam, your corset!", but now I was looking at three pages of passionate dialogue with the protagonist Mrs. Kukk ... And then the shooting day arrived. I walked around in this awesome atmosphere, preparing for my role, and eventually I asked: "When will it be broadcast?" I was told it would air in February.

"Such a long time to wait" - this was my only thought. But we all know how time flies. February is here, and TV 3 will release Mart Sander's historic drama series "Litsid" this Monday. Last Thursday, a magnificent presentation took place at the Russian Cultural Center for 850 people, in which the first two parts of the series were presented. By the way, the actresses had the honor to showcase the 40s fashion as seen in the series. As things were spiraling out of control, I had no time for a fitting and decided to trust Lembi, the mother of Mart Sander, the creator of the series, who knows my taste extremely well. I had to bring only my sable fur coat and shoes. So, I was looking forward to what kind of dress would be waiting for me. What I had to choose from, was a dark blue dress with a much too daring split, and a fuchsia-colored full-length evening gown. I tried the last one on and felt it was for me! 

From there it went at a double speed – make-up, hairdo and there I was on stage. And then the premiere began. It was an overwhelming feeling to see it unfold: all the details were in place, every nuance double-checked and the dialogs witty – finally! – giving us the opportunity to understand the subtext. Wonderful! When I was talking to my friends at the after party, they wanted to know where I got that dress from. "It's definitely yours. I know you always insist on being in control!" suggested one of my acquaintances. At that point, I understood how relaxing it can be to trust someone else every now and then, and just let things go. For me, everything went perfectly that evening. Sequent Girl Friday is in front of you! Watch TV3 video HERE, where you will see me on stage and talk about the TV series, at the final minutes.




Alles oli juuni. Ma sain kätte telesarja "Litsid" käsikirja ja võpatasin õudusest. Ma olin arvanud, et minu osa on vaid üks lause. Näiteks: "Härra, teie tee!" või "Proua Kukk, teie korsett!", kuid nüüd vaatas mulle vastu kolm lehekülge kirglikku dialoogi peategelase Proua Kukega ... Ja siis oli juba võttepäev. Ma jalutasin ringi selles vapustavas õhustikus, valmistusin oma rolliks ja lõpuks tabasin  küsida: "Millal läheb telesari eetrisse?" Mulle vastati, et veebruaris.

"Nii kaua tuleb oodata" - see oli minu ainus mõte. Kuid me kõik teame, kuidas aeg lendab. Veebruar on käes ja TV 3 paiskab juba esmaspäeval eetrisse Mart Sanderi ajaloolise sarja "Litsid". Neljapäeval toimus Vene Kultuurikeskuses 850 inimesele suurejooneline esitlus, kus nägime sarja esimest kahte osa. Muuseas oli sarjas kaasa teinud näitlejannadel au esitleda 40ndate moodi. Kuna meil läks pööraselt kiireks, ei jõudnud ma kleidi proovi minna ja otsustasin usaldada sarja looja Mart Sanderi ema Lembit, kes teab ja tunneb minu maitset imehästi. Pidin kaasa võtma vaid oma vintage naaritsakasuka ja kingad. Niisiis jäin huviga ootama, millise kleidi ma enda jaoks stangelt leian. Mind ootas ees üks tumesinine liiga julge lõhikuga kleit ja fuksia värvi maani tualett. Proovisin seda ja tundsin, et see on see õige! 

Sealt edasi kulges kõik imekiiresti - grimm, soeng ja juba lavale. Ja siis algas sari. Ülev tunne oli seda vaadat: kõik detailid paigas, iga nüanss mõeldud läbi ja dialoogid lõpuks ometi vaimukad, andmas meile võimaluse mõista ka allteksti. Imeline. Kui ma järelpeol oma sõpradega rääkisin, tahtsid nad teada, kust ma selle kleidi sain? "See on kindlasti sinu oma. Ma tean, et sa tahad alati kõike kontrollida!" pakkus mu tuttav. Sel hetkel mõtlesin, kui vabastav on vahel usaldada kedagi teist ja lasta asjadel lihtsalt minna. Minu jaoks läksid kõik asjad sel õhtul oma täiuslikku rada. Seekordne Girl Friday on sinu ees! Vaata ka TV 3 videot SIIT, kus lõpuminutitel näeb mind laval ja ka põgusalt telesarjast rääkimas.     




PHOTOS: Raul Mee & Kalev Lilleorg
SHARE:

6 comments

  1. You're an actress born. I wonder how many more talents are hidden in you. You are beautiful! :)

    ReplyDelete
  2. Ma ootan suure huviga seda sarja. Millal sinu etteaste tuleb? Tean omast käest, kui vabastav on anda vahel ohad kellelegi teisele. Eelmisel suvel tellisin oma sünnipäevale catering-firma ja kuigi armastan kokakunsti, sain ise üllatuse heade toitude näol ja nautisin omaenda pidu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul on catering firmaga sama kogemus. Kord veetsin kogu oma sünnipäeva köögis ja nägin aiapidu vaid aknast, ise lõhepraadi küpsetades. Pärast seda olin targem ja tellisin lapse sünnipäevaks cateringi. Kui uuel aastal sama cateringi tellisin, olid inimesed vahetunud ja pettumus ei saanud mul olla suurem. Kas oskad mulle head catering firmat soovitada? PS. Ma hetkel ei tea, millises episoodis minu osa "Litsides" tuleb, kuid annan kindlasti teada :)

      Delete
  3. Ootan põnevusega Sinu etteastet :) Avaosa nähtud - kostüümid olid võrratud, mõisaõhustik, mööbel - kõik väga peen ja detailne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on tõesti kostüümidraama, kus naised näevad igas kaadris erakordselt kaunid välja :) Mina olin vahepeal kodus haige ja vaatasin TV3 järelvaatamisest seda terve päeva. Lõpuks mängis lihtsalt taustaks. Nii mõnus.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig