Friday, November 24, 2017

Girl Friday: Three Act Cammaya


Estonian tailor-designer Riina Laanetu presented the collection Cammaya by her brand La Famiglia. The emphasis was on velvet dresses spiced up by flounces and fringes. For the first time in Estonia, Riina also presented her collection of beaver coats and waistcoats that she has been working on for two years.

A week before the La Famiglia show, we did three shoots with them. When it comes to coats, I was surprised by how beaver fur can be used - it looks great as it is, but also trimmed. Those coats haven't been created for wearing once a year to a relative's jubilee party, or go to the opera. Quite the opposite - they can be combined with wellies, jeans, office style, ballerinas, or a party dress and high heels. Those coats don't care about the wearer's age and they fit everyone.

Designer Riina Laanetu said that she has been looking for a coat that would have good energy and would ideally suit the Estonian climate for years. By the way - did you know that there are so many beavers in Estonia that it harms the forest and business. Riina has spoken to beaver experts and knows that regulated hunting of beavers is very important in Estonia, and she finds it important that our natural furs would be appreciated like they deserve.


* * * * * * *

Eile esitles rätsep-disainer Riina Laanetu oma brändi La Famiglia kollektsiooni "Cammaya”. Sel korral oli rõhk sametist kleitidel, millele lisasid särtsu volangid ja narmad. Esmakordselt Eestis esitles Riina ka kopranahkadest kasukate ja vestide kollektsiooni, millega ta on kaks aastat tööd teinud. 

Nädalapäevad enne La Famiglia etendust tegime nendega mitmeid pildiseeriaid. Kasukate puhul hämmastas mind, kui erinevalt on võimalik kopranahka kasutada - see näeb efekte välja nii originaalis kui ka pügatult. Kasukad pole loodud vaid selleks, et aastas korra sugulase juubelipeol särada või ooperisse minna. Vastupidi - neid võib kombineerida nii kummikute kui ka teksadega, kontoristiiliga ja baleriinadega või hoopis piduliku kleidi ja kõrgete kontsadega. Need kasukad ei küsi vanust ega sündmust ja sobivad igaühele.   

Disainer Riina Laanetu ütles, et on aastaid otsinud kasukat, mis oleks nii hea energiaga kui ka sobiks ideaalselt Eesti kliimasse. Muide, kas teadsid - Eestis on kopraarvukus sedavõrd suur, et tekitab kahju metsale ja inimese majandustegevusele. Riina on suhelnud kopra spetsialistidega ja teab rääkida, et kobraste reguleeritud küttimine on Eestis ülimalt vajalik ning sama tähtsaks peab ta seda, et meie looduslikke karusnahku hinnataks selle vääriliselt. Miks mitte teha kütitud loomadest soojad kasukad, millega talvele vastu minna? Seda enam, et Eesti kliima on viimasel ajal selline, et mina isiklikult käisin tänavu juunikuus ühel öisel peol kasukas seljas ...


Today's Girl Friday is a bow to Riina's work and the Cammaya coats. The first series should perfectly convey the feeling that it's finally Friday! You close the office door behind you, and run down the stairs, straight into the arms of the weekend. Two days off waiting at the bottom of the stairs! Not many of them, and at the same time plenty! All the more - the weekend is already planned out! A party within yourself starts the moment you undo your bun and let your hair flow free.  

The star of this photo shoot is undoubtedly the Bordeaux red coat with the deep shade bringing out the brightness of light pink velvet. Wide trousers are always more fun with platform shoes. An unexpected addition is the OPI Hello Kitty blue nail polish. Even my dad liked it!


* * * * * * *

Tänane Girl Friday on kummardus Riina loomingule ja "Cammaya” kasukatele. Esimene pildiseeria "It`s Finally Friday" peaks ideaalselt andma edasi seda tunnet, kui reede on lõpuks ometi käes! Sa sulged enda selja taga kontoriukse ja ruttad treppidest alla, nädalavahetusele otse sülle. Kaks vaba päeva trepimadel ootamas! Seda on nii vähe ja samas nii palju! Pidu sinus eneses algab hetkel, kui oma asise soengu krunnist lahti tõmbad ja juuksed alla lased!

Selle pildiseeria staar on kahtlemata bordoo punane kasukas, mille sügav värv toob välja selle all oleva heleroosa sametpluusi helguse. Laiad püksid mõjuvad alati lõbusamalt, eriti kui neid platvormidel kanda. Mõnusalt ootamatult mõjub OPI "Hello Kitty" sinine küünelakk, mida kiitis isegi minu isa. Ja kui isa juba midagi kiidab, on asi seda väärt.


The second series reminds me of those careless moments when I like dressing up so fancily that people congratulate me for getting married. This is what also happened at Neitsitorn (Maiden Tower) where we shot the long white dress crowned by white beaver. Riina Laanetu's talent as a designer is mixing materials with cuts that make each piece of clothing become friends with the woman's body. The result is both chic and comfortable - that's exactly what La Famiglia woman is like. This white dress is an example of comfort - it looks extremely fancy, but at the same time it's extremely comfortable. To add a bit of sass, I added the golden bag by Kadri Kruus to the outfit to give the sunny top note.


* * * * * * *

Teine pildiseeria "Something's Got to Give" meenutab mulle neid muretuid hetki, kui mulle meeldib end sedavõrd pidulikult riidesse panna, et inimesed mind abiellumise puhul õnnitlema kipuvad. Nii juhtus sel korral ka Neitsitornis, kus pildistasime valget maani kleiti, mida kroonis omakorda valge pügatud kobras. Väärib märkimist, et Riina Laanetu on aastaid rõivadisainerina just läbi võistlusspordi võtme tegutsenud. Tema talent on miksida materjalid selliste lõigetega, et iga riideese saab naise kehaga sõbraks. Tulemus on samaaegselt šikk ja mugav  täpselt selline on La Famiglia naine. Just see valge kleit on näide mugavusest  seljas mõjub ta äärmiselt pidulikuna ja samas on erakordselt mugav. Selleks, et vunki juurde anda, võtsin ühes Kadri Kruusi kuldse koti, mis kingib komplektile päikeselise punkti. 






The third series tells a story about a woman who goes to the forest to hunt the hunter. No gun needed, because the naughty leggings created by Riina do the work. Aren't they ingenious? The blue-green velvet is exceptionally soft on the skin, and while we're on the topic of going to the forest, you obviously need to wear wellies. Warmth isn't given by a coat this time, but a stylish waistcoat and smart cuffs. This is what untrimmed beaver fur looks like. When you're lurking around the forest, better grab a handbag as well. The round beauty by the Hungarian designer Zsuzsa Tamara seemed like the right choice for me - you can adjust the strap so that it's either a crossbody or held in hand. 

We had a pretty big team in the forest this time - one of them had brought gin in case I got cold. But in this waistcoat and cuffs, gin wasn't even necessary! My longest Girl Friday post with three photo series is before you. Which one of the outfits do you like the most?


* * * * * * *

Kolmas pildiseeria "Hunting the Hunter" räägib aga loo naisest, kes läheb metsa jahimeest jahtima. Püssi pole mõistagi enam vaja, sest relva eest on Riina loodud kelmikad liibuvad püksid. Kas pole geniaalsed? Naha vastas mõjub erakordselt pehmelt sinakas-roheline samet ja kui juba retk metsa jutuks tuli, siis tuleb ka kummikud jalga panna. Soojust ei kingi sel korral kasukas, vaid hoopis stiilne vest ja nutikad kätised. Just selline näeb välja pügamata kobras. Metsas ringi luusides tuleb kahtlemata haarata kaasa käekott. Mulle tundus igati efektne valik Ungari disaineri Zsuzsa Tamara ümmargune kaunitar, mille rihma saab reguleerida nii, et tegemist võib olla kas crossbody või käevangus kantava kotina. 

Seda fotoseeriat pildistades oli meil metsas üsna suur tiim kaasas ja üks oli igaks juhuks ühes võtnud pudeli džinni, juhuks kui mul poseerides külm hakkab. Kuid selles vestis ja kätistes polnudki džinni vaja. Nii. Minu kõige pikem, kolme pildiseeriaga Girl Friday postitus on nüüd täies mahus sinu ees. Milline nendest kolmes outfitist on sinu lemmik? 



FOTOD: Meisi Volt
SHARE:

13 comments

  1. Kõik kolm pildisarja väga ägedad. Kas pildistad neid ühe päevaga või kuidas Sul see süsteem käib? Lemmikpilt on see, kus Sa seisad seljaga ja vaatan kirikutorni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seekordsed pildiseeriad (neid on tegelikult kokku viis), jagasime ära nelja päeva peale. Mulle isiklikult meeldib, kui tean oma projekte juba tükk aega ette, saan valida või vajadusel tellida pildiseeria juurde uued aksessuaarid ning siis läheb pildistamiseks. Teen ka proovisoenguid ja katsetan meigiga. Samas oleme Meisiga teinud ka nii, et sõidame paariks päevaks Tallinnast välja, kaasas seitse kohvrit (ilma naljata) ja teeme siis ühe päeva jooksul neli-viis pildiseeriat. Ja järgmisel päeval teeme samuti mitu seeriat. Kuna ma olen ise rahvusvahelise diplomiga meigikunstnik, ei sõltu ma õnneks sellest, kas meikar saab kaasa tulla, vaid eelistan alati meigi ise teha. Sama on soenguga, tunnen enda juukseid kõige paremini ja teen soengud ise. Vahel muudan nii meiki kui soengut jooksvalt. Tegin paar aastat tagasi ka ühe video-vlogi sellest, kuidas käisime Meisiga Kõue mõisas pildistamas. Osad klipid filmis mu tütar, kellest on saanud märkamatult minu kiire ja nutikas assistent. Ta tunneb nii mu meigikohvri meigipalette kui ka igat käekotti, mida parasjagu pildistamisel vajan. Seega on meil enamasti kolmene tiim. Meie Kõue mõisas toimunud seiklusi saab vaadata siit: https://www.youtube.com/watch?v=8vGsaFCxRHo

      Delete
  2. Minu lemmik on see valge romantiline lendleva seelikuosaga kleit.See sobib Sulle nagu valatult.Lemmik pilt on sama mis eelmisel komenteerial.Tekkis vaid kysimus kus selle kleidiga kyll minna, näeb välja nagu pulmakleit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. No näed siis, lemmikpilt on see, kus osa show`st varastab vaade Tallinnale :) Valge maani kleit meenutab tõesti enamasti pulmakleiti, kuid sellega võib enesekindlalt ka peole minna. Sõltub peost. Noh, võib ju ka kellegi teise pulmast läbi astuda, kuid siis tuleb ilmselt arvestada pruudi pahameelega :D

      Delete
    2. Minu teada valge kleidiga kellegi teise pulma ilmuda on etiketi vastane.Mu 6de ilmus venna pulma lakoonilise elevandiluukarva kleidiga.Mäletan et ma tegin talle märkuse selle kohta.
      Käisin yhes pulma kus k6igil olid yhe värvilised kleidid, enamasti pastellsetes toonides , mina aga läksin dsungli mustriga kleidiga , kus lehtede vhelt hiilisid papagoid ja ahvid. :D Tundsin koheselt et olin mingeid reegleid rikkund.

      Delete
    3. See oligi nali, et minna valge kleidiga pulma :) Ma üldiselt pean etiketist väga kinni ja ei kujuta üldse ette end valges kleidis pulma minemast. Kui üdini aus olla, siis mulle meeldib alati käia vaid registreerimisel või laulatusel ning siis koju minna. Kogu see pikk teekond, nuku mässimised ja nimest lahti ütlemised on minu jaoks alati liig. Ise käisin abikaasaga registreerimas, kellelegi midagi ei öelnud ja see oligi minu unistustepulm.

      Delete
    4. Ehk siis lihtsuses peitub võlu!

      Delete
  3. Meeldivad kõik outfitid. Kõige enam valge kleit koos kasukaga ja lemmikpilt kohe selle seeria esimene. Samuti on väga äge viimane vesti ja pluusi komplekt, püksid efektsed, kuid väga julged. Siit seeriast lemmikpilt altpoolt kolmas. Küll teil on garderoobis ilusaid leide!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Need on jah vahvad püksid. Kujutan ette, et kui need tõukerattaga sõites selga panen, võib päris palju tähelepanu saada. Mulle on kõik pildiseeriad võrdselt armsad, kuid metsas oli mingi eriline aura - mind kohe tõmbab metsa :) Aitäh kaasa mõtlemast!

      Delete
  4. Viimane on ülistiilne ja lahe! Sellisena kujutan ennast täiesti ette. Laiade pükstega bordoopunane komplekt on samuti lemmik.

    ReplyDelete
  5. Kuigi esialgu suisa ehmatavad on need püksid, siis mu lemmik on ometi just viimane seeria. Taaskord täiesti isiklikul põhjusel: ka mulle meeldib metsa minnes n-ö täiesti kohatu välja näha, sest kes metsa etiketti näinud on!? Mina igatahes pole ja loodan, et kui see ka kuskil on, siis minuni kunagi ei jõua. Muidugi selles mõttes meeldib mulle valge kleidiga seeria ka, et taaskord (minu jaoks) natuke liiga rangeid "reegleid" kõigutada - kleit on imeline ja mina tellisin just endale jõulupeoks valge kleidi. Eks siis näis, palju õnnitlusi tulemas on :D

    ReplyDelete
  6. That blue nail polish really does stand out :) My fav is the first outfit

    ReplyDelete
  7. Esimese fotosarja kasukas tundub nii pehme ja soe ja sinine küünelakk ja käekott kõlavad hästi kokku. Tumesinine lakk on mu lemmik ka enda küüntel :D
    Kolmanda fotosarja püksid on ehmatavalt huvitavad. Ja karvased kätised on väga armsad.
    Kuna olen hetkel vist romantilise stiili lainel ja ostsin uue kleidi, siis lemmikuks oleks Neitsitorni fotosari ja sellest lemmik esimene foto. Kõik on nii perfektne, alates pehmest jakist ja romantilisest kleidist kuni kingakesteni ja säravad lokid võistlevad säraga väga huvitava käekotiga :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig