Monday, August 7, 2017

Perfume Portrait: Lanvin Modern Princess


I remember many princesses from my childhood. There was Sleeping Beauty, Snow White, and of course Cinderella... But I somehow wasn't too captivated by their stories. I really liked The Little Witch and Puss In Boots, so I didn't really find much in common with princesses, because a broomstick-riding good witch and a clever cat who made his owner into a rich ruler, offered more adventures.

Years later, when I was going through the celebrity pages, I started liking real princesses. There was glamour, there was suffering, they were followed by paparazzi, they were followed by frustrations, but unlike fairy tale princesses, they were much closer to me. Their joys and sorrows gave a chance to identify with them. And those stories didn't always have a happy ending. Those princesses were so much more inspiring than the fairy tale belles who lived happily ever after 'til this day unless they passed away.

Lanvin recently released the perfume Modern Princess. Thinking of the world today, I think it's one of the best names for a perfume. We live in an era where we have more princesses than ever. They walk among us wearing an invisible crown and nobody really minds if they're wearing trainers instead of crystal shoes. A tiring ball gown is replaced by torn jeans. And a crown... Oh, who needs that old thing anyway? Indeed, these days, every beauty can be a social media princess, create their own (air) castle and share only the most beautiful images from the tower of their castle.



But fairy tale princesses lived through a lot of hardships before the happy ending - they ate poisoned apples, or hurt their finger when making yarn on the spinning wheel, but the kiss of a prince saved the day. Real princesses haven't always had this kind of luck. If in fairy tales the princes love their princesses forever, then real princesses among us don't always do this well. We have seen princes who are unable to love their unbelievably beautiful women, we've seen the tears of those princesses... But what about our social media princesses who've put the crown on their head themselves and wave to their Instagram followers from a golden chariot? Will their chariot turn into a pumpkin at some point? 

When I'm writing these lines, I'm thinking how about those social media princess that share filtered photos when walking in their own rose garden? More princesses like that are born every second... And still there are those who prefer to live in their own world, leaving the better photos for themselves. The creator of Modern Princess by Lanvin believes that there's a princess in every woman. She might not be waiting for the perfect prince or wear a crown. The creator of Lanvin's perfume believes that the biggest treasure for a modern princess is freedom and independence. The top notes of the scent take us back to a fairy tale - the fresh note comes from pink apple, and redcurrant adds some zing. The heart is made of a glamorous bouquet of flowers - jasmine, and elegant freesia. The base notes belong to sensual vanilla orchid and the final nuance of mystical luxury is given by musk. Perhaps Modern Princess is meant for those who prefer a cloud of perfume that makes you feel like a princess instead of high heels, a gown, and a crown. Which fairy tale or modern princess has made an impression on you?



Oma lapsepõlvest mäletan ma nii paljusid printsesse. Oli Okasroosike, Lumivalgeke ja loomulikult Tuhkatriinu... Kuid miskipärast ei paelunud mind kuigi palju nende lood. Mulle meeldis Väike Nõid ja Saabastega Kass, seega ei leidnud ma endal kuigi suurt seost printsessidega, sest luuaga sõitev hea nõid ja kaval kass, kes oma peremehest rikka valitseja tegi, pakkusid rohkem seiklusi.

Aastaid hiljem, lapates seltskonnalehekülgi, hakkasid mulle hoopis lihast ja luust printsessid meeldima. Nendes oli glamuuri, nendel oli kannatusi, neid saatsid paparatsod, neid kostitasid pettumused, kuid erinevalt muinasjutu printsessidest olid nad mulle justkui palju lähemal. Nende rõõmud ja kannatused andsid võimaluse samastuda. Ja alati ei olnud nende lugudel õnnelikku lõppu. Need printsessid olid iga kell palju inspireerivamad, kui muinasjutust pärit kaunitarid, kes elavad tänaseni, kui nad pole just ära surnud.

Lanvin esitles mõni aeg tagasi parfüümi "Modern Princess". Pidades silmas praegust ajastut, on see mu meelest üks parimaid nimesid, mida ühele lõhnale anda. Me elame ajastul, mil printsesse on rohkem, kui kunagi varem. Nad kõnnivad meie keskel, neist igaühel on peas nähtamatu kroon ja keegi ei pane pahaks, kui kristallkingakese asemel on jalas hoopis paar tennised. Väsitava ballikleidi vahetavad välja moodsad lõhkised teksad. Ja kroon ... Oh, kes seda krooni enam vajab? Tõepoolest, neil päevil võib iga kaunitar võib olla sotsiaalmeedia printsess, luua endale oma (õhu)lossi ja jagada siis oma kõrgest lossitornist vaid neid kõige ilusamaid kaadreid, mida ise heaks arvab.



Kui muinasjuttudest pärit printsessid elasid enne õnnelikku lõppu läbi palju kannatusi - nad sõid mürgitatud õuna, või veristasid vokil sõrme, siis printsi suudlus äratas nad ellu. Päris printsessidel pole alati sellist õnne olnud. Kui muinasjuttudes armastasvad printsid oma printsesse igavesti, siis reaalsetel pintsessidel meie keskel on tulnud armastuses pettuda. Me oleme näinud printse, kes ei suuda oma muinasjutuliselt kauneid naisi armastada, me oleme näinud nende printsesside pisaraid...

Kuid kuidas jääb ikkagi meie sotsiaalmeedia printsessidega, kes on endale ise krooni pähe sättinud ja lehvitavad kuldses tõllas oma Instagrami jälgijatele? Neid ridu kirjutades mõtlen, et mis saab meie aja sotsiaalmeedia printsessidest, kes oma isiklikus roosiaias kõndides meile oma filtritest läbi käinud fotosid jagavad? Selliseid printsesse sünnib juurde iga sekund... Kas nende tõld muutub kord kõrvitsaks?  

Ja jätkuvalt on neid, kes eelistavad elada omas maailmas, jättes filigraansed kaadrid iseendale. Lanvin "Modern Princessi" looja usub, et igas naised elab printsess. Ta ei pruugi ootada oma perfektset printsi ega kanda krooni. Lanvini lõhna looja usub, et moodsa printsessi suurim vara on vabadus ja sõltumatus. Lõhna tipunoodid kõnelevad aga taaskord muinasjutust - värske noot tuleb roosast õunast ja särtaskust lisab punane sõstar. Südamenoodis on glamuurne lillede bukett jasmiinist ja elegantsest freesiast. Baasnoodid kuuluvad sensuaalsesle vanilje orhideele ja viimase nüansi müstilist luksuslikkust kingib muskus. Küllap ongi "Modern Princess" nendele, kes kõrgete kontsade, maani kleidi ja krooni asemel eelistavad lõhnapilve, mis kingib hetkeks printsessiliku tunde. Milline muinasjutu või kaasaja printsess on sind kõige rohkem kõnetanud?



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

8 comments

  1. Printsessindus jäi lapsepõlves kaugeks, fantaseerisin hoopis maa ja ilma kokku Alice'na Imedemaal. Nagu tal vähe Imedemaal ja Peeglitaguses seiklusi oleks olnud :)
    Ja tegus ja nipsakas Mary Poppins koos oma vahel ulmeliste probleemilahendustega ja teisest dimensioonist pärit käekotiga oli südamelähedane.
    Ilusat välimust ja kauneid õhulosse imetleb alati keegi, kui neid eksponeeritakse, aga lossid purunevad, välimus kaob ja prints võib tagasi konnaks muutuda, kuid jääv on enesekindlus, iseseisvus, tarkus, stiil ja headus ning empaatia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nüüd tean, mis raamatu järgmiseks ette võtan - nimelt ei ole ma mitte kunagi lugenud Mary Poppinsit ja mul tekkis sinu kommentaari lugedes selle vastu suur huvi :) Aitäh. Olen samuti seda meelt, et naist kaunistab see, mida meilt keegi ära võtta ei saa - viisakus, tarkus, empaatia ja enesekindlus (vahel küll mõni üritab enesekindluse-paati kõigutada, kuid olen siis aeruga andnud...)

      Delete
    2. 1971. aasta trükk Vive Tolli illustratsioonidega "Mary Poppins" oli üks mu lemmikraamatuid, palju annavad sellele loole ka juurde ka just Vive Tolli illustratsioonid :)

      Delete
  2. I loved reading the fairy tales of Grim and the fairytales that are more for male children than those with princesses. I do not know why. And when I was a young girl I loved reading cowboy comics rather than love novels, I was a bit boring hahaha. I was supposed to be a man. :) :) To me, today's modern princess is you, or rather, the queen. Because you are a beautiful intelligent woman, you excel in elegance, originality, and creativity to all that is beautiful, the "modern princess of today".

    ReplyDelete
  3. Some women who have inspired me - definitely not princesses - I'd say they're absolute queens: Amelia Earhart, Valentina Tereshkova, Marie Curie... to name a few.

    ReplyDelete
  4. Minu jaoks on printsessid ikka olulist rolli mänginud. Ma usun, et lapsepõlves oli siiski üks populaarsemaid mänge mul lihtsast tüdrukust, kes tegelikkuses on printsess. Sellised soovunelmad siis :) Kõige rohkem ilmselt saab selle mängu puhul tuua paralleele Tuhkatriinuga, kuigi minu mängude tegelaste nimed olid ikkagi ise välja mõeldud ja karakteridki enda kujundatud. Mäletan, et imestasin väga, kui sain teada, et tänapäeva maailmaski on siiani reaalselt printsesse. Ja ühtlasi olin muidugi omajagu pettunud, kui nad üllatus-üllatus täiesti tavalised lihast ja luust inimesed välja nägid. Mulle tundub, et natuke elan selles lihtsa printsessi rollis ikka tänase päevani, sest elu on liiga lühike, et seda liiga tõsiselt võtta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen sama meelt, et elu tuleb mänguliselt võtta, muidu küll ellu ei jää ja jääbki teine lühikeseks. Mida vanemaks ma saan, seda rohkem võtan paljusid asju lihtsalt naljana. Ja kindlasti aitavad erinevad rollid meil erinevatest situatsioonidest välja tulla.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig